Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż paracord (★) | Marmurkowy gradient (FN) ×
[BIG GIVEAWAY] Zgarnij skiny! ×
Fisha

"Czy zwracasz butelki...?" Pytanie na dziś; 04/09/2026

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

ZIELONY.png.a4da6b4c822a36c18ebd1f5bda1b3914.webp

Czy zwracasz butelki i puszki objęte kaucją, czy zazwyczaj trafiają one u Ciebie do kosza? Jaka jest największa liczba opakowań, które udało Ci się jednorazowo oddać?

• Lubię to! 7
Opublikowano

Za bogaty na zbieranie butelek za biedny na VIPA na serwer

• Lubię to! 5
Opublikowano

Jasne, że oddaje przecież kasy nie będę wyrzucał. Najwięcej chyba coś koło 40 zł dostałem.

• Lubię to! 5
  • Inwestor
Opublikowano

Butelki oddaje, puszek nie, bo nic w puszkach nie kupuję. Oddaję na bieżąco, więc ta liczba oddanych opakowań podczas jednorazowego podejścia nie jest duża. 

• Lubię to! 4
  • Inwestor
Opublikowano

To, co się nazbiera, to zwracam, chociaż teraz bardzo rzadko kupuję wodę w butelkach, głównie ze względu na mikroplastik, ale też zwyczajnie z oszczędności. Jak gdzieś jestem poza domem albo na jakimś wyjeździe, to pustą butelkę zostawię gdzieś na wierzchu. Poza tym parę lat temu kupiłem sobie sodę stream i dzbanek filtrujący (jak na razie jedne z moich najlepszych zakupów w życiu). Jak sobie to wszystko przeliczyłem, załóżmy nawet te dwie małe butelki wody dziennie, bo dużej butelki z reguły nie chce mi się targać, to zamiast wydawać codziennie kasę na te parę butelek doliczając kaucję, wlewam wcześniejszą wodę z kranu z dzbanka filtrującego do butelki od sody stream, kupuję raz na jakiś czas zestaw filtrów i co parę miesięcy wymieniam cylinder do sody stream, wychodzi mi to nieco taniej i jest wygodniej i nie muszę potem kombinować, gdzie upchnąć te wszystkie puste butelki, bo też trzeba mieć na to miejsce. 

• Lubię to! 2