Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Fisha

[1002] Ciekawostka dnia

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

DNIA(21).png.e89a9eb2c10f1de8591d0768892ca316.png

MzRmOGZkYhszDzl0dRBvDnBXbS4zSWFYJ091ZXVaf0piFXlwb0QrEz4IPSIqBGMdIBg_Ji0bYwo-Qi43M0Q7S30JJjQqBywDfQgiJT8PYh83WndxOAkvVzNfKn53X3VDNkAtJW9eYE5qXXxzPFMrHjZYLmUn.webp

Screenshot_55.png

11b.png.d5979649c5d3679d1dcd1ac08f4b7ef4.png.ac782b9475ba9f1ed1fde3773432d6e4.png

Eksperyment kropli paku to eksperyment, który trwa nieprzerwanie od 1927 roku. Jego celem jest pokazanie, że pak węglowy mimo zachowania jak ciało stałe jest niezwykle lepką cieczą. Jedna kropla spada do pojemnika średnio co 10 lat. Główny opiekun eksperymentu nie miał okazji zobaczyć, jak spada pierwsza kropla, ponieważ spadła po 11 latach od rozpoczęcia eksperymentu, a on sam nie dożył do tego momentu. Doświadczenie jest cały czas pod obserwacją kamer, transmisje z tego można zobaczyć na żywo ***ZOBACZ***  

źródło: 1

• Lubię to! 3
  • Wow 2
  • Uwielbiam 3
  • Admin CS:GO MIRAGE #1
Opublikowano

Słyszałem już o tym jakiś czas temu i powiem że jest to mega ciekawy eksperyment, a zarazem chyba najdłuższy eksperyment i jest nawet wpisany do księgi Guinnessa o ile dobrze pamiętam.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Sponsor
Opublikowano

Również gdzieś o nim słyszałem i jest to bardzo ciekawe.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

To przez średnią ilość życia na oko można zobaczyć z 6 do 9 kropli wody, jeżeli faktycznie jest co 10 lat :)

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Inwestor
Opublikowano

Mam to włączone codziennie w pracy, może będę świadkiem jak kolejna kropla spadnie, skoro ostatnia spadła 12 lat temu :monkahmm:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Moderator
Opublikowano
7 minut temu, blaZiczu napisał(a):

Ciekawe za ile kolejna kropla 

Na stronie pokazuje 8 lat, chyba będę nieprzerwanie oglądał żeby nie przegapić :leonardo:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Zasłużony
Opublikowano

Ciekawi mnie czy jakiś chłop bądź kobita musieli siedzieć i patrzeć się w te kamery lub coś w 1938r. XD 

Wyobraźcie sobie np chłopa, załóżmy sobie że ma z 30  wiosen, pracuje tam 2 lata siedzi sobie i nagle "kap",

chłop pewnie podniecony ale nie może nigdzie zadzwonić bo telefonu nie ma więc popitala na drugi koniec miasta to kierownika

" ty kapło ku^wa" XD

• Haha 2