Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Twój nick: [AUTOBH] Kamilek
Nick oskarżonego: Jaro, Hindzia czy jakoś tak 
IP/SID oskarżonego: Nie posiadam bo mam aktualnie bana
Godzina i data zdarzenia: 16:28 22.01.2019
Mapa: DD2
Screeny/demo: http://d1.hltv.org.pl/srv54089/HLTV-1901221625-de_dust2.dem.zip
Opis sytuacji:Opiekun wymyśla sobie jakieś śmiesznie zasady, których nawet nie ma w regulaminie i każde to egzekwować adminkom XDDD
  • Haha 2
Opublikowano

Wszedłem na serwer. Kilka osób narzekało na za szybkie dostawanie się w miejsca na mapie (dzięki bindom na scrollu i czegoś jeszcze). OStrzegałem na u@, że będą bany, wiele razy. Dałem kilka kicków. Gracze, którzy używali "skoków" prowokowali do tego aby dostali bana. Admini  nie bardzo wiedzieli co robić. Ja z resztą, też nie wiem co to SGS i GS, które zostały opisane w regulaminie (nie mam doświadczenia i dla mnie to nowość). 

Jako Opiekun serwera, widziałem, że Admini gromadzą się na specu i próbują znaleźć rozwiązanie. Ja znalazłem swoje. Gracze skarżyli się na tamtych graczy co "skaczą", z powodu dużej przewagi. Sami Gracze, którzy ten proceder kontynuowali, zmienili nicki na [AUTOBH] jakiś nick. Serwer tracił graczy, więc postanowiłem zakazać wszelkich skoków podobnych do BH, z odpowiednią informacją, że w przypadku zbyt radykalnych środków, wina będzie tylko moja. 

Kilka razy wchodziłem na serwer, myśląc co tu wykombinować. Tak jak postanowiłem wyżej, tak to zrobiłem. Wiem, że BH bez skryptów jest dozwolone. 

W celu osiągnięcia konsensusu dopisałem do regulaminu tymczasową wzmiankę o zakazie BH i tym podobnych do czasu skontaktowania się z właścicielami serwera. Tak samo napisałem temat informujący o mojej decyzji na forum. 

Osoby, które używały "skoków" dostały po banie na 30 minut. Serwer po tym zabiegu wrócił do normy i grało się przyjemnie. Dodam, iż gracze pisali, że zrobią sobie Speed Runa na DD2 CS 1.6. 

Na prośbę UBT @ `rage Zmieniłem ponownie podpunkt "q)" Na taki, dzięki któremu mógłby utrzymać bany w mocy. Wcześniej dając UB za brak podstaw, dla wszystkich zbanowanych.

Tak to wyglądało z mojej perspektywy. 

• Lubię to! 3
Opublikowano

Byłem przy owej sytuacji latali podobnie do ayako, nie mam pewności ale według mnie panowie poslugiwali sie dodatkowo komunikatorami 

• Legenda
Opublikowano

Dla przypomnienia: 

SGS, GS, strefowanie - ban

BH - dozwolone 

Z tego co czytam, to jeszcze specjalnie prowokowałeś adminów nickami, co dla mnie jest po prostu ignorancją administracji i nie robienia sobie nic z regulaminu serwera. Gdzie podział się szacunek dla osoby, która poświęca swój czas na pilnowanie serwera? ;) 

Jeśli robiłeś BH, a zostałeś zbanowany, to była to po prostu pomyłka wynikającą z niewiedzy osób banujących. Zdarza się. 

Gdzieś na dniach pojawi się poradnik dla adminów dotyczący sgs, gs i strefowania.

Tymczasem ban słuszny nie tylko co z danym powodem, a przez samą prowokację. O samej kulturze nawet nie wspomnę, choć nie wiem czy to byłeś ty, czy któryś z Twoich "kumpli".

• Lubię to! 2
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.