Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tytuł mówi sam za siebie [emoji14]

Dla mnie jest to "Mały Książę". Czytałem ją dość dawno, ale żadna książka tak na mnie nie działała. Czytając ją, miałem pełno rozkmin i wyciągnęła mnie z życiowego dołka, po przeczytaniu tej książki zmieniłem swoje patrzenie na świat.

Opublikowano

Szatan z siódmej klasy kozacka książka. Małego księcia też czytałem i jest to dla mnie troszkę dziwne 

Opublikowano

Szatan z siódmej klasy kozacka książka. Małego księcia też czytałem i jest to dla mnie troszkę dziwne 

Małego Księcia można różnie interpretować

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dla mnie najciekawszą książką jaką przeczytałem był to ,,Szatan z siódmej klasy,, bardzo pozytywna książka skrywająca parę zagadek itd ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiedźmin, Sapkowskiego

Hobbit

Krzyżacy, świetnie się czytało

Chciałbym przeczytać "Logo design love" ale na rynku określana jest "białym krukiem" ;-; i nie mam możliwości zdobycia jej.

Opublikowano

Przygodowo - sensacyjne Clive Cussler'a o przygodach Dirka Pitt'a oraz zespołu do zadań specjalnych NUMA. 

Opublikowano

Zdecydowanie seria HP. Szukałem podobnych książek ale nie znalazłem nic ciekawego

-Harry Potter- wszystkie  Części  ;) 

-Wiedźmin wszystkie części   ;) 

W życiu przeczytałem bardzo dużo książek, lektur i wypożyczonych. Polecam Robinsona Crusoe, Harry Potter- wszystkie części ;) Podałem książki przygodowe, inne czytam tylko jak muszę :)

Jeśli nie czytaliście to koniecznie uzupełnijcie lekturę HP o takie tytuły jak:

"Quidditch przez wieki"
"Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć"
"Baśnie barda Beedle'a"

oczywiście wszystko autorstwa Rowling

Opublikowano

fanom książek nieprzewidywalnych z fabuła od której się nie oderwiecie polecam książkę "Cień wiatru" autorstwa Carlos Ruiz Zafon. Niżej krótki opis żeby zachęcić bardziej :)

W letni świt 1945 roku dziesięcioletni Daniel Sempere zostaje zaprowadzony przez ojca, księgarza i antykwariusza, do niezwykłego miejsca w sercu starej Barcelony, które wtajemniczonym znane jest jako Cmentarz Zapomnianych Książek. Zgodnie ze zwyczajem Daniel ma wybrać, kierując się właściwie jedynie intuicją, książkę swego życia. Spośród setek tysięcy tomów wybiera nieznaną sobie powieść "Cień wiatru" niejakiego Juliana Caraxa. 

Zauroczony powieścią i zafascynowany jej autorem Daniel usiłuje odnaleźć inne jego książki i odkryć tajemnicę pisarza, nie podejrzewając nawet, iż zaczyna się największa i najbardziej niebezpieczna przygoda jego życia, która da również początek niezwykłym opowieściom, wielkim namiętnościom, przeklętym i tragicznym miłościom rozgrywającym się w cudownej scenerii Barcelony gotyckiej i renesansowej, secesyjnej i powojennej.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hopeless

Autor: Colleen Hoover

Są takie książki, które wywołują morze emocji i na zawsze zostają w naszej pamięci.. ta książka jest jedną z nich.

Książka jest wypełniona emocjami i uczuciami, opowiada o szukaniu siebie w samym sobie. Urzeka i zmusza do kontemplacji.

Powaliła mnie na kolana, polecam :)

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zabójcza Pamięć
Autor: Ken Follett

Opis:
Luke, wytrawny agent CIA, traci pamięć. Komuś bardzo zależy, żeby nigdy jej nie odzyskał. W miarę poznawania faktów Luke uświadamia sobie, że jest kartą przetargową w wyjątkowo perfidnej grze...

Wkrótce po wybuchu II wojny czwórka przyjaciół, studentów Harvardu: Luke, Anthony, Billie i Elspeth, zostaje zwerbowana do pracy w nowo utworzonej amerykańskiej agencji wywiadowczej, późniejszej CIA. Kilkanaście lat później Luke budzi się w publicznej toalecie na dworcu. Cierpi na amnezję – nie wie, kim jest, gdzie mieszka ani jak znalazł się tam, gdzie jest. Jest 29 stycznia 1958 r. – Amerykanie podejmują właśnie kolejną próbę wystrzelenia satelity okołoziemskiego, poprzednie zakończyły się fiaskiem. Luke jest w posiadaniu pewnej niebezpiecznej informacji. Komuś bardzo zależy, by nie powróciła mu pamięć, a jego sekret nie ujrzał światła dziennego. W miarę ujawniania kolejnych faktów Luke poznaje prawdę o swoich przyjaciołach, o kobiecie, którą kochał ponad wszystko. Uświadamia sobie, że znalazł się w centrum misternie skonstruowanej intrygi...

PS.Polecam.bardzo.fajna.książka.warto.przeczytać!

Opublikowano

Ja malo czytam, glownie przez szkole informatyczna i j. Polski co odstrasza od czytanie. Czytam rzadko, dajcie jakies fajne fantasy :/

Opublikowano

Cykl dziedzictwo Koczanie ;-) christopher paolini mlody pisarz ktorego idolem jest Tolkien ;-)

Cykl juz przeczytalem 3 razy i w trakcie czytania cyklu (bodajze w 3 tomie) spotkasz sie z moim nickiem ;-)

Goraco polecam :-D

Ps. Pierwsza czesc cyklu to Eragon. Jesli widziales film to nie sugeruj sie nim. Ksiazka jest naprade zupelnie inna. W filmie pokrywaja sie ttlko glowne postacie i glowne zdarzenia. Ale to dwie inne historie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.