Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiecie, miałem vectre zrobiłem z niej myslę dobra maszynę, z czego wam się podobało, przyszło czas na mojego golfa :) oto co zamierzam miec w nim silnik, troszeczkę przyjdzie ale damy radę, również będę go glebował i dawał dystanse aby wypchnąć koło :D

Miłego oglądania :

• Lubię to! 1
Opublikowano

Do zlotu i tak chyba nie da rady....ile taki tuning?

Niestety do zlotu nie ma możliwości ponieważ ja chce to zacząć na spokojnie robić po zlocie. (wiadomo jka przed zlotem to bym nim nie przyjechał tylko pociągiem a tak to jadę golfikiem). Przeliczałem wszystkie koszta przerobienia silnika to wyszło mi 18.500 tysiąca, ale to już będzie konkret. Sam wszystko będę robił z zawodu Elektromechanik więc nie sprawia mi to problemów. :)

Ognisko nie bedzie potrzebne haha

Na następny zlot już będzie maszyna :D

Z tego co pamiętam to jest zajebisty koleś który zajmuje się takimi rzeczami w Emiratach (czy jakieś tamte rejony). Ogólnie jest Niemcem ale stwierdził, że tam jest mu lepiej xd Jak widziałam jego prace i osiągnięcia czy wyniki samochodu po tuningu to szok ;o Samo pogrzebanie w lapku i zmiana czegoś tam może podnieść liczbę kM o 50/60. Także, jak takie cosik zrobisz bo będzie cacy xd A gleba jakoś nigdy mi się nie podobała :D z reguły mam 'ciężką nogę' jak to się mówi,a mam znajomych którzy po glebie jeżdżą 80/100 a czasami nawet 30 km/h bo w Polsce wiadomo jakie są drogi xd Jakby drogi wyglądały inaczej to i sens robienia gleby byłby inny :)

Masz racje to co mówisz 50/60 koni więcej to chep, mam go w golfie co daje mi 190 koni bo tak orginalnie miałem 130 :) Co do gleby, nie chce tak że będzie haczył o leżących policjantów, obniżę go zaledwie 30mm i już duzo daje :) Jak dam dystanse to wypchnie koła i pieknie będzie się prezentował w dodatku założę czarne felgi które mam w garażu jako zimówki ale co do tego jeszcze nie wiem na 100% :)

Jedno wiem, mam taki plan i wiem że go zrealizuje tak samo miałem z oplem :)

P.S wrzucić te felgi na niego czy zostawić te co są, te co widać tutaj na zdjęciu to zimowe są założone.

img-20150602-125317.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano

Powiem że zazdroszczę :D Mieć takiego "ogara" i lecieć nim z 250km/h :D ( Po tobie spodziewam się więcej Byku :D )

Silnik nowy bedzie chepowany :D co masz na mysli "wiecej sie spodziewalem xd'

• Lubię to! 1
Opublikowano

250 to ja swoim polecę, dalej kaganiec...byku kagańca nie ma i mi ucieka...Ja mógłbym zdejmować blokadę, ale po co?na nasze drogi? a z reszta audi pójdzie do żyda...w ile zrobisz 100, tym golfem po modyfikacji?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Clinic chodzi Tobie ile do setki? Jak tak to nie cale 4 sec tak sie dowiadywalem ale czy to prawda nie mam pojecia, wiem ze w oplu mialem tez nie cale 4 sec. Na razie przygotowuje sie do tego wszystko czytam itd aby nie wpasc w jakies 'gowno' wiadomo taka kasa na drodze nie lezy. Ale jedno wiem ze moj plan sie spelni :D i tez noe bede 'dzikowal' bo nie ma gdzie ale to brzmienie silnika no i czasem wdusic trzeba, ale i tez na zloty chce jezdzic.

Clinic a co powiesz o tej czarnej feldze, ktore lepsze te RH co mam czy ta czarna?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Kur... to nie za fajnie xD ale zreszta patrzec zeby auto robic tylko do setki? Xd a zatankowac bedzie trzeba xD wazne ze bedzie mial moc , ladbe brzmienie uw gl :) ten silnik bedzie jeszcze chepowany bo bede mogl to zroboc wiec dojdzie jakies 40/50 koni :)

Co do felg, odpiszesz xd

• Lubię to! 1
Opublikowano

Te czarne lepiej będą pasowały....Robić auto do setki pytasz, zauważ stoisz na światłach podjeżdża gość i pokazuje ci znany wszystkim gest, zapala się zielone i ruszacie i wiadomo masz lepsze przyspieszenie zostawiasz go daleko w tyle...ogólna moc i brzmienie są ważne, ale to właśnie auto mierzy się do setki, to jest istotą, bo jak jedziesz normalnie do 140, to każde auto potrafi, ba polonezem wyciśniesz tyle, mojej żony hyundai ma 132 konie i pójdzie 200, ale co z tego jeżeli do setki ma ok.10sek...do czego zmierzam, ja osobiście nie dałbym 18tys + cena golfa za auto, które nie zejdzie poniżej 6sek na 100, auto musi Cię wcisnąc w fotel, a za te pieniądze kupiłbyś już coś ciekawego...to tylko moja opinia, wiadomo każdy ma swoje zdanie i priorytety, dla mnie czas do 100km/h obrazuje możliwości auta

• Lubię to! 1
Opublikowano

wiesz ja zawsze mam plan B xd mam mozliwosc kupna w tej samej cenie silnika nowego 280konnego i go dac do chepowania na 330-340 koni. Brat by mi zalatwil tak samo zalatwil mi silnik wlasbie co pokazywalem do opla. Mial moc 290 koni. To juz zrobi do setki :D

• Lubię to! 1
Opublikowano

No ok...silnik za 18tys...teraz wymień wszystko tam nic nie będzie pasowało...przeróbki takiego czegoś są nieopłacalne...turbo, chlodzenie, a nawet skrzynia, nie wspominając o poduszkach i ogólnym mocowaniu silnika, zauważ, że 130, a 280 różnią się...ten zabieg zajebiście mija się z celem...włożyłbyś kasy tyle, że kupiłbyś sobie golfa z takim silnikiem i jeszcze był z 10tys to przodu...sam jak miałem Audi A6 z silnikiem 2.0, który był tak kiczowaty, że maluch miał lepsze przyspieszenie, chciałem założyć 3.0 220koni...pojechałem do gościa, zaczął się śmiać i mówił, że taka przeróbka ok.30tys...policz 30tys przerobienie moje audi kosztowało 35tys to nam daje 65 tys, a audi w silniku 3.0 220koni kosztowało ok.40tys ;)...sprzedałem audi, wziąłem od ojca a7 i mam 3.0 245 quattro...z bardzo dobrymi osiągami

• Lubię to! 1
Opublikowano

Patrzyłem Twoje aut na allegro...Nie wiem ile dałeś średnia cena ok. 17tys zależy od wielu czynników-wiadomo...Teraz dodaj do 17 tys zakup samochodu+18tys sam silnik=35tys przerobienie turbo skrzynia mocowanie+prowizja mechanika i wszystko w 15 chyba się nie zamkniesz= 50tys!!!dodaj do tego dodatki wizualne....sorry ale golf V za min 50tys? wpisz na allegro auta do tej sumy i zobacz co możesz mieć...

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja Cie tozumirm. Ale co ja za to moge jak mam taki sentyment i zainteresowania? Wodzisz opla zrobilem i sie cieszylem i wgl :) nwm xd

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ależ byku, ja nic nie mówię, że to jest złe, każdy ma jakieś pasje, bardzo to szanuję i się  nie wpierdzielam ;)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Wiadomość wygenerowana automatycznie.

Ten temat został zamknięty przez Moderatora.

Powód: Plany bedą zrealizowane, zamykam

Jeśli się z tym nie zgadzasz, raportuj ten post a moderator rozpatrzy go ponownie.

Katujemy.eu - Katuj razem z nami!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.