Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

DNIA(20).png.f55816b7233dd67065ee53c420759d6d.png

fsANXml.png

yfoFds2.png.33c723b01f05617cf60562db54a826ec.png.6256cef1bc51bbbfc1c0aaa753027752.png

Dlaczego czasem budzimy się tuż przed budzikiem? Zdarzyła Ci się kiedyś sytuacja, kiedy obudziłeś się kilka minut przed planowanym budzikiem?
Może wydawać się nam, że nasz mózg posiada własny, biologiczny i precyzyjny zegar, który choć nie przewidzi czasu co do sekundy to może przewidzieć porę naszej pobudki. Kiedy codziennie wstajemy o podobnych godzinach, nasz organizm wypracowuje sobie schematy, dzięki którym jest w stanie wybudzić nas kolejnego dnia. Nie oznacza to, że potrafimy świadomie „zaprogramować” mózg co do sekundy. Czasem pobudzenie tuż przed alarmem jest po prostu przypadkiem, a czasami wpływa na to stres, hałas, zmiana temperatury, czy potrzeba skorzystania z toalety. 

źródło: 1

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 2
  • Premium
Opublikowano

Często mi się zdarza wstać 2 min przed budzikiem, a czasami nawet i 2 godziny.

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano

Czasami mam tak, że obudzę się minutę przed budzikiem

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano

Zaś od października znowu trzeba będzie buzik nastawiać :pepew:

Chyba budziki* :jasperbeka:

• Haha 2
  • Moderator
Opublikowano

Nie wiem jak to działa, ale mi budzik jest potrzebny z tydzień, a potem samemu wstaję chwilę przed nim każdego dnia

• Lubię to! 1
  • Sponsor
Opublikowano

Często mi się tak zdarza, że budzę się parę minut przed budzikiem.

• Lubię to! 1
  • Inwestor
Opublikowano
6 godzin temu, Fisha napisał(a):

Nie oznacza to, że potrafimy świadomie „zaprogramować” mózg co do sekundy.

Fakt, może co do sekundy byłoby to niewiarygodne, ale potrafimy zainicjować przed snem proces, który obudzi nas o wyznaczonej godzinie, a nawet minucie, której chcemy, a mówi o tym książka pt. "Potęga podświadomości" J. Murphy'ego. Zdarzało mi się wykorzystywać technikę opisaną tam, żeby się obudzić w nocy o 2 lub 3 z dokładnością co do minuty i udawało mi się to wielokrotnie.

• Lubię to! 1
  • Inwestor
Opublikowano

Od poniedziałku do piątku budzę się przed budzikiem jak wstaję do pracy 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.