Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ja wiem czy to ma sens? Kto będzie chciał, nadal będzie pił, więc bez sensu.

• Lubię to! 1
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Do rządowego budżetu nie wpłynie strumień gotówki. a jedynie ucierpią na tym konsumenci. Aczkolwiek z obecną inflacją, nie wiem czy to będzie aż tak odczuwalne.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Trzeba zacząć od tego, że Polski rząd chce wszystko opodatkować :)    

Podatek od cukru? Co na to cukrzyki xDDD nie no kappa 

Moim zdaniem to nie ma sensu ... rząd chce wszystko opodatkować, aby zdobyć tylko kasę bo już nie mają z czego ściągać z ludzi. 

Ceny  produktów  szły już w górę wcześniej ... ludzie gadali gadali i gadali, ale i tak kupowali to :)   Nie wszyscy ludzie przerzucą się na wody bo już ilu ludzi jest od takich słodkich napoi uzależnionych (Mówię to po sobie tak trochę) 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Podatek na cukier odbije się na konsumencie który to i tak będzie kupował ten produkt. Zauważyłem to we wszystkich sklepach u siebie ( Anglia ) że wszystkie butelki Coca-Cola, Pepsi, Fanta Red bull itp wszystkie te co mają cukier w sobie straciły po 250ml i zamiast przysłowiowych 2L jest 1.75L za droższą cenę. Nawet butelki które miały po 500ml teraz mają 473ml, a wszystkie produkty które są Diet, Max czy 0 kalorii są nadal sprzedawane w 2L butelkach jak i 500ml i za tą samą cenę. Ludzie mimo zmniejszonej obiętości nadal będą kupować te produkty które zawierają cukier bo się przyzwyczailiśmy do nich i nie potrafimy żyć bez nich. Podatek od cukru miał zmniejszyć spożywanie napoi które zawierają dużo cukru a tak naprawdę to zwiększył bo zamiast przysłowiowej 500ml coli człowiek teraz kupuje 2x 473ml by mógł się napić. Moim zdaniem w każdym kraju w którym został wprowadzony podatek to był niewypał i jak już pisałem, że zamiast zmniejszyć to zwiększyli tym sposobem spożywanie produktów zawierający cukier. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.