Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planowałem wywiad z kim innym, ale niestety ta osoba zrezygnowała ze swoich rang. Natomiast zapraszam do przeczytania bardzo przyjemnego, interesującego wywiadu z martinim. 

Witaj martini. Na wstępie przedstaw się, napisz kilka zdań o swoich zainteresowaniach, hobby. 

Witaj Ojcze. Nazywam się Mariusz, mam 17 lat, pochodzę z Mazowieckiego. Interesuję się grafiką komputerową, informatyką( ogólnie całą), sportem, motoryzacją, cs'em i oczywiście dziewczynami. Moim hobby jest gra w gry komputerowe. Aktualnie gram w CS:GO, który bardzo mi się spodobał. 

Jako informatyk wiążesz swoją przyszłość, czy będziesz szukał innych sposobów na swoje utrzymanie?

Chciałbym jako informatyk, lecz nie wiem co wyjdzie. Lubię informatykę, ale wiem, że potrzebne są też do tego matematyka i fizyka, z czym wiąże się dużo nauki. 

Nauka to jest fundament. Wnioskuję, że raczej nie poświęcasz dużo czasu na naukę?

Hmm może zbyt wiele czasu nie poświęcam, ale zawsze ta średnia wynosi 4.0+. Aktualnie uczę się w Liceum Ogólnokształcącym na profilu matematyczno-Informatycznym, więc tutaj muszę się trochę przyłożyć, ponieważ mam rozszerzoną matematykę, fizykę oraz informatykę. 

Obecnie młodzież w większości przypadków nie przykłada wielkie wagi do nauki, ale chyba warto poświęcić te dwie godziny dziennie aby w przyszłości zostać np: donatorem naszej sieci? 

Tak to prawda. Dzisiejsza młodzież myśli aby o imprezach i komputerze, ale mam nadzieję, że w końcu wezmą się za naukę i "wyjdą na ludzi". Wniosek jest z tego taki, że warto jest poświęcić te 2, a nawet 3 godziny dziennie na tą naukę, aby jak to ująłeś np: zostać donatorem naszej sieci.

Wspominałeś także o motoryzacji. Mógłbyś powiedzieć co Cie dokładnie interesuję, czy masz coś na oku?

Głównie to interesują mnie szybkie auta jak i motory. Z samochodów to np: Bugatti Veyron, a z motorów np: Yamaha R1

A ze względu na zainteresowania może śledzisz jakieś MotoGP, Rajdy samochodowe, wyścigi?

Śledzić nie śledzę. Ale lubię sobie popatrzeć na jakieś aukcje z takimi wozami. 

W ostatnim czasie wyszła taka moda, podam przykład. Ludzie kupują samochód X za 1000zł, a sprzedają go za 1300zł. Praktykowałeś?

Nie praktykowałem. Ale pewnie robią to tak, że kupują za te 1000zł bo jest coś popsute, naprawią to i sprzedadzą za te 1300zł. 

Dobry sposób na zarobek kilku setek, poświęcając tak naprawdę wolny czas. Trochę odcisnę piętą na Twoją prywatność. Znalazłeś swoją wybrankę serca, czy dalej jesteś kawalerem?

Aktualnie jestem w stanie wolnym. Powiem tak, że mam na oku pewną kobietę, ale wszystko w swoim czasie. 

No cóż, mam nadzieję, że zdobędziesz jej serce. Przejdźmy do gier komputerowych. Wspominałeś, że lubisz grać w gry... Nie licząc Counterów, w które grasz najczęściej?

Gram w NFS, GTA(Przymierzam się do kupna GTA V), Fifa i różne rodzaje strzelanek. 

Jako, że grałem tylko w FIFE poruszę jej temat. Wiadomo, że każda kolejna wersja to krok w przód. Ale po pewnym czasie każdy odstawia ją na kilka tyg/miesięcy. Jak oceniasz tą grę?

Głównie oceniam jako dobrą i fajną grę. Denerwuje mi tylko zdobywanie Coins'ów. Dużo trzeba grać by mieć jakiegoś konkretnego zawodnika. 

Przejdźmy do spraw związanych bezpośrednio z naszą sieć i Counterami. Jak właściwie trafiłeś na Katujemy? 

W moim przypdaku nie jest tak jak w innych. Dudnes'a i Astral'a znam już trochę i od zawsze miałem kontakt z Dudnesem w sprawach sieci. Pewnego dnia dowiedziałem się, że założył sieć, więc od razu wbiłem i jakoś już tak zostałem i nie mam zamiaru odchodzić nigdy. 

Ostatnio na forum ludzie zaczęli odchodzić ze względu na sprawy prywatne. Ja swoje zdanie zachowam dla siebie, ale co o tym Ty sądzisz? 

Według mnie oni odchodzą nie ze względu na sprawy prywatne, a ze względu tego, że np: czegoś nie dostali lub coś. 

Czyli twierdzisz, że ludzie po pewnym czasie mają za przeproszeniem daleko w pupie naszą sieć, tylko dlatego, że nie dostali rangi, o która się ubiegali?

Nie twierdzę tak. Po prostu myślę, że ludzie ubiegają się o "kolorek" i jeżeli go nie dostaną to myślą, że pójdą gdzieś indziej i tam dostaną. 

Z siecią jesteś związany praktycznie od początku. Jak oceniasz rozwój sieci przez te kilka dobrych miesięcy?

W skali 0/10 oceniam na 10. Serwer DD2, który był pierwszy w sieci, szybko się rozwinął dzięki dobrej reklamie. Obecnie jest trochę stałych graczy i dzięki tym graczom pozwoliło to otworzyć kolejne serwery. 

Tutaj warto się zatrzymać... Dudnes wraz z Astralem odwalają kawał solidnej roboty. Jak oceniasz ich pracę?

Szczerze mówiąc, w całej swojej karierze na sieciach, jeszcze nigdy nie widziałem tak zgranych administratorów. We wszystkim się ze sobą konsultują, decyzje podejmują wspólnie i na dodatek każdy na drugiego może liczyć. Ich praca jest bardzo solidna, z własnej kieszeni dokładają by ta sieć się rozwijała. Myślę, że lepszych administratorów jeszcze nie znałem. 

Ich współpraca, zgrania sprawia, że sieć z każdym dniem stawia kroczek do przodu. Jak myśisz co jeszcze można poprawić, dodać aby nasza sieć funkcjonowała jeszcze lepiej?

Aktualnie nie mam pomysłów. Jedyne co można zrobić to jeszcze bardziej rozkręcić serwery. 

Na forum jesteś moderatorem. Ile czasu dziennie poświęcasz aby wszystko funkcjonowało należycie?

Dziennie poświęcam tak 2-3h. Nie jestem jedynym moderatorem, dzięki czemu tyle czasu starcza na to by wszystko ogarnąć. 

Oprócz tego, że pilnujesz porządku na forum, robisz to również na serwerze BF2. Znajdujesz wystarczająco czasu aby łączyć obie funkcje?

Na serwerze BF2 pilnuję porządku od niedawna. Staram się jakoś łączyć te dwie funkcje, chociaż w ostatnim czasie miałem troszkę mniej czasu co mam usprawiedliwione. Teraz będę się starał więcej czasu spędzać na serwerze. Trochę na grę także nie pozwala mi mój ping, ponieważ jest za wysoki i mnie laguję. 

Wspominałeś na samym początku, że lubisz bardzo grać w CS:GO. Jakie są Twoje odczucia co do tej gry?

Ta gra jest bardzo dobra. Grafika jest po prostu mega. Jest bardzo wciągająca, lecz to nie co klasyk czyli 1.6

No właśnie. Czy CS:GO kiedykolwiek przebije popularnością zwykłego szaraka 1.6?

Wydaję mi się, że za jakieś 2 lata może się zdarzyć, że bardziej popularny będzie już wtedy CS:GO. 

Prime time 1.6 minął. Jedni poszli w stronę League Of Legends, drudzy grają w CS:GO. Nieliczni zostają przy 1.6. Czy według Ciebie to dobrze, że VALVE wypuściło Global Offensive skoro poprzednia wersja

przynosiła ogromne zyski?

Tutaj bym się zastanowił, ale wydaję mi się, że VALVE pomyślało, że na nowej wersji CS'a może jeszcze więcej zyskać, więc postanowili wydać kolejną wersję. 

Śledzisz poczynania nieco skonfigurowanej ZŁOTEJ PIĄTKI?

Czasami coś tam zerknę. 

Osobiście nie śledzę... Kto według Ciebie jest najlepszym graczem CS:GO?

Hmm nie widziałem jeszcze kilku osób jak grają, ale na razie dla mnie najlepszy jest Pasha. 

Zbliżamy się do końca. Chciałbyś coś przekazać, ewentualnie kogoś pozdrowić?

Oczywiście. Na początku chciałbym coś przekazać użytkownikom Katujemy.eu. STRZEŻCIE SIĘ, MARTINI NADCHODZI!  Chciałbym pozdrowić Ciebie Ojcze za przeprowadzony wywiad, Dudnes oraz Astrala, Play'a oraz resztę użytkowników Katujemy.eu

• Lubię to! 4
  • Legenda
Opublikowano

Chciałbym podziękować Ojcu za przeprowadzony wywiad. Miło mi się z tobą rozmawiało. Myślę, że teraz reszta redaktorów będzie wiedziała jak robić wywiady. Długie oraz ciekawe. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Pytania bardzo dobre odpowiedzi są wyczerpujące długość wystarczająca i czego chcieć więcej świetny wywiad 

Opublikowano

Nooo i takie wywiady można czytać. WWszystkie jest zawarte i milo się go czyta. Czekam aż mnie poprosisz o wywiad.

• Właściciel
Opublikowano

Brakowało takiego wywiadu, miło się czyta, po prostu oby takich więcej! 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Dziękujemy za wywiad.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.