Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż paracord (★) | Marmurkowy gradient (FN) ×
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy (★) | Tygrysi kieł (FN) ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor
Opublikowano

DNIA(26).png.981fbb311f30b628a7d8f682a6f3f380.png

Les démineurs ont dû être appelés aux urgences de Rangueil à Toulouse. Un patient avait un obus militaire logé dans le rectum.

55k.png.ddb76a0b5edc1a6aa596fd4a0e2be173.png.4a65f0ccebaa84d115071134bdbbdf31.png

Na początku 2026 roku 24-letni mężczyzna zgłosił się do szpitala Rangueil w Tuluzie we Francji z powodu silnego dyskomfortu. Podczas badań lekarze odkryli coś, czego zupełnie się nie spodziewali, w jego ciele znajdował się około 20-centymetrowy pocisk artyleryjski z czasów I wojny światowej, prawdopodobnie pochodzący z 1918 roku. 

Ponieważ nie było wiadomo, czy znalezisko jest nadal niebezpieczne, część szpitala zabezpieczono, a na miejsce wezwano saperów i straż pożarną. Po dokładnym sprawdzeniu specjaliści uznali, że pocisk nie stanowi zagrożenia i został bezpiecznie usunięty. Mężczyzna wrócił do zdrowia, a całe zdarzenie stało się jedną z najbardziej niezwykłych interwencji medycznych we Francji.

55k.png.ddb76a0b5edc1a6aa596fd4a0e2be173.png.4a65f0ccebaa84d115071134bdbbdf31.png

Źródło: 12

• Haha 3
  • Wow 1
  • Uwielbiam 4
  • Donator
Opublikowano

Dzień bez ciekawostki dniem straconym :) Tylko jak ten pocisk się tam znalazł?

• Lubię to! 2
Opublikowano

24 lata? pocisk z 1918? :waitwhat: fake news. Info z palca chyba wyssane. Nie możliwe 

• Lubię to! 2
  • Redaktor Naczelny
Opublikowano
12 minut temu, massked FUR9IA napisał(a):

24 lata? pocisk z 1918? :waitwhat: fake news. Info z palca chyba wyssane. Nie możliwe 

Ja jestem w stanie uwierzyć, bo nie takie rzeczy sobie wsadzają w cztery litery

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Moderator
Opublikowano

Poślizgnął się pewnie i niefortunnie wpadł mi tam 

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Fisha napisał(a):

Ja jestem w stanie uwierzyć, bo nie takie rzeczy sobie wsadzają w cztery litery

Co kto lubi haha :D 

• Lubię to! 1
  • Sponsor
Opublikowano

Chyba chciał mieć delikatnie poszerzony odbyt. 😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.