mayor Posted September 28, 2019 V.I.P Donor Share Posted September 28, 2019 Valve po raz pierwszy ujawnia kwotę przekazywaną drużynom ze sprzedaży naklejek. Do kieszeni organizacji trafiło $12.000.000. Wiele osób ze społeczności Counter-Strike'a narzeka na obecny stan Majorów. Coraz częściej można usłyszeć, że wydarzenia wspierane przez Valve już dawno straciły na prestiżu i inne turnieje są ciekawsze do oglądania. Szczególnie wytykana jest pula nagród, gdyż milion dolarów w dzisiejszych czasach przestał już robić wrażenie. Majory są jednak jedynymi turniejami, podczas których widzom udostępniane są przedmioty w grze. Przy okazji StarLadder Major Berlin 2019 były to przepustki widza, kapsuły z autografami oraz logotypami drużyn i oczywiście graffiti. W wielu przypadkach są to naprawdę niedrogie rzeczy, a na zakup decyduje się spora część widowni śledzącej rozgrywki na wysokim poziomie CS:GO. Od zawsze wiadomym było, że część pieniędzy ze sprzedaży wyżej wymienionych przedmiotów trafia bezpośrednio do uczestników Majora, lecz nigdy nie przedstawiono nam konkretnej kwoty. W nocy Valve przyznało się, że oprócz miliona w turnieju, do kieszeni wszystkich organizacji trafiło łącznie $11.000.000. Suma robi wrażenie, choć wciąż jest zaledwie jedną trzecią puli nagród ostatniego turnieju The International w Dota2. Źródło: https://esportnow.pl 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IMean Posted September 28, 2019 V.I.P Share Posted September 28, 2019 Milion dolarów przestało robić wrażenie.. Na mnie 200 zł w portfelu robi wrażenie XD A, co do pracy to bardzo spoko, leci like😁 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 1 godzinę temu, mayor napisał: Valve po raz pierwszy ujawnia kwotę przekazywaną drużyną ze sprzedaży naklejek. Drużynom* A tak ogólnie to spoko artykuł, jak jeszcze grałem w GO to podobało mi się parę skinów, ale nigdy nie potrafiłem zrozumieć fenomenu otwierania tych wszystkich skrzynek, naklejek i tak dalej. :V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts