Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
RSN

Odwołanie się od bana - odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komentarz odnośnie wypisanych momentów z poprzedniego postu które rzekomo świadczą o moim wh. 

Twój nick: RSN

Nick admina banującego: NiiHooYaa

Data/Mapa: 2019-11-15 23:20:45

SteamID: STEAM_0:0:488159542

Serwer (mod): Arena 1v1                               

Opis sytuacji: Bez żadnej informacji zostałem wyrzucony z serwera z komunikatem o permamentnym banie z powodu rzekomego wh, mimo że takiego nie używałem. 

Wycinek z konsoli: Disconnect: <font color='#ff8300'>Zostałeś permanentnie zbanowany na tym serwerze.</font><br />Admin: <b><u>NiiHooYaa</u></b><br />Powód: <b><u>wh</u></b>.
Disconnect: <font color='#ff8300'>Zostałeś permanentnie zbanowany na tym serwerze.</font><br />Admin: <b><u>NiiHooYaa</u></b><br />Powód: <b><u>wh</u></b>.

0:57- celowanie na model przez ścianę // na tempie 1/4 od początku rundy widać jak przejeżdzam celownikiem po całej długości mapy, gdzie przeciwnik by nie był to bym po nim przejechał, a swoją drogą    nawet przez 0.01 sec celonik nie był na przeciwniku dopóki go nie zobaczyłem. Zwykłe wychylenie po przekątnej bo tak najczęściej respią się przeciwnicy. Robię tak w każdej rundzie kiedy respie się w tym miejscu, możecie przeanalizować moje 100 meczy jakie pewnie zagrałem na tej mapie na waszym serwerze - zawsze robię tak samo i na pewno podobnie robi każdy kto wygrywa większość map które gra. 
1:28- odrazu celownik przez ścianę na typka // tak jak wyżej, wychylenie po przekątnej, przeciwnicy zawsze mają respa na tej samej wysokości, z zamierzenia wychylam wcelowany w środek boxa który stoi po przekątnej i tak też zrobiłem, po czym flick, który niestety nie wszedł, za każdym następnym razem wychylam dokładnie w ten sam sposób, po przekątnej wcelowany w środek boxa. Później nie skomentowana runda, która wygląda dokładnie tak samo jak każda poprzednia, ale dalej: 
2:33- znów przez ściane na enemy // po raz nie wiem który dokładnie to co robię w każdej rundzie, wychylenie na środek boxa po przekątnej i flick, a że przeciwnik respi się za tym boxem a ja przejeżdzam celownikiem z drugiego końca mapy to wręcz niemożliwe jest żebym po drodze jakimś cudem nie przejechał po modelu przeciwnika przez ściane, tym bardziej że tak jak wspomniałem wyżej przeciwnicy respią się zawsze dokładnie na tej samej wysokości i na takiej wysokości trzymam celownik. Po czym jest kolejna runda w której robię dokładnie to samo co zawsze, również nie skomentowana, a więc dalej 
3:42- i znów walone przez ściany // i znów dokładnie to samo, wychylenie po przekątnej z zamiarem wcelowania się w środek boxa, ale przeciwnik od razu przebiegł więc oddałem, swoją drogą niecelny strzał
4:16- znów po modelu // zaczynając od początku rundy znów wychylenie w tego boxa co w każdej możliwej rundzie jaką grałem na tej mapie, tym razem nie ma tam przeciwnika, następnie sprawdzam kolejnego boxa po lewej, tam też nie widzę przeciwnika który mógł przebiec tam ze środkowego spawna, więc albo jest za środkowym boxem albo za boxem maksymalnie po lewej, daltego wychylam najpierw na prawą stronę środkowego boxa, a poźniej na lewą, gdzie w końcu był przeciwnik, nie zauważyłem że przebiegł mi na środkowego boxa więc przygotowywuje się do tego że wyjdzie zza tego maksymalnie po lewej i jest 4:16 które zostało przytoczone i tak jak pisałem, przeciwnika spodziewam się za boxem maksymalnie po lewej stronie (screen na dole), przeciwnik wychyla mi zza środkowego boxa gdzie się go kompletnie nie spodziewałem, dlatego oddaje pierwsze, niecelne strzały i nie trafiam go ani razu, chowam się za boxa i wychylam w to miejsce gdzie był ostatnio, nie ma go tam więc celuje na lewo bo gdzie indziej miałby się wychylić jeżeli uciekł z prawej strony, albo tam albo spowrotem po prawej... całkiem logiczne. Przeciwnik lepszy, przegrywam duel, koniec rundy. Później 2 minuty rund które grałem, a jakże by inaczej, dokładnie w ten sam sposób, ale nie zostały skomentowane. Lecimy dalej,
6:13 - jazda po modelu // oh shit, here we go again ... kolejna runda którą zaczynam dokładnie tak samo, wychylenie na boxa po przekątnej, kolejna runda w której przeciwnika tam nie było i sprawdzam po kolei każdego boxa do lewej aż w końcu zauważam przeciwnika maksymalnie po lewej, mamy 6:13, wiem za którym boxem jest przeciwnik, wychylam tak jak zawsze na jedną ze stron boxa, w 6:16 (screen niżej) wychylam analogicznie jak wyżej w sytuacji kiedy wiem za którym boxem jest przeciwnik, zauważam że przebiegł za środkowego boxa, a później wychylam jeszcze dwa lub trzy razy z celownikiem w miejscu gdzie był przeciwnik przed tym jak się schowałem, on schodzi niżej na dół mapy, dostaje heada, koniec rundy. Następna minuta grania bez komentarza, oczywiście grana w taki sam sposób jak zawsze... wychylenie po przekątnej, sprawdzanie wszystkich boxow po kolei, takie samo zachowanie w każdym duelu, aż w końcu dochodzimy do ostatniej wymienionej akcji (i pewnie końca limitu słów w poście)
7:25- znów jechanes po modelu // jak zwykle zaczne komentarz od początku rundy, tak, tak, oczywiście wychyliłem po przekątnej na boxa, nie było tam przeciwnika, przejechałem celownikiem po wszystkich boxach do środka, ale nie zauważyłem celownika, więc zrobiłem kombinacje nóż, AWP i wychyliłem z drugiej strony boxa na drugą połówkę mapy (tą której nie sprawdziłem przy pierwszym wychylaniu, bo kąt wychylenia byłby niekorzystny, musiałbym wychylić się cały zza boxa do tego na małym velocity bo miałem wyciągniętą AWP), sprawdzam pierwszego boxa od lewej, mój celownik będący po prawej stronie mapy, na której nie było przeciwnika przeciągana na maksymalnie lewą stronę mapy MUSI przejechać przez model przeciwnika jeżeli będzie on za boxem pomiędzy tymi po prawej a maksymalnie po lewej stronie, chociaż w tym momencie nawet nie miałem włączonego celownika (screen nr 3) nie widze tam przeciwnika, strafe`uje lewo prawo baitujac strzał, dodaje w głowie do całościowego obrazu rundy, po prawej stronie mapy nie było przeciwnika, za boxem maksymalnie po lewej też nie, więc prawdopodobnie (bo mógł zawsze gdzieś przebiec) jest za boxem którego jeszcze nie sprawiłem (na szczęście już ostatnim do wstępnego sprawdzenia, bo już się zmęczyłem tym wychylaniem), ale podczas wychylania na w/w boxa, zauważam przeciwnika który zza niego przebiega do na lewo, flick, trafienie, wygrana runda. 

Chętnie odniosę się do innych sytuacji, jeżeli jakieś jeszcze pozostawiają wątpliwości, o ile nie będą to rundy które gram dokładnie w ten sam sposób... Trochę się rozpisałem, ale może ktoś kto przeczyta nauczy się dzięki temu lepiej grać, jak już straciłem tyle czasu to niech chociaż mniej doświadczeni gracze poznają sposób myślenia który pomoże im lepiej grać ;) #Pro #Bono 

Dodam jeszcze tylko od siebie, na przyszłość, że do oceniania demek nie można podchodzić w sposób zero jedynkowy, to że komuś uda się zapauzować demko w takim momencie że mamy celownik na przeciwniku przez ścianę nie oznacza z automatu, że ktoś ma WH, tak samo jeżeli ktoś przeciąga celownik o pół mapy i nawet przez 2-3 sekundy jedzie po modelu przeciwnika, nie zawsze musi oznaczać cheaty, tym bardziej jeżeli mapa skonstruowana jest tak że 90% dueli jest na jednej wysokości. Dobry crosshair placement nawet gwarantuje to, że takie sytuacje będą mieć miejsce. Trzeba oceniać całe rundy. Liczy się ogólne zachowanie - ustawianie się, movement, strzelanie, albo decision making zawodnika. Jeżeli jest całkowicie niespójny, tj. co rundę gracz podejmuje całkiem inne decyzje, które przeważnie są trafne, a do tego któraś z wyżej wymienionych rzeczy (aim/movement/crosshair placement) odstaje mocno od reszty to wtedy możemy podejrzewać że ktoś rzeczywiście może oszukiwać.

416.jpg

616.jpg

725.jpg

• Legenda
Opublikowano

0:57 - Nic podejrzanego
1:28 - Zwykłe wychylenie
2:33 - Normalny pick
3:42 - Zwykłe wcelowanie się
4:16 - Znowu nic
6:13 - No tutaj już bym miał troche podejrzeń
7:25 - Znowu podejrzany pick, ale to nadal za mało

Czysto UB

• Legenda
Opublikowano

●● Wiadomość wygenerowana automatycznie ●●

odbanowany.png

Z pozdrowieniami, Administracja Katujemy.EU

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą informacją, zgłoś post moderatorom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.