Jump to content
Turniej CS2 1vs1 ×

Recommended Posts

Posted

Cześć, nie będę pisać nickami bo nie o to chodzi, po prostu mam pytanie dotyczące pewnej możliwości na serwerze.

Grając dzisiaj zauważyłam, że jest gracz (a może nawet i więcej graczy) który mając vipa nie wybiera broni na początku rundy i nie zamyka menu vipa, co daje możliwość wyboru broni w dowolnym momencie, np. gracz ma całą runde awp, ale kiedy słyszy, że ktoś podbiega nagle wybiera z menu broni ak i jego szanse drastycznie się zwiększają. Moim zdaniem jest to bardzo nie fair. Podnoszenie broni po zabitym, jak najbardziej ok. ale wykorzystując  wybór broni po upływie 15s, bo  chyba tyle czasu mamy na zakup, a co gorsza sporo poza respem jest moim zdaniem trochę słabe. W regulaminie nie ma zapisu więc gracz  ten uznał, że jak nie ma nic o tym to wolno. Dla mnie jest to wykorzystywanie błędu. Pytanie brzmi,: Jak wygląda legalność tego "myku"?

• Like 3
Posted

Osobiście też tak robię, jest to niby wykorzystywanie mechaniki VIPa, ale żaden z punktów regulaminu tego nie zabrania, decyzję muszą podjąć właściciele czy zabronić tego, czy jest to w pełni zgodne.

Widziałem na jnnych serwerach, że menu VIPa znika po 10-15 sekundach, to też jakieś rozwiązanie. 

Posted

Robię tak non stop  

• svip =  przywileje 

Taak jak ktos kiedys powiedział,  ktos  placi to wymaga :) 

• Like 1
Posted
27 minut temu, Forze napisał:

Robię tak non stop  

• svip =  przywileje 

Taak jak ktos kiedys powiedział,  ktos  placi to wymaga :) 

+1. 

Taka prawda zresztą teraz prawie każdy ma vipa 

Posted

Ta, zgodzę się z tym, że SVIP/VIP = przywileje.

Z tym, że SVIP prócz potężnego menu wyboru broni, które nie znika(w zasadzie chyba całą rundę, póki się go nie wykorzysta/zamknie), więc kiedykolwiek chcesz możesz sobie broń zmienić. Masz dodatkowo double jumpa, AŻ 110 żyćka, jakieś chyba skiny do wyboru czy inny syf, no i model postaci. Więc wydaje mi się, że usunięcie menu wyboru broni poza obszarem respa(lub po upływie 15 sekund) byłoby znikomą stratą. 

Zwłaszcza, że równie dobrze możesz sobie z menu wyboru broni wziąć jedną broń, a drugą po prostu kupić i sobie przerzucać w miejsce, w którym rozbijasz namiot i elo. 

Oczywiście jestem za tym, żeby usunąć menu wyboru broni po upływie określonego czasu lub opuszczeniu  obszaru respawnu. 

PS. to nie jest wykorzystanie błędu

Posted

Zobaczę co się da zrobić na ta chwile brakuje mi na wszystko czasu ale spokojnie :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.