Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chciałbym od was uzyskać kilka rad jak zrzucić zbędne KG i jakie ćwiczenia wykonywać na brzuch. Mój wiek 15lat / Waga 76kg

Opublikowano

Ćwiczenia wyrobią Ci mięśnie,  ja ćwiczyłam codziennie zbytnio nie było widać efektów więc przerzuciłam się na bieganie (min 40 min) ja biegałam ok godzinkę dziennie, umiarkowanym tempem i przez dwa tygodnie poszło ok  1,5 kg w dół.  Przez ten czas można powiedzieć że czułam się lepiej :) nie ma lepszego sposobu na zrzucenie zbędnego tłuszczyku niż bieganie :) 

Opublikowano

Bieganie tak jak koleżanka wyżej poleciła, szybki marsz, jaxda na rowerze stacjonarnym lub normalnym + ograniczenie słodyczy jak i jakieś tłuszcze (smażone mięso - najlepiej jeść gotowane lub smażone ale bez panierki i tłuszczu, a jak już to tylko oliwa z oliwek)

Opublikowano

jaxda na rowerze stacjonarnym lub normalnym

Co do urządzen typu bieżnia, rowerek.. Tłuszcz spala się szybciej gdy biegasz po urozmaiconym terenie, bo to wymaga od Ciebie więcej wysiłku (leśne dróżki itp.) ale jeźeli nie masz takiej możliwości to w ostateczności siadaj na rowerek  :)

szybki marsz

marsz - sprint, marsz - sprint,  to też jest dobre, robiłam to gdy juz wracałam do domu, bardzo męczące i naprawdę dużo pomaga, więcej poczytaj  w necie   :)

Również zgodzę się co do diety, odłóż słodycze na bok i słodkie napoje!  pij duzo wody mineralnej bo to najważniejsze  :)

Opublikowano

@UP, nie zawsze jest pogoda na bieganie ;p

Wcześniej się nie rozpisałem bo byłem na telefonie, z tego zresztą też te błędy.

Co do tej 'diety' - w wieku 13lat majac ok. 78kg musiałem spożywać ok.1750 kalorii, Ty zapewne mając te 76kg musisz spożywać coś w tym stylu więc polecam je liczyć. Tylko nie nabijaj ich jakimiś tłustymi rzeczami tylko najzwyklejszymi produktami. Można jeść wszystko tylko z umiarem, a bez żadnych ćwiczeń nic nie zrzucisz. Ćwiczeniami na brzuch nie spalisz tłuszczu a jedynie wyrobisz sobie mięśnie, a jeśli chcesz mieć 'kaloryferek' to rób wszystko tylko nie A6W bo po tygodniu, góra dwóch bóle kręgosłupa. 

Opublikowano

Spokojnie kondycje ja mam :) 8km robię sobie na spokojnie jak zawsze 1 raz biegłem a potem zawsze coś i się nie dało utrzymać tego...

Opublikowano

Najlepszy sposób na bóle kręgosłupa? ;)

Po poprawnie wykonanych ćwiczeniach nie czułem bólu kręgosłupa a dobiłem 30. dnia ^^ ale to nie sposób na zrzucenie kg tylko wyrobienie miesni brzucha.

@top, jak zrzucić kg? odstawić cukry i tłuszcze (fast foody i słodycze won!), regularnie ćwiczyć. Obojętnie co, aby się spocić :D Bieganie, brzuszki, może pompki, to takie 3 najprostsze, najskuteczniejszy ćwiczenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to tak ,  codziennie jeżdżę rowerem, biegam i ćwiczę na w-f, nie jem żadnych gówien typu chipsy itp. Nie pij piwa ... rób brzuszki, skręty, podciągania i powinno pomóc bez żadnych siłowni i suplementów. 

Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Zamek

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.