Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator
Opublikowano

niebieski.png.ee359c59702b0ebd53a14dc2424491fa.png

Dobry wieczór Państwu, z tej strony @ Kolorowa1x1 i witam Was w kolejnym wywiadzie, na forum Katujemy.eu, jest z nami @ Knightyy ,  kolejny kandydat, który zgodził się na udzielenie wywiadu.

Prowadząca - @ Kolorowa1x1

Odpowiadający - @ Knightyy

Witam Cię, cieszę się, że zgodziłeś się na wywiad, najpierw nam się przedstaw.

Dobry wieczór, witam serdecznie, jestem niezmiernie ucieszony, że mogę udzielić wywiadu. Nazywam się Dawid, lat 23, urodzony w Wieluniu w woj. łódzkim. Aktualnie student Teleinformatyki na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie, aktualnie kończę studia 1 stopnia i czekam z dużą dozą niecierpliwości na datę obrony pracy dyplomowej.

Teleinformatyka? Dlaczego akurat taki kierunek studiów wybrałeś?

To wynikało z gałęzi moich zainteresowań. Od małego interesowałem się komputerami, na co wpływ miał mój tata, który "zaraził" mnie tą pasją, mimo iż nie wykonuje nawet zawodu informatyka. Na przestrzeni lat, począwszy od gimnazjum, zadecydowałem, że jeśli chcę zrobić karierę zawodową to tylko i w tym kierunku, co potwierdza uzyskanie dyplomu technika teleinformatyka oraz zbliżający się termin obrony pracy dyplomowej inżynierskiej. Mało tego, na wybór tego kierunku przyczyniło się zainteresowanie technologiami sieciowymi, komunikacja mobilna oraz ogólna telekomunikacja światłowodowa, z czego pisałem nawet swoją pracę dyplomową. To bardzo niesamowita gałąź teleinformatyki z uwagi na możliwość komunikacji międzyludzkiej, ale co ważne to transfer danych o rzędu wielkości nawet Pbit danych na sekundę, co robi szczególne ogromne wrażenie.

Czy oprócz informatyki masz jeszcze jakieś zainteresowania, do których przykuwasz tyle uwagi??

Oczywiście, do moich zainteresowań należą granie w szachy oraz kultura chińska. W szachy zacząłem w tamtym roku, na co miał wpływ mój przyjaciel jeszcze z przedszkola, który gra od czasów podstawówki. A kultura chińska to wynika z oglądania za małego filmów jak Mulan, Pijany Mistrz, czy filmy z Van Dammem jak przebywał w Hongkongu. Oczywiście powody mogą wydawać się błahe, no ale każdy powód jest dobry, by zacząć coś nowego.

Kultura chińska? Masz ciekawe zainteresowania. A może opowiesz nam coś więcej o swoim mieście?

Cóż. W moim mieście żyje jakieś 22k osób, więc raczej nie ma co oczekiwać w tak małym mieście. Może jedynie ciekawą kwestią jest to, że moje miasto było tym pierwszym, które zostało zaatakowane w czasie II wojny światowej. A pomijając tą kwestię to właściwie baszta, mury przy niej, muzeum i w sumie to na tyle.

A powiedz nam, jak u Ciebie wygląda sprawa ze sportem? Może masz jakieś swoje ulubione dyscypliny?

Za małolata grało się namiętnie w piłkę nożną albo siatkówkę, ale na ten moment to głównie siłownia, uginanie sztangi na biceps, przysiady oraz wyciskanie na ławeczce na klatę.

To pewnie byłeś w jakiejś drużynie piłkarskiej?

Kiedyś grałem w WKS Wieluń, ale to była krótka przygoda. A tak poza tym to nie.

Ok. Może opowiesz nam swoją historię, jak znalazłeś się na Katujemy??

Szybko, pozdrawiam.

Widzę, że mam do czynienia ze śmieszkiem :cryingg:.

Na początku, czyli jeszcze w 2018 roku, grałem w CS 1.6 na serwerze only DD2, który pierwotnie należał do forum P*****-*********y. Przypadkowo wyszukałem, wbiłem i  generalnie mi się spodobało, więc postanowiłem odwiedzić forum. Forum było spoko, poznałem parę ludzi, z którymi nawet parę razy na TeamSpeak'u gadałem (pierwotnie miałem nick Rychłoowczas, wiem zrąbany nick, ale nie jestem kreatywny co do pseudonimów. Niestety, ale z jakiegoś powodu tamto forum upadło skutkiem czego powstało P*******y, na którym byłem mniej więcej pół roku, aż stwierdziłem, że mam wywalone na to forum, bo nie dość, że sporo fajnych ludzi odeszło, to jeszcze mnie trzy osoby zaczęły działać na nerwy, więc stwierdziłem, że kończę swoją przygodę i szukam czegoś innego. A Katujemy.eu właściwie to (nie pamiętam dokładnie), ale ktoś tam na forum o nim wspomniał albo która osoba mi napomknęła. Tyle z historii.

Masz swój ulubiony serwer tutaj?

Moim ulubionym serwerem jest DD2 #2 i 1, chociaż szkoda, że nie ma Deathruna na 1.6, bo generalnie lubiłem od czasu do czasu pobiegać sobie po mapie i expić swoje konto.

Czy myślisz, że jesteś lubiany wśród forumowiczów?

"Ludzie cię nienawidzą, sir" XDDD

Cóż, trzeba wziąć pod uwagę, że jestem tutaj dość świeży, więc niewiele osób mnie tutaj kojarzy. No ale myślę, że bazując mimo wszystko na tej niedużej ilości osób, które się ze mną witają oraz pytają o życie to tak, myślę, że w miarę mnie tutaj lubią.

A może planujesz pełnić jakąś posadę na forum?

Śmieciarza!

No to mamy chętnego :cryingg:.

Powiem ci, że na ten moment nie. Na poprzednich forach również nie pełniłem żadnej znaczącej funkcji. A w moim życiu dzieje się dużo i będzie jeszcze trwać (oby się udało) dodatkowe półtora roku. Zamierzam jeszcze zrobić magisterkę, by ostatecznie podjąć się pracy w moim zawodzie. Może kiedyś nad tym pomyślę (pewnie na emeryturze dopiero) :default_biggrin:.

No to powodzenia i samych sukcesów! Opisz nam jeszcze swoje wady i zalety.

Do zalet z pewnością należy moja kultura osobista, uprzejmość, pomoc innym ludziom, życzliwość oraz szacunek i tolerancja w stosunku do drugiej osoby. Natomiast co do wad to niestety nadpobudliwość, bo mimo wszystko jestem nerwowym człowiekiem oraz lenistwo, czasami to mam problem, by się zabrać za cokolwiek. W sumie to na tyle.

Jak spędzasz swój czas wolny?

No cóż, jak mam czas wolny to grywam, a to w CS 1.6, a to w mobilnego LOLa i Among Usa. Puszczam sobie soundtracki z gier, filmów oraz grywam w szachy. Dodatkowo, co prawda nie jestem u siebie w domu, więc nie mam jak, ale w wolnym czasie chodziłem się na siłkę oraz bawiłem się z psem.

Zabawa z psem na świeżym powietrzu najlepsze co może być w wolnej chwili. Dzisiaj mamy szczególny dzień, święto Walentego czy lubisz je?

Nie, bo nie mam dziewczyny więc ani seksu, ani rozmów. Jedynie co pozostaje mi w tym dniu to albo nawalanie przed kompem, picie piwa albo oglądanie filmów czy też traktowanie tego święta jakby go w ogóle nie było.

A może masz na forum jakąś walentynkę?

Nic mi o tym nie wiadomo, ale może ktoś inny by wiedział.

No może ktoś się przyzna w komentarzach. Aktualnie na celowniku jest jeden temat - Koronawirus. Co sądzisz na ten temat? Jesteś za/przeciw szczepieniu i czy zabezpieczasz się prawidłowo w maseczkę i środki ochronne, czy nie bardzo?

Uważam, że to spisek mający na celu udupienie gospodarki Chin, bo Trump wyczuł zagrożenie z ich strony, nie chcąc dopuścić ich do totalnej dominacji nawet nad USA. Dla mnie ten wirus to tylko mocniejsza grypa i nic więcej, a rządy światowe traktują tego wirusa niczym czarna śmierć, która szalała w 14 wieku w Europie. Dziwi fakt, że jak była pandemia A/H1N1 to jakoś nie było lockdownów czy innych restrykcji, które by udupiły gospodarkę krajową. Co do szczepień to nie mam zamiaru go brać, bo właściwie to nikt nie wie, co w tym cholerstwu się znajduje, więc na ten moment jedynie jestem zgodny nosić maseczkę ochronną, bo nawet te rękawiczki to dla mnie jakiś śmiech na sali.

Bądźmy dobrej myśli, że już niedługo wszyscy będziemy mogli normalnie funkcjonować. Jakbyś miał wybrać swoje wymarzone miejsce do zamieszkania, jakie by to było??

Cóż.... wystarczy mi nieduże mieszkanko w jakimś bloku, bo jako że jestem skromnym człowiekiem, to takie miejsce zamieszkania by mi wystarczyło :default_happy:.

Na koniec mam jeszcze 5 pytań do Ciebie oraz standardowe pytanie, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?

Mamę, Tatę, Psa, Babcię, Ciocię, Wujka, Przyjaciół z Krakowa, Wrocławia, Londynu oraz wszystkie mi znane Osoby ze studiów, Ciebie i Osoby z tego forum :serduszko:.

Dzięki, pozdrawiam również :serduszko: . Przejdźmy teraz do pytań.

1. Czy umiesz powiedzieć „NIE”, nawet jeśli czyni Cię to niepopularnym?
2. Ile czasu spędzasz w Internecie i mediach społecznościowych?
3. Czy Twoje życie byłoby lepsze, czy gorsze, gdybyś znał czas i miejsce, w którym umrzesz?
4. Kiedy ostatnio odbyłeś jakąś podróż do nowego miejsca?
5. Jaka jest ostatnia rzecz, którą zrobiłeś, o której naprawdę warto pamiętać?

1. Oczywiście, że potrafię, no, chyba że ktoś faktycznie ładnie nalega albo ma poważną sprawę i potrzebuje mnie do pomocy.
2. Oj dużo, nawiązując do słów Ferdynanda Kiepskiego, to aktualnie jest moje okno na świat. Wiadomości o świecie czy o ludziach nigdy za wiele.
3. Oczywiście, że gorsze. Wyobraź sobie, że poznajesz datę swojej śmierci i na przykład zostaje ci 60 lat życia. Przecież wtedy taki człowiek doznałby urazu psychicznego i nawet by tych 60 nie dożył.
4.Jarosławiec -  w tamte wakacje z rodziną, fajnie było, szczególnie tę sztuczną plażę oraz okolice zwiedziłem, a domek, który wynajmowaliśmy, był niesamowity i to z własnym podwórkiem. Polecam serdecznie.
5. Dbać o swoje zdrowie i dostarczać organizmowi składniki odżywcze, bo w moim przypadku system nerwowy dostaje po tyłku i robię się nadpobudliwy, co nie zdarzało mi się, jak byłem młodszy, no ale też studia swoje zrobiły.

Dziękuję@ Knightyy  za poświęcony czas. Zapraszam do komentowania :default_smile: 

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 1
Gość Knightyy
Opublikowano

Ja również dziękuję za możliwość wzięcia w tym udziału. Odpowiadanie na zadane pytania sprawiły mi wielką frajdę i przyjemność, wszystkiego dobrego :* <3

@ juzioo Nie, bo nie dość, że byłbym miernym adminem, to Gosia pewnie strzeliłaby mi w dziąsło patelnią : <

• Legenda
Opublikowano

Myślę, że Twój pierwszy wywiad pod względem konstrukcji pytań był lepszy, ten wydaje się krótki i to urywnie tematu. Do całokształtu nie mam zastrzeżeń. Pozdrawiam. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dobra robota! Zdecydowanie lepsze dobranie kolorów niż w pierwszym wywiadzie ;)

• Legenda
Opublikowano
W dniu 14.02.2021 o 00:00, Aya napisał:

Ok

Takie skomentowanie wypowiedzi osoby, z którą przeprowadzasz wywiad powinno być raczej pominięte, jest również mało profesjonalne, nie tylko w dziedzinie wywiadu. 
Widzę postęp jak najbardziej na plus, chociaż czasami pojawiają się elementy, które są jakby odklejone od ciągłości tematu. Jeżeli chodzi o długość - również na plus, o wiele lepiej czyta się wywiad, w którym można się dowiedzieć dużo więcej. Trafiłaś jak się wydaje na ciekawą osobę, mogłaś wykorzystać to jeszcze bardziej i ciągnąć temat dalej. Dobra robota! 

• Dzięki 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.