Jump to content
VII edycja - Miss & Mister Katujemy.eu ×
Karcok

Katujemy.eu - Film promujący sieć

Recommended Posts

• Server Owner
  • Popular Post

logo_normal.png.d427c585010fc938d84ed045c6554e19.png

Witam was, w zeszłym roku mieliśmy zaszczyt ujrzeć filmik promujący sieć.

Spoiler

Miał wiele błędów i sporo rzeczy do poprawy, ale wiadomo, wszystko wychodzi z czasem. Dodatkowo sam styl forum zmienił się chwilę później na czerwony, więc z automatu nie miało to takiego samego uroku. W tym roku również takowy film szykuję, w zasadzie mam mniej więcej zarys i plan jak to wszystko ma wyglądać, ale chcę żeby ten film miał waszą cząstkę i wasz pomysł.

W filmiku promującym nowością będzie na pewno sama zapowiedź forum, to znaczy teraz nie będą nagrywane tylko i wyłącznie serwery CS:GO i 1.6, ale również i same forum, dlatego będę musiał do tego przyłożyć szczególną uwagę.

Chciałbym w tym temacie otrzymać wasze propozycję dotyczące m.in. Muzyki która ma być zawarta w filmiku, pomysły dotyczące filmiku, przejścia, triki w obróbce które mogę zaimplementować do filmu.

Oraz oczywiście mam parę pytań do was, wystarczy na nie odpowiedzieć w komentarzu, swoje opinie i spostrzeżenia również zostawcie!

1. Czy robimy szybki strzał ważny posad, to znaczy, czy przedstawiamy wszystkich Vice i Administratora w czasie 7/8 sec? (Czas może ulec zmianie)

2. Jakie konkretnie działy poddziały chcemy w głównej mierze wypromować? Zabawy forumowe? Interakcja ludzi?

3. Jakiej optymalnej długości miałby być film? Poprzednik miał 4:08, były w nim zawarte Serwery, planowałem ten czas przestawić do +/- 6:00/6:15, aby szczegółowo zarysować forum.

4. Na pewno eliminujemy, albo przynajmniej bardzo mocno redukujemy podbicia białego światła, czy zamiast niego warto zainwestować w lekkie drgania ekranu w rytm muzyki?

5. Czy implementujemy w filmik, przerywniki najciekawszy akcji z turnieju 5vs5? Wydaję mi się, że było by to świetne wyróżnienie naszej sieci.

• Like 6
  • Thanks 1
  • I love 6

• Friend

Co do muzy ta idealnie pasuje serio 

Spoiler

A co do pytań

1 - Niezły pomysł

2- Myślę, że działy gdzie składamy życzenia urodzinowe i pogaduchy gdzie piszemy wszyscy ze sobą

3 - 6-7 min  jest ok

4 - To byłby świetny efekt

5 - Można by najbardziej skillowe akcje wkleić

Ten filmik w twoim wykonaniu będzie piękny

• Like 3

• Sponsor

Lata temu gdzieś w prezentacji usłyszałem tą nutę i wydaje mi się stworzona pod prezentację fajnie zmontowaną.

1. Można jak najbardziej

2. Te "luźne" działy

3. Pięć do sześciu minut maksymalnie.

4. Prześwietlenia w przejściach są już nie modne, co innego tak jak wspomniałeś o drganiach.

5. Z tymi akcjami z turnieju jak najbardziej, można jeszcze dodać na koniec jakieś akcje z serwerów, które są godne pokazania.

Z niecierpliwością czekam na owoc Twojej pracy. :default_cool:

• Like 3
  • I love 1

Od razu napiszę że tu nie mam na celu obrazi @ Karcok'a tylko mam zamiar przedstawić swoją propozycję jak powinien wyglądać film promujący sieć.

Drogi Karcoku niestety nie wiem na jak długo montujesz i jak często się tym zajmujesz ale moim zdanie robisz to jakieś 2 latka i widać że dalej się uczysz to robić.

Twój poprzedni film promujący sieć wymaga WIELE poprawek według mnie. Napiszę też że nie wiem jak bardzo się poprawiłeś przez ten rok jeśli chodzi o montaż więc boję się podawać jakiekolwiek propozycje montażowe lub nazwy efektów itp.

Jeśli chodzi o mnie to robiłem parę takich filmików promujący lub reklamujący jakieś serwer, strony, a nawet mi się zdarzyło zrobić reklamę dla pewnej firmy.

Odpowiem na twoje pytania i mam nadzieję że chociaż trochę coś weźmiesz ode mnie.

1. Według mnie fatalny pomysł bo to nikogo nie będzie interesować, marnowanie czasu filmiku na coś takiego i może też zniechęcić.

2. Lepiej pokazać na 5 sec (z góry do dołu na szybko) że takowe forum posiadamy (Osoby które będą bardziej ciekawskie wejdą na forum i sami sobie lukną).

3. Twój poprzedni film i tak za długo trwał! Moim zdaniem powinieneś zrobić ten filmik do 1:30 minut lub maksymalnie do 2 (ale to już ostatecznie). Jeżeli ten filmik na samym początku nie będzie ciekawy i zobaczy że trwa 6 minut to od razu wyłączy go.

4. Na to pytanie mogę jedynie odpowiedzieć na TS3 bo to by było za dużo pisania. Jak będziesz ciekawy moich propozycji efektowych itp. to ts3

5. Jak dla mnie coś takiego to też szkoda dawać, lepiej wspomnieć na 3 sec napisem "Różne konkursy" i dodać "Turnieje 5v5" itp. 
Ostatecznie możesz dodać filmiki ale to z dobrym nagraniem, povem, zwolnieniem lekkim, kontrastem i by to wszystko było w tle i na to zrobiony lekki focus pull.

Jeśli chodzi o muzykę to radzę ci dodać coś popularnego i jakiegoś mixa lub trapa.

Cały takowy filmik mógłby zrobić sam ale z własnej inicjatywy robię szybką reklamę właśnie dla Katujemy.eu czyli dla was XD

Chyba tyle ode mnie ¯\_㋡_/¯

Za wszystkie swoje błędy językowe itp. oczywiście przepraszam ale nie jestem jakiś zajebisty i wgl z języka polskiego.

• Like 6

• Karcok locked and unlocked this topic
  • Karcok unpinned and unfeatured this topic
  • Karcok locked this topic
  • Server Owner
6983caeb39ae04488d8e2f0843959b22_katujem

Temat został przeniesiony do archiwum!

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.eu

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

• I love 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.