Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
Opublikowano

Cześć, w skrócie: Wykonuje mały upgrade i potrzebuje dosyć dobrej płyty głównej do i9 10900k. W większej mierze zależy mi po prostu na bardzo dobrej sekcji zasilania, oraz na samym podświetleniu rgb, to ostatnie również ma dla mnie duże znaczenie. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, bądź propozycje, to zamieniam się w słuch.

• Lubię to! 2
  • Legenda
Opublikowano

Gigabyte Aorus z490 - nie pamiętam modelu dokładnie, dużo testów Ludzie na niej robią i jest w opcji Led cenowo w stosunku do wydajności też spoko i możliwa dalsza rozbudowa. 

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

@ czak  Też słyszałem bardzo dużo dobrego o Gigabyte i właśnie bardziej celuje pod nią. 

Myślałem nad modelem Gigabyte Z490 Master: https://www.cyberport.de/pc-und-zubehoer/komponenten/mainboards/gigabyte/pdp/2305-8fx/gigabyte-z490-aorus-master-atx-mainboard-sockel-1200-hdmi-usb-c-3xm-2.html

Płyta z tego co wiem jedna z lepszych do użytku konsumenckiego, co mnie tylko boli i odrzuca w tej płycie, to kompletny brak portu PCI-Express na kartę dzwiękową, a takową mam w drodzę.

Natomiast zastanawiam się ostatnio bardzo mocno nad Gigabyte Z490 PRo AX: https://www.cyberport.de/pc-und-zubehoer/komponenten/mainboards/gigabyte/pdp/2305-8fz/gigabyte-z490-aorus-pro-ax-atx-mainboard-sockel-1200-hdmi-usb-3-2-2xm-2.html

Oferuje ona zbliżone parametry do modelu Master, a cena spada tutaj o sto euro. Nie posiada aż tak wybornego system audio, ale po co mi on na płycie głównie, skoro będę właśnie od tego miał kartę dzwiękową, co sądzicie o tej płycie?

• Legenda
Opublikowano

Ta droższa jest po prostu lepsza do "hardkorowego" podkręcania i robienia cudów innych. plus ma kilka rzeczy "więcej" mimo braku pci na dźwiękówkę. Ta tańsza, będzie dobra, jeśli chcesz mieć stabilną platformę do lekkiego podkręcenia. Przy obu nie wtopisz.

• Dzięki 1
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużony
Opublikowano
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Temat został przeniesiony do archiwum!

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.