Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
bo.patkaa

[1032] Ciekawostka dnia

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor
Opublikowano

DNIA(26).png.981fbb311f30b628a7d8f682a6f3f380.png

Les démineurs ont dû être appelés aux urgences de Rangueil à Toulouse. Un patient avait un obus militaire logé dans le rectum.

55k.png.ddb76a0b5edc1a6aa596fd4a0e2be173.png.4a65f0ccebaa84d115071134bdbbdf31.png

Na początku 2026 roku 24-letni mężczyzna zgłosił się do szpitala Rangueil w Tuluzie we Francji z powodu silnego dyskomfortu. Podczas badań lekarze odkryli coś, czego zupełnie się nie spodziewali, w jego ciele znajdował się około 20-centymetrowy pocisk artyleryjski z czasów I wojny światowej, prawdopodobnie pochodzący z 1918 roku. 

Ponieważ nie było wiadomo, czy znalezisko jest nadal niebezpieczne, część szpitala zabezpieczono, a na miejsce wezwano saperów i straż pożarną. Po dokładnym sprawdzeniu specjaliści uznali, że pocisk nie stanowi zagrożenia i został bezpiecznie usunięty. Mężczyzna wrócił do zdrowia, a całe zdarzenie stało się jedną z najbardziej niezwykłych interwencji medycznych we Francji.

55k.png.ddb76a0b5edc1a6aa596fd4a0e2be173.png.4a65f0ccebaa84d115071134bdbbdf31.png

Źródło: 12

• Haha 3
  • Wow 1
  • Uwielbiam 4
  • Redaktor Naczelny
Opublikowano
12 minut temu, massked FUR9IA napisał(a):

24 lata? pocisk z 1918? :waitwhat: fake news. Info z palca chyba wyssane. Nie możliwe 

Ja jestem w stanie uwierzyć, bo nie takie rzeczy sobie wsadzają w cztery litery

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano
13 minut temu, Fisha napisał(a):

Ja jestem w stanie uwierzyć, bo nie takie rzeczy sobie wsadzają w cztery litery

Co kto lubi haha :D