Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym prosić wszystkich adminów jak i graczy aby wypisali w tym temacie pluginy które chcieli by mieć na naszym serwerze + krótka notka dlaczego akurat te pluginy.

Chciałbym również  prosić aby w tym temacie nie wypowiadać się odnośnie pluginów kolegi który dodał post wcześniej/później.

Chce byście mi wysłali wasze propozycje pluginów ja później postaram się to ogarnąć(poskładać w logiczną całość) tj najważniejsze ważne  mniej ważne i całkiem bez użyteczne napisze osobny post jasno i wyraźnie (wcześniej skonsultuje to z wami). Będzie nam łatwiej :). 

Zapraszam do wypowiadania się.

• Lubię to! 1
Opublikowano

INTERP - "Po wejściu gracza na serwer wyświetla mu Menu z wyborem interpu od 0.01 do 0.05 i gdy jakiś wybierze ustawia mu się dany interp i pojawia się wiadomość w say"

RANGI - Po wpisaniu /rangi Wyslwietli sie nam opis rang : 
00-29 --> Lamus 
30-59 --> Poczatkujacy 
60-119 --> Wiesniak 
120-209 --> Sierota 
210-324 --> Kox 
325-499 --> Cherlak 
500-729 --> Kozak 
730-999 --> Snajper 
1000-1399 --> Macho 
1400-1849 --> Rambo 
1850-2299 --> Terminator 
2300-2899 --> Joker 
2900-3549 --> Morfeusz 
3550-4999 --> Wybraniec 
5000-5899 --> Killer 
5900-6899 --> Multi Killer 
6900-7999 --> Owner 
8000-9299 --> Cziter 

bomba_explode.amxx -  Dźwięki przed wybuchem C4 ( widziałem na 1 z serwerów dźwięki z włatców móch i w sumie śmieszne było i wesołe)

lastmanbets.amxx - Obstawianie kasy na dwoch ostatnich graczy( odrobina emocji bo i tak najczęściej krzyczymy przez mikro kto wygra :D)

raty - Wymuszenie u graczy ustawień ratów

Opublikowano

Rangi - Dobry pomysł, fajne urozmaicenie. 

Dzień i noc - Dobry pomysł, fajne urozmaicenie.

Dźwięk po podłożeniu bomby i przed jej wybuchem - Dobry pomysł, fajne urozmaicenie.

Kolorowa linia za rzuconym granatem "Smuga" - Dobry pomysł, fajne urozmaicenie.

Brak możliwości plantowania paki na B, gdy w CT jest mniej niż 5 osób - Miało zostać już to kiedyś wprowadzone więc oczywiście, że tak. 

Broń na plecach, gdy trzymamy nóż - Fajne urozmaicenie lecz zbędne.

Unikatowy skin noża dla VIP'a - Fajne urozmaicenie lecz zbędne.

Obstawianie na dwóch ostatnich graczy - Zbędne.

Docinki typu "Ale urwał..." - Myślę, że to odpada na DD2 ponieważ na serwerze gra sporo osób i byłby straszny spam.

Leczenie - Odpada.

Lewitujące bronie - Zbędne.

Interp - Zbędne.

Runda rozgrzewkowa - Zbędne.

Kolorowe granaty - Zbędne.

Przeproś, gdy ktoś obrazi - Zbędne.

Wyświetlanie regulaminu serwera - Zbędne.

Raty - Zbędne.

Lepiąca się paka - Zbędne.

@ edit Laki Strajk, mój błąd. Nie musisz od razu na mnie naskakiwać + dodałem kilka innych i moje zdanie na ich temat to chyba nic złego.

Nie jest zakazane przez autora, aby nie pisać pluginów które zostały dodane wcześniej/później.

• Legenda
Opublikowano

Rangi - done.

Dźwięki przed wybuchem C4 - done.

Smugi ktore zostawiaja granaty - done.

Lepiąca się paka - done.

Obstawianie kasy na dwoch ostatnich graczy - done.

Listę będę aktualizował.

Opublikowano
  • tzw. docinki- bez jaj, już jak dzieci się drą na mikrofonach, to mało co słyszę i grać się nie da
  • kolorowe smogi- po co to komu, już w białych mam lagi po 6fps
  • przepraszanie za obrazę- nie
  • dzień i noc- nie
  • rudna rozgrzewkowa- co to tp? nie przesadzajcie
  • lewitujące bronie- haha bez komentarza, nie ofc
  • interp- nie, bo potem więcej osób nie będzie miało głów, niż teraz
  • raty- też każdy sobie niech sam ustawia, nie chcę żeby mi w cfg ktoś wchodził xd
  • leczenie- oczywiście, że nie

Natomiast teraz propki godne uwagi

1. Bs B od 5 ct.
  2. Unikatowy nóż dla vipa fajny pomysł.
  3. Usunięcie infa pisanego, dodanie mówionego tylko i wyłącznie, bo nikt nie zwraca uwagi na say oprócz ogarniętych graczy,a tak może botki usłyszą, to zwrócą uwagę.
  4. Usunięcie SMG z 1 rundy dla vipa, zostawić tylko bronie bo pierwsza runda to pistoletówka powinna być.

Jak coś mi się przypomni, to napiszę.

Oczywiście nie wspomnę, że wgrywacie śmieszne pluginy, jak dźwięki przed wybuchem c4 i smugi, które nie wiem komu się przydają i ułatwiają grę w jakiś sposób. 

Ponadto rangi, które dodaliście są co najmniej żałosne i oklepane. Najpierw masz "KOX" a po chwili "CHERLAK". Nie wiem kto to wymyślał, ale pomysły macie na poziomie jakiegoś gimnazjum. 

Ode mnie tyle.

1.  
Opublikowano

Jestem za tym aby dodano

-  Dzień i noc

- usunięcie SMG z 1 rundy dla vipa

ps. Napis rangi mógłby znikać po 5 sekundach od początku rundy

Opublikowano

Napisała Ci 1 czy 2 osoby i od razu done? Myślałem, że tu mamy pisać i podejmować wspólnie decyzję.

Do tego jak napisał LOL, usunięcie rangi po kilku sekundach, bo gram i widzę śmieszny napisik na ekranie.

Opublikowano

Sam pomysł rang jest fajny, nie pasują tylko nazwy (nie wiem skąd sort to wziąłeś, bądź masz słabe pomysł na te nazwy xd) i napisik biały rozpraszał. 

Powinniśmy wymyślić sami jakieś ciekawe nazwy rang, a do tego zmienić położenie nazwy rangi i kolor, żeby nie przeszkadzało to w grze.

Opublikowano

Więc tak co do pluginów pojawiły się tutaj naprawde fajne 

Osobiście chciałbym wgrać ranking medali który znajdowałby się pod komendą /medale jednak potrzebujemy plik bazy danych na zapis.

Teraz co sądzę o reszcie pluginów wiadomo ze nie przyjmiemy wszystkich bo serwer nam padnie ale: 

1. Interp - Z tego co się orientuje był wcześniejw grany dobry i każdemus erwer wymuszął automatyczny ponieważ sam się tym zajmowałem i testowałem co do menu z wyborem jestem na Nie bo na serwie będa latąły bezgłowia dokładnie popieram słowa blantiego.  Jeśli nie ma wymuszenia ustawimy wymuszanie automatycznego 0.01 dla każdego

2. Rangi - Nie mam nic przeciwko rangom, a zmienienie nazw na takie jakie podobają się nam to nie jest żaden problem
3. bomba explode - To już mamy wgrane i także popieram.
4. lastmanbets - także dobry plugin przypomina mi stare czasy z gry na 4 fun plugin jest już wgrany i zostanie.
5. Raty - Zdecydowanie Nie i proszę Developcia aby tego nie wgrywać popsuję to tylko rozgrywkę gdyż standardowe wymuszenie to 25000, a szczerze jest już ono mało używane co po prostu spowoduje spowolnienie naszej gry.
6. Dzien i Noc - Nie mordeczko sorki, ale tego pluginu wgrać nie możemy to nie jest ZM / ZH czy inny mod wyglądało by to nie racjonalnie i podejrzewam że sząłu by nie robiła noc bo gra się wtedy naprawdę ciężko.
7.  Leczenie - Widziałem sporo DD2 z leczeniem i są naprawde fajne, ale u nas od początku tego nie było i niechciałbym aby zostało to wgrane ponieważ gra jest wtedy zbyt łatwa i nasz serwer jest bardziej klasyczny więc to nie pasuje + mamy vipa który dodaje nam hp i to wystarczy.
8.  2 BS - już zostały wgrane z tego co się orientuje przez Developerka i jasne to musi się znajdowac.
9. Docinki - Nie mam nic przeciwko jestem za 
10. Wyświetlanie regulaminu - Jestem zdecydowanie za było to kiedyś na DD2 sam to wgrywałem jednak ktoś postanowił to usunąć.
11. Przeproś - Tutaj jestem neutralny elcz wolałbym nie jeśli ktoś obraża czy przesadza zawsze można go wykopać, a wiadomo ze czasem ktoś napisze "kurwa ale zjebałem" to jest norma czasem podczas zwykłej komunikacji lecą wulgaryzmy i nikomu to nie przeszkadza o ile nie ma wyzwisk więc dla mnie może zostać jak jest.
12. Smugi - nigdy nie byłem przekonany co do tego i jakoś mi to nie podchodziło, ale widze że juz zostało wgrane i nikt nie narzeka więc niech zostanie ;)
13. Kolorowe smoke - Bez szans smoke zostają standardowe widziałem już co działo się na serwach z takimi smoke i nie ma szans aby to przeszło !
14. Rozgrzewka - Jak dla mnie spoczko może coś w stylu HE ? Same granaty 
15. lepiąca paka - Jestem na tak  chyba już wgrano nawet ;)
16. Nóż dla vipa - 100% nie modele są rzeczą najbardziej obciążającą serwery nie ma szans w planach jest CS GO mod tam można to wgrać.
17. SMS w 1 rundzie moim zdaniem powinno zostac jak jest już tłumaczył to Dudnes VIP jest po to aby był lepszy poza tym to 1 runda i tak zostanie.
  • Właściciel
Opublikowano

Usunąłem bomba_explode_sound.amxx, podobnie pluginy typu dzień i noc nie zostaną wgrane, to jest standardowy serwer, zgodziłem się na kilka zmian ale nie na całą przebudowę serwera. Narzekacie, że graczy tracimy bo zmian nie ma, serwer only dd2 utrzymywał stan graczy 15-20 przez 3 miesiące bez żadnej reklamy a na dzień dzisiejszy patrząc na poziom rozwijania 1.6 to znakomity rezultat więc po co to psuć? wystarczy drobna reklama i serwer od razu się zapełnia 31/32. 

Pamiętajcie, że to nie są te czasy co kiedyś, wystarczyło znajomych zaprosić albo jedna reklama na wiaderko i serwer był pełny 24/7. Teraz trzeba inwestować i często jest tak, że inwestycja się nie zwraca niestety. 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.