Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1270019094_TRUDNETEMATY2.png.f6a972b9485d1e62136ba846f63df222.png

Opis sytuacji:
Cześć, dzisiejszą osobą, którą będę się sugerował będzie pewien raper pochodzący z Rosji. Mianowicie chodzi tutaj o Azmata Kudzaev'a, który występuje pod pseudonimem artystycznym jako MiyaGi. Azmata w 2017 roku przeszedł tragedię z którą walczył blisko rok nie mogąc się pozbierać, mianowicie chodzi tutaj o śmierć swojego synka, który pod nieuwagę żony Miyagie'go wyskoczył z 9 piętra, chłopiec miał 1.5 roku- niestety zginął na miejscu.

Upadek...
Artysta wpadł w szał, zaczął rzucać się na ściany bloku mocno uderzając w nie pięściami i głową w skutek czego odniósł mocne obrażenia, ale nie tylko takie obrażenia... Znacznie gorsze, które poniósł to były te- psychiczne. Artysta przez rok czasu nie mógł się pozbierać, upadł kompletnie co skutkowało "zawieszeniem" wtedy swojej działalności.

Przełom?
Po blisko półtora roku na świat wyszedł pewien kawałek, Miyagi - Captain z którego tłumaczenia możemy wyłonić chociażby takie cytaty po przetłumaczeniu:
"Nie byłem gotowy stłumić tej miłości, stałem się szary. Nienawidzę siebie, ale żyję każdego dnia."
"Tylko czarne chmury i cień bajki, ten świat nie chciał mnie poznać, spłonął dla mnie. Zabij mnie, pogrzeb moje ciało, nie czekam na zmiany."
"Mam dość wszystkiego, w szczególności samego siebie. Dałem słowo, aby nie zapomnieć, dla kogo mieszkam, ale jestem szumowiną, dupkiem i czarnym charakterem. Nie zatrzymałem tego."
Od tamtej pory mogliśmy ujrzeć również więcej dzieł od artysty- a kawałek Captain prawdopodobnie był wyżaleniem się światu.

SUGEROWANE:

Teraz pytania do was:
1. Zdarzyła wam się sytuacja po której mieliście totalne załamanie, byliście blisko upadku?
2. Jeśli tak to co pomogło wam wyjść z dołku?
3. Czy upadki doprowadzają ludzi do porażki, czy pozwalają stać się silniejszymi?

• Lubię to! 4
  • Przykro mi 1
  • Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano

1. Niestety, tak..

2. Czas.. Trwało prawie 5 miesięcy, muzyka, przyjaciele, rodzina.

3. Oczywiście, że pozwalają stać się silniejszym. Porażki, załamania i błędy uczą nas, jak żyć.. Po prostu.. Pewnie wiele osób tego nie zrozumie, i szczerze mówiąc to nawet ja tego do końca nie rozumiem, ale niektóre wartości trzeba najzwyczajniej w świecie przyjąć do świadomości i żyć dalej.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

1. Tak, po śmierci bardzo bliskiej osoby. 

2. Rap, przyjaciółka, pisanie, refleksje. 

3. Jedno lub drugie, zależnie od tego jak to odbierzemy. 

Nadgarstki się goją szybko, same z siebie. Pare tygodni i śladu nie ma, z psychika jest gorzej bo od ciebie zależy czy się cokolwiek zmieni. 

Nie można zostawiać uczuć na pozniej bo prędzej czy później cie pierdolnie spotegowany flashback. Trzeba radzić sobie z nimi na bieżąco. 

@ Erwinmega szanuje za temat. O historii Rosjanina nie słyszałem.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

1.Nie

2.-

3. To chyba mocno zależy od wsparcia osób bliskich, i psychiki danej osoby. Jedni pójdą w twarde, jedni znajdą ucieczkę w alko, niektórzy zawisną, a inni będą walczyć żeby się podnieść. 

Szos artykuł. 

• Dzięki 1
Opublikowano

1. Ta.

2. Czas.

3. Ta.

Słyszałem o tej historii i jej się tu nie spodziewałem, git temacik.

• Dzięki 1
  • Zasłużony
Opublikowano

1. Nie
2. Jak wyżej
3. Zależy od powodu upadku i od człowieka

Nie słyszałem o tej historii

• Dzięki 1
Opublikowano

1. Tak.

2. Nic nie pomogło do dzisiaj.

3. Zależy od sytuacji, czasami trzeba zrobić krok w tył, żeby zrobić dwa do przodu.

Opublikowano

1. Tak.

2. Krótko mówiąc pogodzenie się z tym, aczkolwiek do tej pory i pewniej jeszcze dłużej będzie mi się to źle na psychice odbijać.

3. To zależy czy umie się po tym upadku wstać.

• Dzięki 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.