Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mianowicie od kilku tygodni zauważyłam duży spadek fpsów na cs go. Mówię tu o każdej mapie nie tylko de_dust2. Zazwyczaj miałam tak około 150fpsów, a teraz ledwo wyciąga 100. Jest to róznica dla mnie bo jednak zależy mi na wygodnej i płynnej grze. Boli mnie również to, że kiedyś mogłam się cieszyć płynnością gry :)

Parametry laptopa

Intel Core i5-7200U 2.5GHz with Turbo Boost up to 3.1GHz

NVIDIA GeForce 940MX with 2GB 

8GB DDR4 + 256GB SSD

Windows 10 64bit

Nie wiem  o mogło się stać. Robiłam już reinstal, może ma ktoś do podesłania jakiś dobry cfg lub jakieś porady. Od razu uprzedzam posty typu "na internecie jest dużo poradników które pomogą podnieść fpsy". Spokojnie już przetestowałam je i jakoś nie widzę poprawy. Mam nadzieję, że znajdzie się tu jakiś spec od tego i mi pomoże lub będzie wiedział co może być przyczyną.

Pozdrawiam

• Inwestor
Opublikowano

Z tego co mi wiadomo to każda aktualizacja może bardziej obciążać komputer. Nie wiem co tam ostatnio wprowadzali jest to 1 możliwość że spadki są spowodowane próbami ulepszania gry.

Przypadek 2 że jest jak w moim przypadku że karta graficzna zaczyna umierać [*]. Jeśli zacznie ci wywalać artefakty typu czarne paski na ekranie będzie się to wiązało z przymusem wymiany sprzętu ;x

Ale nie jestem pewien w 100% czy któryś z tych przypadków występuje u Ciebie.

Jak długo masz laptopa?

• 9 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.