Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Fisha

"Kto według Ciebie jest ikoną..." — Pytanie na dziś; 30/07/26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że z lata 70/80 w Polsce. Grechuta,Wodecki,Niemen. A dziś te piosenki nagrane z AI, Albo laski tańczące nago to kpina.

• Lubię to! 3
  • Opiekun CS 1.6
Opublikowano

Ikon można wymienić kilka tak naprawdę i moim zdaniem każda z tych osób miała jakiś wpływ na postrzeganie i kształtowanie muzyki na świecie, a takimi postaciami są np. Michael Jackson, Eminem, Bethoven, Grand Wizard Theodore czy Bob Marley.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano

Eminem chyba, jako biala osoba zmienila postrzeganie na rap ktory raczej nalezal do czarnej kultury, a on sie wyroznik i udowodnil ze jest jednym jak nie najlepszym w swojej dziedzinie

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano
2 godziny temu, Darknessik. napisał(a):

Eminem chyba, jako biala osoba zmienila postrzeganie na rap ktory raczej nalezal do czarnej kultury, a on sie wyroznik i udowodnil ze jest jednym jak nie najlepszym w swojej dziedzinie

👍🏻💪🏻

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Sponsor
Opublikowano

Tutaj można by wymieniać długą listę, ale jako że sam lubię słuchać rocka, to w moim odczuciu największe ikony muzyczne to: Bon Jovi, Nirvana, Radiohead, Queen, The Rolling Stones i wiele innych. Z Polskich ikon muzycznym mógłbym wymienić między innymi Lady Pank i Dżem.

• Lubię to! 2
Opublikowano

A bo ja wiem...

The Beatles zdecydowanie, byli aktywni ledwo dekadę, a wyprodukowali masę hitów. Nie można niewspomnieć o słynnym Michael'u Jacksonie, który totalnie odmienił obliczę muzyki. Dodałbym do tego Britney Spears i mamy główną trójkę.

• Lubię to! 2