zaPPer Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Przeniosłem dzisiaj LVL z Obrońcy na Czołgistę i zauważyłem, że z 249 LVL zrobił mi się 251 LVL. Zrobiłem na wszelki wypadek screenshota poziomów 2 postaci, w razie wypadku jakby wyzerowało poziom (były takie przypadki przy przeniesieniu) i widać jak byk, że trochę mi dodało tego EXPA (na tym poziomie 1 LVL to całkiem sporo EXPA). Podejrzewam, że przy niedawnym odblokowaniu robieniu misji w kółko (dodanie resetu misji za 15000 Honoru) mogło jakoś odblokować się sumowanie poziomów po przeniesieniu, bo wcześniej kilka razy przenosiłem i LVL się zgadzał 1:1. Poniżej screenshoty: 1) Obrońca przed przeniesieniem (249 LVL 65.5%): 2) Czołgista przed przeniesieniem (26 LVL 33.7%): 3) Czołgista po przeniesieniu (w momencie przeniesienia miałem bodajże 250 LVL 99.7%): Możliwe, że dodał się ten LVL z Czołgisty, ale to ktoś z Opiekunów musiałby policzyć albo spradzić logi, bo chyba nie ma dostępnej tabelki z XP dla kaźdego poziomu. Jakby co to można mi jakoś w bazie danych zabrać tę różnicę EXPA co się dodała przy tym przeniesieniu, żeby nie było - nie mam z tym problemu, tylko trzeba byłoby to jakoś policzyć ile EXPA to 250 LVL 99.7% - 249 LVL 66.5%, bo już trochę nabiłem od tego momentu. Edytowane 10 godzin temu przez zaPPer 1
clvr Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu dobra szybkie wyjasnienie jak kupujesz przenisienie lvl to tak naprawde przenosi ci to calego expa z klasy z ktorej go zabierasz i dodaje do expa ktorego juz masz na klasie docelowej (exp z obroncy + exp na czolgiscie). 1
zaPPer Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu 3 minuty temu, clvr napisał(a): dobra szybkie wyjasnienie jak kupujesz przenisienie lvl to tak naprawde przenosi ci to calego expa z klasy z ktorej go zabierasz i dodaje do expa ktorego juz masz na klasie docelowej (exp z obroncy + exp na czolgiscie). No to w takim wypadku nie powinno to zostać zmienione, że zeruje LVL na tej klasie (czyli Czołgiście) i dodaje tam 1:1 poziom z przenoszonej klasy? Tak chyba byłoby lepiej, ale no skoro to zamierzone to wyjaśnia temat.
Właściciel Rozwiązanie Dudnes Opublikowano 10 godzin temu Właściciel Rozwiązanie Opublikowano 10 godzin temu Sprawdziliśmy to po stronie serwera i wszystko działa zgodnie z obecną mechaniką transferu. Usługa „przeniesienie LVL/EXP” w praktyce przenosi cały EXP z klasy źródłowej i dodaje go do EXP'a, który już jest na klasie docelowej. To nie jest nadpisanie 1:1 poziomu, tylko sumowanie EXP obu klas. 3
Właściciel Dudnes Opublikowano 10 godzin temu Właściciel Opublikowano 10 godzin temu Problem został rozwiązany! Jeśli nie zgadzasz się z decyzją, zgłoś post moderatorom.
Rekomendowane odpowiedzi