Jump to content
clouud

Poradnik - CS:GO Game HUD

Recommended Posts

Witam, przychodzę dziś z niewielkim poradnikiem dotyczącym komend służących do zmodernizowania HUDa w naszym CSie.

Poradnik będzie dzielił się na dwie grupy komend.

Wszystkie komendy wpisujemy w konsolę gry. Żeby mieć do niej dostęp, należy przejść do Menu ustawień > Ustawienia gry > Włącz konsolę [z NIE przestawić na TAK].

Zacznijmy od pierwszej grupy komend. Będą to komendy na radar:

cl_hud_radar_scale - odpowiada za wielkość radaru w grze (domyślnie można ustawiać 0.8 - 1.3)

cl_radar_scale - odpowiada za wielkość mapy na radarze (domyślnie można ustawiać 0.25 - 1.0)

Drugą grupą, są komendy dotyczące ogólnego wyglądu:

hud_scaling - odpowiada za wielkość HUDu* (0.5 - 0.9) *- HP, Armor, Zabójstwa (...) (w prawym górnym rogu, w trakcie rozgrywki)

cl_hud_background_alpha - przezroczystość (opacity) 

cl_hud_color - to chyba każdy wie, oczywiście chodzi o kolor. Zaraz pod poradnikiem rozpiszę wszystkie kolory i ich wartości. Look down :default_biggrin:

cl_showloadout - widoczność ekwipunku po prawej stronie (1 / 0) [1 - TAK | 0 - NIE]

Wartości kolorów:

1 - biały (standardowy, domyślny)

2 - jasnoniebieski

3 - ciemnoniebieski

4 - fioletowy

5 - czerwony (sorki, nie mogę tu użyć XD)

6 - pomarańczowy

7 - żółty 

8 - zielony

9 - różowy

Przed publikacją, komendy użyte w poradniku zostały dokładnie sprawdzone, wszystko powinno być ok.

Jeśli ktoś by dostrzegł błąd, piszcie xd.

Mam nadzieję, że do czegoś się komuś przydałem :default_wink:

Pozdrawiam, enjoy.

Poradnik jest inspirowany, lecz został przeze mnie samodzielnie wykonany. 

Zabrania się kopiowania bez zgody @ cloudn!

• Like 3
  • I love it 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.