Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Legenda
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad2.png.5dc946136f0101209a792e2163072bdd.png

z @ Pontoniec.

PODSTAWOWE INFORMACJE

Imię: Damian

Biceps: 36 cm

Rozmiar odzieży: XXL / XXXL

Wzrost: 194 cm

Województwo zamieszkania: małopolskie

Status związku: wolny

66.png.71580bb2df5ada5b2d4ca7766f827048.png

T: Witajcie w kolejnym wywiadzie. Dzisiaj witamy u nas człowieka, który niestety nie potrafi zmierzyć swojego obwodu głowy oraz pełni funkcje członka UB:Team CS:GO, jest opiekunem serwera CS:GO BASEBUILDER oraz adminem CS:GO 3 MAPS, a jest to oczywiście nikt inny jak Pontoniec, w przeszłości znany jako Japoniec. Początkowo, powiedz nam, co skusiło Cię do niedawnej zmiany nicku?
P: Szanowny pan vice Administrator @ NeQ.  mnie tak nazwał, nie powiem, że nie spodobało mi się to, na tyle, że aż zmieniłem nick. Może jeszcze kiedyś wróci Japoniec, ale nie wiadomo ^^

T: Fajnie, że i Ty odnalazłeś swoje miejsce i swoje gniazdko oraz jesteś wśród nas aż do dziś! Czy pamiętasz jakie było Twoje pierwsze wrażenie po dołączeniu na sieć? Czy przychodząc na nią tak samo dzisiaj, miałbyś również takie odczucia jak kiedyś?
P: Przychodząc na sieć, myślałem, że jest troszkę mniejsza. Jak się zarejestrowałem, to zrobiłem wielkie oczy po tym, jak zobaczyłem tą tabelkę serwerów i ile tych serwerów znajduje się na sieci. Pewnie tak.

T: To oczywiście racja, że sieć jest mega rozbudowana i nie skłania się ku temu, aby ten rozwój się zatrzymał. Aktualnie posiadasz aż 3 rangi. W jakiej z nich czujesz się najlepiej, a która z nich jest dla Ciebie najmniej ważna?
P: To fakt mam 3 rangi jednakże to są tylko funkcyjne, tak naprawdę mam 4 rangi, te 3 co mam i jeszcze VIP. Najlepiej czuje się w UnBan TM a najmniej ważna ranga dla mnie to admin.

T: Mowa oczywiście o rangach, których posiadanie do czegoś zobowiązuje. Jak szacujesz swój poziom oceniania cheatów oraz innych wspomagaczy? Jaki jest Twój staż odnośnie do szerszego zakresu w dziedzinie ub:team?
P: Mój poziom oceniania cheatów, jest myślę, że na wysokim poziomie. Mój staż w ub team zaczął się od wstąpienie na tej sieci do ubteam.

T: Jesteś w stanie określić, kiedy to się stało?
P: Dokładnie 20 maja

T: Mamy więc praktycznie świeżo upieczonego członka ub:team. Będziesz próbować w przyszłości swoich sił z jakąś rangą czy rangami?
P: Owszem, mam w planach napisać podanie na moderatora, ale z moim wiekiem znowu będzie podanie na moderatora.

T: Niestety wiek czasami gra znaczną rolę, jednak pamiętajmy, że nie u każdego idzie to w parze z dojrzałością, która jest zazwyczaj dużo ważniejsza. Czy jest na forum coś, czego Ci brakuje bądź drażni i chciałbyś się tego wyzbyć?
P: Drażni mnie to, że niektórzy ludzie, którzy są starsi, nie umieją porządnie napisać podania 😅 i w sumie to tyle.

T: Niestety nabywanie umiejętności oraz zaradność nie zawsze idą wraz z wiekiem. Czy uważasz, że jesteś dobrym graczem i siejesz postrach na serwerze, czy może raczej zwykłym łatwym fragiem?
P: Zależy od dnia, czasami jestem panem na meczu, a czasami zwykłą szmatą.

T: Mocne określenie. Chciałbyś kiedykolwiek, aby zorganizowano spotkanie integracyjne społeczności katujemy? Jak wyobrażasz sobie takie wydarzenie?
P: Mi to obojętne czy by zostało zrobione, nie wiem jakby to mogło wyglądać :x

T: Dołączyłbyś zatem do takiego spotkania?
P: Jakby data takiego spotkania by mi odpowiadała i była gdzieś blisko to jak najbardziej

T: Może w przyszłości uda się zorganizować owe spotkanie. Poznałeś już kogoś osobiście z naszego forum? Jeśli nie, z kim w pierwszej kolejności chciałbyś kiedyś zbić piątkę, a może i napić się jakiegoś trunku?
P: Nie spotkałem się, chciałbym z kimś do kogo mam blisko np. @ Melisaman , @ DarkAng3l! , o ile będziemy mieli kontakt to w wieku 18 lat z boomerem ^^

T: Miejmy nadzieję, że zwykłe znajomości rozkwitną i uda Wam się spotkać za upragnione 3 lata. Damianie, powiedz nam, czy jesteś osobą zaangażowaną w życie forum oraz użytkowników, czy może raczej trzymasz do tego dystans i nie ingerujesz w zbyt wiele spraw forumowych?
P: Jestem osobą bardzo zaangażowaną zwłaszcza na początku, gdy przyszedłem na sieć to pchałem się praktycznie w każdy temat, co trochę uspokoiłem i już tak się nie pcham.

T: Bywa, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Jak aktualnie oceniasz pozycję sieci katujemy.eu na tle pozostałych sieci serwerów counter strike?
P: Myślę, że ta sieć jest największą siecią w Polsce.

BlankBruisedBluet-max-1mb.gif

T: Tak też zapewne jest. Jak sądzisz, co w głównej mierze przyczyniło się do takiego właśnie osiągnięcia?
P: Serwery, ich wykonanie, opiekunowie tych serwerów, administracja forum i oczywiście admini samych serwerów, którzy pilnują porządku.

T: Każdemu z nich na pewno należą się ogromne podziękowania za poświęcony czas oraz trud, który w to wkładają. Gdybyś miał dziś złożyć podanie na moderatora, jakimi słowami przekonałbyś społeczność do swojej osoby? Dlaczego akurat Ty?
P: "Pomimo swojego wieku myślę, że jestem bardzo dojrzały oraz chciałbym pomóc obecnym moderatorom w ogarnianiu forum"

T: Na pewno trafiłbyś tym określeniem do pewnej części odbiorców. Pontońcu, jakie jest Twoje zdanie na temat ludzi przesiadujących setki godzin w Internecie? Czy uważasz, że odbija się to na nich później w jakikolwiek w sposób w życiu codziennym?
P: Jak najbardziej mogę tu dać przykład np. mnie, po tylu godzinach w Internecie ciężko mi się odbiera takie informacje, co normalni ludzie normalnie odbierają. Ciężko się jest skupić i czasami pojawiają się zaniki pamięci.

T: Niestety korzystanie z Internetu tylko z rozwagą przynosi korzyści w naszym życiu. Miejmy nadzieję, że jego potęga nie pokona naszej. Co według Ciebie jest największym darem, jaki kiedykolwiek mogła otrzymać ludzkość? Dlaczego właśnie tak uważasz?
P: Kurde nie spodziewałem się tak trudnych pytań. 😅 Myślę że Internet. Dzięki niemu możemy pozyskać dużo informacji np. o tematyce motoryzacyjnej, kucharskiej itp.

T: Skoro już wkroczyłeś na tematy, na które lubisz pozyskiwać informacje, powiedz nam, czym się interesujesz.
P: Tak na ogół to gram w gry i trochę grzebie w komputerach, w szkole poszedłem na kierunek mechanik pojazdów samochodowych, jednakże mechanikiem bym siebie nie nazwał.

T: Istnieją zatem szkoły kierunkowe, do których można dostać się w wieku 15 lat?
P: Jak najbardziej

T: Chyba znacznie się pozmieniało, odkąd sama byłam w tym wieku. Jak zrodziła się w Tobie pasja do motoryzacji? Wiąże się z tym jakaś konkretna historia?
P: Zawsze lubiłem grać w gry wyścigowe, gdzie ulepsza się auta itd., to pomyślałem że pójdę na mechanika

T: Każdy odkryty cel w życiu bierze się czasem z najprostszych rzeczy. W jakie gry jeszcze grywasz oprócz counter strike?
P: Osu, dead by daylight, czasami terrarie, mam w planach jeszcze Battlefield 1, dyinglight oraz wiedźmina 3 bo nie przeszedłem

T: Na pewno któregoś dnia uda się osiągnąć właśnie ten malutki cel. Jakie masz marzenia? Co robisz, aby je spełnić?
P: Mam jedno marzenie, pojechać do Japonii, odkładam sobie co jakiś czas po złotówce i grosze, żeby potem podliczyć to wszystko i najwyżej kupić bilet do Japonii ^^

T: Bardzo ciekawe marzenie i kibicuję z całego serduszka, aby się spełniło, ponieważ sama mam takie ciche pragnienie, aby kiedyś tam pojechać. Dlaczego akurat Japonia wśród tylu państw czy miejsc na Ziemi?
P: Zawsze lubiłem miecze samurajskie i od tego wszystkiego się zaczęło, potem patrzyłem na stroje samurajskie, następnie oglądałem anime, oglądałem przez Internet, jakie ładne tam są budowle, drzewa. A jeszcze piękniejsze pewnie będą na żywo.

T: Słysząc anime, nasuwa mi się tylko jedno pytanie-posiadasz może listę już obejrzanych przez Ciebie? Jakie jest Twoje ulubione anime i dlaczego?
P: Nie posiadam, jakieś dużej listy, ale oglądałem Tokyo Ghoul, SAO, Tokyo Ravens. I tyle pamiętam a ulubione to właśnie Tokyo Ravens ze względu na to, że to anime opiera się głównie na magii.

T: Polecamy zatem innym zapalonym fanom anime. Gdybyś mógł poznać jedną postać fikcyjną osobiście, kto by to był i dlaczego?
P: Juuzou Suzuya, z Tokyo Ghoul, dlaczego? Bardzo go polubiłem podczas oglądania wyżej wymienionego anime

T: Szybki strzał i pewny wybór. Posiadasz może swój ulubiony zespół czy rodzaj muzyki? Link mile widziany
P: Nie posiadam jakoś ulubionego rodzaju muzyki, zespołu raczej też nie ale ta muzyka bardzo mi w ucho wpadła:

T: Mamy więc ucho, które lubi każdy rodzaj muzyki. Damianie, czy jest coś jeszcze, co najbardziej ludzi robić w wolnym czasie prócz wcześniej wymienionych rzeczy?
P: Jak najbardziej, jeść, spać i degustować różne alkohole pomimo młodego wieku

T: O proszę :D Ciekawe zajęcie na wolne chwile. W takim razie jak Ci idzie z degustacją alkoholi? 😀 Znalazłeś już jakiś wyjątkowy, czy nie jesteś jeszcze w stanie tego stwierdzić?
P: Nie degustowałem tego dużo 3 piwa i 2 wódki. Na tę chwilę nie jestem w stanie stwierdzić który alkohol mi najbardziej smakuje. Za mało tego :x

T: Wydaje mi się, że nawet wyjdzie Ci to na lepsze, a alkoholu nigdy za wiele w życiu. Jak myślisz, czy aktualnie dużo osób w Twoim wieku sięga z ciekawości po alkohol, czy inne używki?
P: Tak jak najbardziej, bo jak to się mówi "Zakazany owoc smakuję najlepiej"

T: Zazwyczaj tak właśnie jest. Jeżeli jesteśmy już przy zakazach, czy złamałeś kiedykolwiek prawo? W jaki sposób?
P: Tak, czy to na czerwonym świetle się przeszło, czy to mała kradzież w sklepie :x

T: Oby jednak na minimalnym łamaniu prawa się zakończyło i nie kusiło Cię po więcej. Czy jest coś, czego chciałbyś w życiu aktualnie bardzo spróbować, jednak pewnie rzeczy Cię w tym ograniczają?
P: Ramen prosto od Japończyka, no ale do Japonii nie pojadę a w Polsce ciężko coś takiego znaleźć

T: Są oczywiście takie miejsca, w których można zjeść ramen, w niektórych nawet przygotowane blisko walorom smakowym z Japonii, jednak wiadomo, że tylko w Kraju Kwitnącej Wiśni, mielibyśmy szeroki wybór, jak i zachowaną czystą esencję smaku. Jakie jest Twoje największe osiągnięcie jak do tej pory?
P: Nie mam zbyt wielu osiągnięć, ale myślę, że skończenie szkoły podstawowej.

T: Zawsze to jakieś osiągnięcie jest, chociaż pewnie, żeby nie skończyć, trzeba by się postarać. Czego najbardziej nie lubisz robić?
P: Najbardziej nie lubię sprzątać, strasznie się przy tym pocę i to mnie irytuje.

T: Posiadasz może jakieś cechy czy rzeczy, których u siebie nie lubisz i chciałbyś zmienić?
P: Tak, że jestem atencjuszem. Nigdy nie usłyszałem od kogoś, że jestem atencjuszem, ale zaciekawiło mnie co to znaczy atencja i sobie pogooglowalem no i wiedziałem od tamtej pory, że jestem atencjuszem. Staram się walczyć z tym, jak tylko mogę.

T: Osobiście z roli obserwatora uważam, że być może posiadasz jakieś przejawy, jednak do typowego atencjusza jeszcze sporo Ci brakuje. Zatem spójrzmy na te pozytywne cechy. Z jakiej jesteś najbardziej zadowolony?
P: Z tego, że mam bardzo dobre poczucie humoru ^^

T: Śmieszki, heheszki nie są Ci więc obce. Uprawiasz może jakieś sporty?
P: Nie, jak na razie to tylko masa pójście na siłownię to nie wiadomo kiedy :x

T: Kiedyś będziesz jak młody bóg i każda samica będzie pragnąć Twego ciałka. Posiadasz może jakieś ukryte talenty bądź umiejętności?
P: Może jakieś posiadam, niestety nie wiem, bo są ukryte ¯\_(ツ)_/¯

T: Jeszcze zapewne nieodkryte, a w ludziach kryje się ogromny potencjał. Wyobraź sobie, że wygrywasz właśnie milion złotych polskich. Na co je przeznaczasz?
P: Nie ja tylko mój tata, najprawdopodobniej pospłaca wszystkie długi i potem resztę da na jakieś konto oszczędnościowe.

T: Pod względem prawa niestety tak, jednak o przeznaczeniu ich zawsze mógłbyś sam decydować. Posiadasz może rodzeństwo? Ile oraz w jakim wieku?
P: Tak, mam jednego brata, który ma 28 lat

T: Braterska siła nigdy nie upadnie. Jaka jest najzabawniejsza historia, która przytrafiła Ci się właśnie z Twoim domowym towarzyszem?

P: Nie pamiętam, dzieli nas 12 lat, więc raczej z nim nie siedzę aż tyle, bo ma już swoją rodzinę itp.

T: To niestety szmat czasu. Co najbardziej wpływa na Ciebie ze świata, który Cię otacza? Kto według Ciebie najbardziej nami manipuluje?
P: Nie wiem, co na mnie wpływa, a tym bardziej co nami manipuluje :x

T: Zostawmy więc ten temat w tyle. Jak radzisz sobie z krytyką innych? Przejmujesz się opinią innych ludzi?
P: Zależy, krytykę od jakiś randomów to ignoruje, a od kogoś bliższego tzn. kolega przyjaciel to trochu się przejmuje.

T: Czasami nawet zostaje to w głowie na dłużej i nie możemy tego w żaden sposób wymazać. Masz może jakieś zwierzątko? Jakie?
P: Mam, szynszyle oraz psa.

T: Zdradzisz nam, jak się wabią oraz jakiej rasy jest piesek?
P: Pies nazywa się Chester. Jak byłem mały, widziałem reklamę cheetosów, brat powiedział mi, że to jest Chester i go tak nazwaliśmy, rasa to Sznaucer miniaturka. Szynszyl zwie się Blacki, jest praktycznie cały czarny, więc go tak nazwałem ^^

sznaucer.jpg.bf04796403f9c6893fa71a014a694d62.jpg

T: Wszystkie pieski są cudowne i zapewne tak jest też z Twoim! Byłeś gdzieś już bądź masz jakieś plany na te trwające wakacje?
P: Byłem tydzień na praktykach i teraz raczej będę siedział w domu, i w sierpniu jak nie zamkną znowu warsztatu z powodu korona wirusa to do końca sierpnia będę chodził na praktyki.

T: Jak myślisz, czy otworzą szkoły od września? Preferujesz nauczanie zdalne czy w szkole?
P: Wątpię, że otworzą, bo podobno druga fala zachorowań nadciąga, a co do nauczania, wolę w szkole.

T: Też niestety sobie nie wyobrażam, aby miał odbyć się powrót do szkół. Co najbardziej lubisz w życiu szkolnym? Masz może swój ulubiony przedmiot, w którym czujesz się najlepiej?
P: Najbardziej lubię to, że można spotkać się ze znajomymi s ulubiony przedmiot to raczej informatyka.

T: Wiele osób z tego, co widzę, uwielbia teraz Informatykę. Co sądzisz o starszych osobach, które nie są obeznane w tym zakresie technologii?
P: No nie mieli tyle styczności co my, obecnie z nową technologią więc nie ogarniają jej aż tak. Myślę, że jakby więcej posiedzieli przy tym, to daliby radę się nauczyć jej obsługiwać.

T: Czasami serce się kraje, gdy wiemy, że te informacje, które my mamy dostępne pod ręką, większość osób starszych, nawet nie wie, że istnieją i o ile ułatwiają życie. Gdybyś mógł podarować jedną ważną dla Ciebie rzecz bliźniemu, przyjacielowi bądź komuś dla Ciebie ważnemu, co by to było i dlaczego?
P: Mój czas oraz pomoc dla brata, nie ukrywam, nie przebywam z nim długo, ponieważ on ma swoje sprawy, a ja siedzę przy kompie, przez ostatni tydzień byłem u niego i bardzo fajnie się bawiłem.

T: Czas jest czasami najcenniejszą rzeczą, którą możemy podarować drugiej osobie. Przed nami ostatnie pytanie w dzisiejszym wywiadzie - czy jest coś cenniejszego niż ludzkie życie? Czy według Ciebie istnieje jakaś miara, która określa jego wartość?
P: Kurcze szkoda, że to już ostatnie pytanie. Nie, jak dla mnie życie jest tylko jedno i jest najcenniejsze. Nie ma żadnych pieniędzy, które mógłby ktoś kupić czyjeś życie.

T: Rozległość wywiadu dopasowana tak, aby nie zanudzić naszych czytelników, którzy jeszcze dotrwali do końca ^^ Jest na koniec coś, co chciałbyś dodać od siebie, coś pominęliśmy, a wydawało Ci się istotne, bądź po prostu kogoś pozdrowić i mu coś przekazać?
P: Chciałbym pozdrowić @ boomer_  oraz całą ekipkę ^^ I chciałbym przekazać każdemu serdeczne JD

23c3a6f6edc1667da2dadde9c2c59273.gif

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 7
Opublikowano

Ja na ciebie czekam, tylko dobrze siodełko na rowerze zamontuj, żeby się nie zapadło pod tobą :EZZ:

• Haha 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiego masz cudownego pieska! :peepoPat:

Bardzo ciekawy wywiadzik! Super!

• Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.