Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Awika.

[1]. Nietypowe święto.

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

nietypoweswieto3.png.59686c3e53c7bec081ccc2876cf0dd33.png

Dzisiaj, 28 października wypada Światowy Dzień Animacji

Międzynarodowy Dzień Animacji jest świętem, które obchodzone jest na cześć pierwszego publicznego pokazu animacji - "Theatre Optique" autorstwa Emile Reynaud'a.

Wystawy, koncerty, pokazy filmów animowanych i innych animacji to tylko niektóre z opcji jakie oferowane są w ramach obchodów tego święta.

Światowy Dzień Animacji jest największą imprezą, która promuje film animowany na skalę światową!

Ciekawostką jest natomiast fakt, że Międzynarodowy Dzień Animacji obchodzony jest na całym świecie już od 2002 roku, a więc dzisiaj obchodzimy jego  XVI rocznicę.

Wszystko to nie miałoby miejsca, gdyby nie współpraca narodowych grup Międzynarodowego Stowarzyszenia Filmu Animowanego ASIFA International. 

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano
2 godziny temu, AxaDaksi^_^ napisał:

Teorytycznie w każdy dzień jest jakieś Święto ;3 

tylko kto je obchodzi .. 

Gdybyś czytał moje podanie to byś wiedział, że zamierzam dodawać posty codziennie. Poza tym, tak jak jest napisane w tytule, jest to nietypowe święto, więc nikt nie każe Ci go obchodzić, ale są inni ludzie, którzy je obchodzą.:default_smile:

• Premium
Opublikowano
1 minutę temu, awιĸa napisał:

Gdybyś czytał moje podanie to byś wiedział, że zamierzam dodawać posty codziennie. Poza tym, tak jak jest napisane w tytule, jest to nietypowe święto, więc nikt nie każe Ci go obchodzić, ale są inni ludzie, którzy je obchodzą.:default_smile:

okej okej nie krzycz na mnie ;p 

Przypominam że dziś jest dzień 28 października - Dzień Odpoczynku dla Zszarganych Nerwów 2

XDD

• Zasłużony
Opublikowano
Przed chwilą, AxaDaksi^_^ napisał:

okej okej nie krzycz na mnie ;p 

Przypominam że dziś jest dzień 28 października - Dzień Odpoczynku dla Zszarganych Nerwów 2

XDD

Wiem, że jest taki dzień, ale wybrałam to drugie święto do opisania. Jeżeli chcesz się popisać, zapraszam do złożenia podania na redaktora.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.