Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

wywiad5.png.bcc7a9a8a74f2cef2b78d57f6ec7fb24.png.8e0fd88ee5829a080e9d359fd1a41817.png

Witam serdecznie w wywiadzie z @ -W-P-. Mam nadzieję, że przybliży on wam jego osobę. 

BinaR: Witaj, WP! Masz może dłuższą chwilę? Jestem skłonny do przeprowadzenia z Tobą wywiadu.

-W-P-: Cześć, oczywiście, mam bardzo dużo wolnego czasu.

Bardzo dobrze. W takim razie zacznijmy. Czy mógłbyś pokrótce opowiedzieć nam o sobie?

Jasne. Mam na imię Emil, mam 19 lat, mieszkam sobie w Białymstoku, uczę się w liceum.

Dobrze, Emilu. Napisałeś, że uczęszczasz do liceum, domyślam się, że również w Białymstoku. Dlaczego wybrałeś akurat szkołę tego typu?

Tak, liceum jest również w Białymstoku, lecz mam nauczanie indywidualne w domu. Liceum wybrałem ponieważ po zdaniu gimnazjum zostałem przyjęty
do Technikum Informatycznego, ale niestety nie zdałem pierwszej klasy, a w związku z tym zostałem wyrzucony ze szkoły. Po tym incydencie nie zostało mi wiele opcji i musiałem pójść do liceum, w którym aktualnie jestem.

To niezbyt miła sytuacja. Czy jednak mimo to podoba ci się indywidualne nauczanie?

Jasne! Niestety jestem aspołeczną osobą i trudno mi się odnaleźć w grupie, z klasą. Generalnie w szkole zawsze czułem się nieswojo, dlatego nauczanie indywidualne jest dla mnie najlepszym rozwiązaniem aby ukończyć szkołę.

O tyle dobrze. Gdybyś jednak ukończył pierwszą klasę technikum, czy pozostałbyś tam na dłużej?

Oczywiście, po technikum, w którym byłem, mógłbym znaleźć z łatwością moją pierwszą pracę, z takim planem składałem tam papiery, no cóż ale, wyszło jak wyszło. Żałuję że nie kontynuowałem nauki w tamtej szkole, lecz niestety, stało się.

Postaraj się zapomnieć o przeszłości i wykazać się przy nauczaniu w domu. Czy mógłbyś nam przybliżyć w jaki sposób sprawdzana jest Twoja wiedza?

Nauczyciel przyjeżdża do mnie do domu i jest prowadzona lekcja tak jak w szkole, z tym wyjątkiem że jestem sam z nauczycielem, wszystkie moje oceny są wpisywane do tego samego dziennika co moja klasa, bo tak, jestem wpisany do klasy, tylko z tym wyjątkiem że nie chodzę z nimi do szkoły. Dodam jeszcze że przez połowę pierwszej klasy liceum miałem również nauczanie indywidualne, tylko że w szkole, tam było identycznie jak w domu, lecz to ja przyjeżdżałem do szkoły.

Ciekawe. Czy tak samo jak w szkole piszesz sprawdziany/zdajesz egzaminy?

Oczywiście, tylko że skoro nie uczę się z całą klasą a jestem sam z nauczycielem, to mam lekką ulgę i często nauczyciel mi coś podpowie, no i nie robi mi żadnych niezapowiedzianych testów. Taki miły bonus uczenia się indywidualnie.

To miłe, aczkolwiek być może trochę niesprawiedliwe. Masz zamiar normalnie zdawać maturę po ukończeniu nauki w liceum?

Niesprawiedliwe? Zgadzam się, z resztą każdy mój znajomy mówi mi że też by tak chcieli, no ale cóż, jak ma się takie korzyści to trzeba korzystać. :D Jeśli chodzi o maturę to szczerze zastanawiam się od dłuższego czasu, lecz wciąż wydaje mi się że nie jestem w stanie podołać temu, wielu osobom może się to wydawać zabawne lecz ja po prostu bardzo stresuję się przy takich sprawach. Nawet nie przyszedłem na żadne rozpoczęcie ani zakończenie roku szkolnego w szkole średniej, także nie wiem, aktualnie nie podjąłem ostatecznej decyzji ale na tę chwilę jestem zdania że nie będę zdawał matury.

Faktycznie może być to stresujące, zważając na to, że zdawałbyś ją w szkole, w towarzystwie swojej klasy, a więc w dużej grupie. Mam jednak nadzieję, że się nie poddasz i przynajmniej spróbujesz podjąć się wyzwania. W której klasie jesteś?

Jestem w 3 klasie, jeszcze według starego systemu. Jasne że nie poddaję się, również zastanawiam się nad szkołą zaoczną aby w przyszłości mieć trochę łatwiej w życiu.

W takim razie zostało ci praktycznie nie tak wiele czasu na decyzję. Szkoła zaoczna z pewnością by ci pomogła. Zapytam jeszcze o jedną rzecz - czy już od czasów szkoły podstawowej miałeś problemy w kontakcie z rówieśnikami?

Nie, problemy zaczęły się od początku gimnazjum, przez to w drugiej klasie miałem po raz pierwszy nauczanie indywidualne w szkole, tę klasę udało mi się zdać wyjątkowo dobrze a więc postanowiłem że 3 klasę będę się uczył normalnie, niestety nie była to dobra decyzja i z trudnością ale przynajmniej udało mi się ukończyć gimnazjum. W podstawówce nie miałem większych problemów z nauką i z rówieśnikami.

Co według Ciebie było przyczyną późniejszego bycia osobą zamkniętą?

Wydaje mi się że brak akceptacji ze strony rówieśników jak i dokuczanie. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem kiedy i dokładnie i przez co zamknąłem się w sobie, nie zwracałem na to uwagi przez dłuższy okres czasu.

Czy próbowałeś komuś zgłosić owe sytuacje?

Raczej starałem się to ukrywać, moja mama zauważyła że jest coś nie tak po tym jak zacząłem opuszczać dużo lekcji. Później zapisałem się do psychologa lecz nie bardzo to pomogło, no i dostałem indywidualne nauczanie.

No cóż. Nie zawsze psycholog jest w stanie pomóc. W jakiej pracy się widzisz, czyli jaki zawód najbardziej by ci pasował?

Szczerze mówiąc to nigdy nie widziałem się w żadnej pracy, ale najbardziej odpowiadała by mi praca z domu, żebym nie musiał jeździć za dużo, na pewno żadna fizyczna praca.

Rzeczywiście praca we własnym domu może być lepsza, byleby rozgraniczać czas pracy z czasem wolnym. Jeśli miałbyś wybrać pracę, którą wykonywał byś zza własnego biurka, to jaka branża by ci odpowiadała?

Często u mnie zainteresowania zmieniają się, aktualnie mam zajawkę na składanie komputerów, to znaczy nie mam opcji żeby składać komputer lecz jestem zaskoczony oglądając filmiki z serwisów jakie to może być satysfakcjonujące, przynajmniej według mnie.

Znam również osoby, które tak jak ty mają zmienne zainteresowania. W zasadzie jest to ciekawe, nie ma w tym monotonności. Co do montażu podzespołów - chciałbyś się tego nauczyć?

Oczywiście że chciałbym się tego nauczyć. Oglądając filmy na YouTube o takim montażu również dużo się dowiaduję i uczę, myślę że był bym w stanie złożyć komputer i nie wydaje się to takie trudne jak przypuszczałem.

Czy jest coś, czym pasjonujesz się od dzieciństwa?

Nie, nawet nie potrafię sobie przypomnieć czym pasjonowałem się kiedyś.

Jest jakiś gatunek muzyczny, który najbardziej Ci się spodobał?

Jest taki, a jest to Chillout. Chyba za dużo nie muszę dodawać bo sama nazwa mówi o tym dlaczego uwielbiam ten gatunek.

Spokojna muzyka faktycznie potrafi pomóc się wyluzować. Czy jest jakiś utwór, który przypadł Ci najbardziej do gustu?

Niestety, nie. Słucham tego co wpadnie na playlistę, nie zwracam uwagi na konkretne utwory.

Preferujesz zatem odtwarzanie losowych piosenek. Przejdźmy do literatury. Czytasz książki?

Muszę cię zasmucić, ale w ogóle nie czytam książek, szczerze to nienawidzę czytać, strasznie mnie to nudzi i nie dam rady usiedzieć w jednym miejscu czytając. Do tej pory przeczytałem tylko jedną książkę i nic na to nie wskazuje aby miało się to zmienić.

A po jaki tytuł sięgnąłeś, jeśli można wiedzieć?

Nie pamiętam, ale to była lektura w gimnazjum i z przymusu musiałem przeczytać tę jedną książkę.

Masz zamiar kiedyś przełamać jednak swą nienawiść i spróbować wciągnąć się w jakąś serię?

Nie mam zamiaru przełamywać się, może kiedyś ale aktualnie nawet o tym nie myślę.

Czas na część dotyczącą Twojej przygody z grami. Kiedy zacząłeś grać w CS i w jakich okolicznościach?

W roku 2012/13 zacząłem grać w CS 1.6, nawet nie pamiętam gdzie pierwszy raz zobaczyłem tę grę, grałem sobie tak do 2014 roku aż do momentu w którym kolega mi pokazał CS:GO, więc kupiłem wraz z 2 kolegami. W CS:Source mam przegrane może z 30 minut, nigdy nie podobała mi się ta gra.

Uważasz, że lepszym tytułem jest CS 1.6 czy GO?

Aktualnie uważam że GO, jednak w CS 1.6 nie grałem z 6 lat i jak ostatnio zagrałem w starszą część, to powiedziałem coś w stylu "to jest tragiczna gra i jak ja kiedyś potrafiłem w to grać", a więc gdybym nie zrobił sobie takiej długiej przerwy to pewnie było by to na równi, lecz aktualnie uważam że GO.

Faktycznie dłuższe odstawienie gry może skutkować brakiem przyzwyczajenia się do odmiennych mechanik. W jaki sposób zacząłeś swoją przygodę z sieciami serwerów?

Szczerze mówiąc to Katujemy jest pierwszą siecią na której postanowiłem zatrzymać się, wcześniej grałem sobie na różnych serwerach i nie zwracałem uwagi na to gdzie gram. Dopiero tutaj postanowiłem założyć konto na forum i brać udział w życiu tego forum. Kiedyś w roku 2016 byłem współzałożycielem jednej z sieci która już nie istnieje, ale to były serwery do Garry's Mod-a.

Od kiedy znajdujesz się na Katujemy i co Cię tu przywiało?

Na Katujemy zacząłem grać na początku września i tak jak pisałem, wchodziłem na różne serwery więc nikt mi nie polecał tej sieci, sam przypadkowo znalazłem jeden z serwerów po czym postanowiłem założyć konto na forum.

Czy tym serwerem, na który dołączyłeś, jest 5 Maps, którego jesteś już trochę czasu administratorem?

O dziwno, nie. Pierwszym serwerem na którym grałem był Mirage #2, w pewnym momencie gdy w środku nocy był cheater na serwerze @ Henbleidd napisał żebym wszedł na 5maps, od tamtego momentu grałem tylko na tym serwerze.

Skoro rozmawiamy już o 5 mapsie - jaka panuje tam atmosfera, tj. stosunki między graczami, jak i administratorami?

Atmosfera na 5 Maps jest zadziwiająco dobra, gracze nie wyzywają się za często, czasami znajdzie się jakiś delikwent który zacznie wyzywać, lecz szybko można taką osobę uciszyć. Jeśli chodzi o administrację to za dużo nie mogę powiedzieć bo ostatnio mało się komunikuję z resztą ekipy, oczywiście zdarzają się zgrzyty, ale każdy stara się pomagać i wspierać wzajemnie.

Czy masz zamiar aspirować do bycia adminem na innym serwerze?

Aktualnie nie mam takiego zamiaru, nie był bym w stanie wyrabiać wymaganych godzin na wszystkich serwerach. W tym momencie posiadam admina na 2 serwerach CS:GO (5 Maps, Mirage #2) jak i na TeamSpeak.

Chciałbyś kiedyś zostać kimś więcej na forum?

Jeszcze nie zastanawiałem się nad tym. Oczywiście każdy dąży aby coś osiągnąć lecz ja uważam że jestem za krótko jeszcze na sieci.

Wracając do zajmowanych przez Ciebie stanowisk - czy lubisz wypełniać swoje obowiązki jako administrator serwera TS3?

Oczywiście że tak. Prawie cały dzień przesiaduję na TS3 i sprawia mi przyjemność pomaganie użytkownikom serwera.

Jakie są twoje główne zadania?

Muszę reagować jeśli ktoś czeka na admina i gdy ktoś zgłasza innego użytkownika, ogólnie to nie mam za dużo do roboty.

Załóżmy, że jesteś w trakcie rozgrywki, której nie możesz przerwać. Jeżeli nie zainterweniujesz, gdy czeka na Ciebie użytkownik, to czy zostaną wyciągnięte konsekwencje?

Raczej tak, nie wiem dokładnie, bo nigdy nie zdarzyła mi się jeszcze taka sytuacja. Zazwyczaj przerywam rozgrywkę i po prostu pomagam, ewentualnie jeśli jest inny

administrator to on idzie pomóc.

Na koniec zapytam o jeszcze jedną rzecz - Masz jakieś marzenie, które pragniesz spełnić?

Jedyne aktualne marzenie to posiadać prawo jazdy, mam nadzieję że niedługo się spełni. :)

Życzę Ci powodzenia. Doszliśmy do końca naszej wspólnej przygody, więc teraz masz czas pozdrowić swych znajomych czy wrogów.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, a w szczególności @ Jase, który był pierwszą osobą na sieci, z którą zaprzyjaźniłem się.

Życzę miłego dnia. Do usłyszenia!

Również życzę miłego dnia. Cześć!

• Lubię to! 7
  • Uwielbiam 4
  • Premium
Opublikowano

Jak coś by było nie tak to sorki ale pierwszy raz ktoś przeprowadzał ze mną wywiad :D

@ BinaR Dzięki jeszcze raz!

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • UB Team CS 1.6
Opublikowano
Cytat

W takim razie zostało ci praktycznie nie tak wiele czasu na decyzję.

Szkoła zaoczna z pewnością by ci pomogła. Zapytam jeszcze o jedną rzecz - czy już od czasów szkoły podstawowej miałeś problemy w kontakcie z rówieśnikami?

Tutaj Ci się kolorki pomyliły wraz z "enterem" :default_cool:

Tak samo jak w poprzednim wywiadzie tutaj też zostawię swój ślad. 

Pisze odnośnie swoich odczuć, więc nie gryźć: 

Pozytywne

+ Kolorystyka tekstu, nie męczy oczu i mnie kolor pomarańczowy i zielony w sumie zachęca do czytania, jedynym minusem dla mnie w sumie jest brak pogrubienia wypowiedzi redaktora

+ Za brak wyjustowania tekstu i ogólną estetykę

+ Pytania dobre, wyłudzające odpowiedzi, plus wstawki/rady odnośnie odpowiedzi poprzedzającej osoby, świetnie! 

Do poprawy

- Za edycje tekstu pod względem interpunkcji

-Wiem, że duża ingerencja w wypowiedzi, jest zła, ale żeby miało to wszystko ręce i nogi, czasami musimy dopracować odpowiedź osoby, z którą przeprowadzamy wywiad. Tutaj niestety, błędy rażą mnie troszkę, ale to jest oczywiście do nauczenia się i wejdzie automatycznie z każdym kolejnym wywiadem

Wywiad przyjemny do czytania. Ciekawie przeprowadzony. Myślę, że z każdym kolejnym będzie coraz lepiej! Nie poddawaj się w tym co robisz i życzę powodzenia w dalszych sukcesach!

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.