Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

FOTOGRAFIA

Konstruktywna krytyka i opinie mile widziane ^^

1. XCBkSD6.jpg

2. frqqHin.jpg

3. HvvQMhf.jpg

4. 2pyjUNt.jpg

5. HDP4WSl.jpg

6. Owmq9y3.jpg

7. O1n90ei.jpg

8. zL8DxO4.jpg

9. KNQIvvd.jpg

10. rUX8Rm2.jpg

11. NEOEneo.jpg

12. fYRsgpk.jpg

13. 7es48Lg.jpg

14. wEvnC7u.jpg

15. zyrF58V.jpg

16. 0qhh7YC.jpg

17. WOLb7E9.jpg

18. DOajtgN.jpg

19.UzmUaTE.jpg

20. exbQKq6.jpg

21. wSyuNU9.jpg

22. 2hFpruQ.jpg

23. OK24hJv.jpg

24. q7fm6ZS.jpg

25. ivlMirk.jpg

26. loEkFhS.jpg

27. le3Vbwd.jpg

28. IBEnQ9e.jpg

29. XIDz0xJ.jpg

30. xivqq3u.jpg

31. 2RQRVF1.jpg

• Lubię to! 4
  • Wow 6
  • Uwielbiam 4
  • Legenda
Opublikowano

Pani kochana. Te z długim czasem ekspozycji, są straszne, ale reszta, to jakaś miazga. Na prawdę super robota. Czym fotografujesz? Jeśli jesteś amatorem, to zdecydowanie idź w tym kierunku do pracy, bo masz smykałkę. Obsługa programu graficznego by Ci się przydała, bo rozmiar zdjęć tylko zamula wczytywanie. :D

@ DominikaNo to tym bardziej szanuje, technika i jakość powala. Doceniam. Powodzenia przy dalszych pracach! :)

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

@ czak   Amatorszczyzna :D  21. 22 ,23 i 30  canon 70d obiektyw canon 50mm reszta nikon d5300 z kitem 18-55. Makro technika odwrotnego mocowania obiektywu ^^ 

@ Power of Shadow 

te zdjęcia makro były moimi pierwszymii przez technikę którą zastosowałam (odwrotne mocowanie obiektywu)  miałam duże problemy z ostrością. 

Zdjęcia świetne w szczególności ta mucha ^^ 

Pytanko masz jakis sposób na "zatrzymanie" owadów? Ja mialam z tym  nie mały problem biegając za nimi po całym ogrodzie :D 

• Uwielbiam 2
  • Legenda
Opublikowano

Piękne zdjęcia! 
Od zawsze podobały mi się te, na których zostaje uchwycona przyroda, ale te, na których miałaś własny pomysł są jeszcze lepsze :default_happy:
Powodzenia dalej

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

O fotografii możemy nieco porozmawiać, ale mówiąc szczerze to nie mam czego się doczepić :)
od perspektywy, poprzez światłoczułość, ev aż po ostrzenie jest cacy.

Jedynie mała rada - na pierwszych od góry zdjęciach makro musisz się zdecydować czy chcesz ostrzyć tylko fotografowany obiekt np kwiat i mieć rozmytą całą resztę czy np chcesz ostrzyć kwiat i pozostawić delikatnie rozmytymi pozostałe części rośliny.

Może zainteresuje Cię moja skromna galeria: klik

Zdjęcia robiłem telefonem przy użyciu soczewek, wiele im brakuje do perfekcji, gdyż soczewki są tak skonstruowane, że aparat łapał ostrość w centrum kadru.

Ogólnie u Ciebie jest super, ale może być perfekcyjnie :)

Edit:

@ Dominikajedyny sposób na "zatrzymanie" owadów to u mnie cierpliwość, wyczekiwanie na odpowiedni moment, zmniejszony czas ekspozycji / naświetlania (by szybko cyknąć fotę) oraz manualny tryb ostrości. Wszystkie zdjęcia z galerii robiłem w trybie profesjonalnym z manualnymi ustawieniami - indywidualnymi dla danej scenerii (kompozycji), co na telefonie nie jest taką prostą sprawą.
Często na 10 czy nawet 20 zdjęć max 3 były do przyjęcia - wiele z nich właśnie mam tam na insta.
Także powiem tyle, że kluczem do sukcesu w fotografii makro jest cierpliwość przyprawiona o "jakieś tam doświadczenie", nie odwrotnie :)

• Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.