Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

chewbacca.jpg.871b8c13501c24d2e10cd7b2f5343a91.jpg

Jesteście fanami Star Warsów? Jeśli tak to na pewno znacie postać Chewbacci.

Mam dla Was przykrą wiadomość, 30 kwietnia br. zmarł Peter Mayhew - aktor wcielający się w postać Chewbacci. Mężczyzna odszedł w wieku 74 lat.

Aktor mierzył 221 centymetrów - wzrost był czymś, co go wyróżniało i przyczyniło się do tego, że George Lucas obsadził Mayhew'a w roli przybysza z Kashyyyk.

Mężczyzna wcielił się w postać Chewbacci pięć razy - "Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów", "Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja", "Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje", "Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi" oraz "Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy". 

Z powodu pogarszającego się stanu zdrowia, aktor nie zagrał już w filmie "Gwiezdne wojny: Ostatni Jedi"

W oświadczeniu wydanym przez rodzinę zmarłego można przeczytać, że Mayhew traktował wszystkich swoich fanów jak najbliższych przyjaciół, a nawet rodzinę. 

Mężczyzna aktywnie wspierał działania charytatywne 501. Legionu, Make-A-Wish, a także wielu innych organizacji. Założył on również fundację swojego imienia, w której pomagał zarówno indywidualnym, samotnym osobom, jak i potrzebującym rodzinom.

Spoczywaj w pokoju Peter! [*] 

• Wow 1
  • Przykro mi 6
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

O nieee :( co prawda nie oglądałem ostatniej części ale oglądałem większość pozostałych, no nic [*] ciekawe czy w kolejnych odsłonach zastąpią go innym aktorem :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.