Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

Jankos przedłuża kontrakt z G2 Esports :1x:

1f3ad7003899e2b76fecf167167920c3.png.58fd248f433aec4dc2ebea9767153448.png

Zakończenie letniego splitu zazwyczaj otwiera sezon na zmiany w poszczególnych zespołach. Wesoła radosna nadchodzi jednak ze strony G2 Esports, albowiem swój kontrakt z organizacją przedłużył Marcin „Jankos” Jankowski.

G2 Esports ma za sobą znakomity rok. Wyjściowa piątka zebrana na potrzeby występu w League of Legends European Championship nie tylko otarła się o całkowitą dominację Europy – ostatecznie czynny, lecz nie wystarczający opór było w stanie postawić jedynie Fnatic – lecz także zdobyła pierwszy międzykontynentalny tytuł dla regionu od wielu lat.

Włodarze organizacji wyszli ze słusznego założenia, że zwycięskiej drużyny się nie rozbija, przez co swój kontrakt z G2 Esports przedłużył Polak, Marcin „Jankos” Jankowski. Zgodnie z ogłoszeniem, jungler będzie reprezentować barwy zespołu do 2021 roku, zupełnie jak pozostała część wyjściowej piątki.

Choć Jankos osiągnął niemalże wszystko, co mógł w bieżącym roku – wielokrotnie stawał na podium, a także uzyskał tytuł MVP letniego splitu – przed nim i jego drużyną piętrzy się najważniejsze wyzwanie. Już 13 października G2 Esports rozpocznie rywalizację w ramach Mistrzostw Świata, gdzie ich pierwszym rywalem będą wicemistrzowie ligi koreańskiej, Griffin.

Statystyki Jankosa --> KLIK!

Źródła:

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano

To na dwa lata, a nie trzy, o ile się nie mylę xd. Spoko dla fanatyków ligi :D

+ mogłeś wspomnieć, że według portalu ESPN, Marcin został wybrany na najlepszego zawodnika jadącego na worldsy ;)
@ mayor chodzi mi o to https://boop.pl/league-of-legends/jankos-najlepszym-graczem-swiata-zdaniem-espn :D

@ mayorhttps://www.espn.com/esports/story/_/id/27699981/top-20-players-league-legends-world-championship

Tutaj zobacz. Chodzi mi o to, że nie tylko letniego splitu w Europie, a o to, że najlepszym graczem na świecie ^^

• Dzięki 1
  • Zasłużony
Opublikowano

@ Fannothracja, słaby z matmy jestem :cryingg:

@ Fannothczytamy artykuły ze zrozumieniem, BOOP pisze "Według ESPN była to najważniejsza osoba podczas LEC 2019."  a to właśnie zawiera mój poniższy temat ^^

A jeżeli chodzi o tytuł najlepszego junglera europy to zapraszam do czytania tego artykułu:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.