Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Opublikowano

c3.png

Waitomo Glowworm Caves, New Zealand - Geology Science

Projektbeznazwy(21).png.3de52b99f42b4b28d5f892757e56fc20.png

W Nowej Zelandii znajduje się niezwykła jaskinia Waitomo Glowworm Caves, której sufit wygląda jak rozgwieżdżone nocne niebo. Efekt ten tworzą świecące larwy owadów z gatunku Arachnocampa luminosa, występujących wyłącznie w tym kraju. Wytwarzają one niebiesko-zielone światło, które przyciąga owady wpadające w ich lepkie nici.

Najbardziej niesamowity widok można zobaczyć podczas rejsu łodzią po podziemnej rzece. W całkowitej ciszy i ciemności nad głowami odwiedzających rozciąga się „galaktyka” złożona nie z gwiazd, lecz z żywych organizmów. Wielu turystów uważa to za jedno z najbardziej magicznych miejsc na świecie.

Projektbeznazwy(21).png.3de52b99f42b4b28d5f892757e56fc20.png

Źródło: 1

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 9
  • Donator
Opublikowano

Nowa Zelandia to w ogóle magiczny kraj, jak byłem tam no to się zakochałem w ich przyrodzie. Dodatkowo świetnie było zobaczyć Hobbiton. Mam nadzieję że wrócę jeszcze i uda mi się więcej zwiedzić 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Mistrz Ruletki
Opublikowano

No faktycznie wygląda ta jaskinia jak z bajki, aż chciałoby się polecieć tam i zobaczyć to na żywo.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Redaktor Naczelny
Opublikowano

Widziałam na tiktoku, jak gościu tam wpływa, szczerze to jest tak piękne, że człowiek zastanawia się, czy to prawdziwe

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.