Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Awika.

[452]. Pytanie Na Dziś?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest bardzo szkodliwa, szczególnie dla młodszej masy społecznej która dopiero kształtuje swoją psychikę, niektóre rzeczy mogą w takich ludziach zostać na długie lata, wprowadzając lęki których normalnie by nie mieli. 

• Lubię to! 1
  • Zasłużony
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

Szczerze? Nic nie sądzę. Pamiętam, że kilka lat temu miałem o tym gadatki w szkole, ale ja po prostu uważam, że nie jest ona wcale szkodliwa dla osób, które są jej świadome i starają się nie zwracać na nią uwagi. Znajdzie się osoba, która ma po prostu głęboko gdzieś to, że ktoś ją np. wyzywa, ale znajdzie się też taka, która się tym niezwykle przejmie (nie będę tu wdrażał wartości, o których każdy doskonale wie). Oczywiście, cyberprzemoc ma wiele rodzajów, np. co do gróźb to jestem tutaj nastawiony jak najbardziej poważnie, nie można czegoś takiego ignorować, ale jak usłyszę, że ktoś chciał się zabić dlatego, bo dostał wiadomość od jakiegoś gościa (który nawet nie zna tej osoby, do której wysłał tą wiadomość), brzmiącą "jesteś j**anym pedałem, idź się za**bać" to chcę mi się płakać z tego, jak odbiorca musi być żałosny, żeby się przejmować takim czymś, aniżeli z tego, że ktoś próbuje doprowadzić kogoś do stanu depresyjnego... To jest moja subiektywna opinia co do tego tematu. 

• Lubię to! 10
  • Legenda
Opublikowano

Mnie mamuś uczyła, że jak ktoś Cię wyzywa, to po prostu odejdź - nie zniżaj się do jej poziomu. I tak powinno być i w internecie, skoro wiesz, że jesteś wrażliwy/wrażliwa na zaczepki, nie odwiedzaj miejsc w których rzekomo jesteś atakowany/atakowana.

@ cloudnteż fajnie opisał zachowanie takich osób i zgadzam się z nim.

• Lubię to! 3
  • Donator
Opublikowano

Zależy od człowieka raczej... Ktoś kto robi gówno burzę zawsze znajdzie swoich fanów którzy zaczynają robić to samo więc jak dla mnie najlepiej mieć to gdzieś i odwrócić się plecami tak jak napisał @ czak:1x:

Edit: Przepraszam :D Awi

• Lubię to! 1
Opublikowano

cyberprzemoc może dotknąć każdego człowieka który ma styczność w internecie , jest bardzo szkodliwa bo nie tylko nastolatkowie ale i dorośli ludzie mają problemy przez to i nawet myśli samobójcze no po prostu temat rzeka.

• Lubię to! 1
  • Legenda
Opublikowano

Generalnie to jeszcze nie byłem świadkiem cyberprzemocy toteż ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat ale tak jest bardzo szkodliwa chociaż często zależy od człowieka bo czasami ktoś po prostu to zignoruje a dla kogoś będzie to powodem do smutku.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.