clouud Posted August 15, 2019 V.I.P Donor Share Posted August 15, 2019 Witam, przychodzę dziś z niewielkim poradnikiem dotyczącym komend służących do zmodernizowania HUDa w naszym CSie. Poradnik będzie dzielił się na dwie grupy komend. Wszystkie komendy wpisujemy w konsolę gry. Żeby mieć do niej dostęp, należy przejść do Menu ustawień > Ustawienia gry > Włącz konsolę [z NIE przestawić na TAK]. Zacznijmy od pierwszej grupy komend. Będą to komendy na radar: cl_hud_radar_scale - odpowiada za wielkość radaru w grze (domyślnie można ustawiać 0.8 - 1.3) cl_radar_scale - odpowiada za wielkość mapy na radarze (domyślnie można ustawiać 0.25 - 1.0) Drugą grupą, są komendy dotyczące ogólnego wyglądu: hud_scaling - odpowiada za wielkość HUDu* (0.5 - 0.9) *- HP, Armor, Zabójstwa (...) (w prawym górnym rogu, w trakcie rozgrywki) cl_hud_background_alpha - przezroczystość (opacity) cl_hud_color - to chyba każdy wie, oczywiście chodzi o kolor. Zaraz pod poradnikiem rozpiszę wszystkie kolory i ich wartości. Look down cl_showloadout - widoczność ekwipunku po prawej stronie (1 / 0) [1 - TAK | 0 - NIE] Wartości kolorów: 1 - biały (standardowy, domyślny) 2 - jasnoniebieski 3 - ciemnoniebieski 4 - fioletowy 5 - czerwony (sorki, nie mogę tu użyć XD) 6 - pomarańczowy 7 - żółty 8 - zielony 9 - różowy Przed publikacją, komendy użyte w poradniku zostały dokładnie sprawdzone, wszystko powinno być ok. Jeśli ktoś by dostrzegł błąd, piszcie xd. Mam nadzieję, że do czegoś się komuś przydałem Pozdrawiam, enjoy. Poradnik jest inspirowany, lecz został przeze mnie samodzielnie wykonany. Zabrania się kopiowania bez zgody @ cloudn! 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXTREMAAAAA Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 bardzo dobry poradnik od bardzo dobrego gracza, polecam tego forumowicza! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
haikoo Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 przydatny poradnik, chodź ja akurat i tak nie zwracam uwagi na HUD gdy gram. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts