Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

c3.png

z32411299IEG,Od-lipca-2026-roku-maja-wejsc-przepisy--ktore-nakl.jpg

22b.png.58ea73f7aac903503a829d8ab8b0859c.png.a17fae831a26a5580a53840a1f077968.png

Od 12 sierpnia 2026 roku ma obowiązywać nowy przepis, który będzie obejmować lokale gastronomiczne np. restauracje, bary, kawiarnie.
Nowa ustawa ma zagwarantować klientom 0,5 L wody za darmo do posiłku. Woda ma być podawana na życzenie klienta i ma być to tzw. "kranówa".
Polska wprowadza ten przepis z własnej inicjatywy – nie wynika on z wymogów Unii Europejskiej.

Czy darmowa woda do posiłku powinna być dostępna już od dawna?

Czy ten przepis waszym zdaniem może wpłynąć na ceny posiłków w lokalach?

źródło: 1

• Lubię to! 5
  • Uwielbiam 2
  • Redaktor
Opublikowano
15 minut temu, Fisha napisał(a):

Czy darmowa woda do posiłku powinna być dostępna już od dawna?

Oczywiście, że tak. 

15 minut temu, Fisha napisał(a):

Czy ten przepis waszym zdaniem może wpłynąć na ceny posiłków w lokalach?

Bardzo możliwe :irytujaca:

• Lubię to! 3
  • Sponsor
Opublikowano

Wydaje mi się, że jak ktoś idzie do restauracji, to stać go na butelkę wody mineralnej, którą doliczy sobie do rachunku.

• Lubię to! 2
  • Przykro mi 1
  • Admin CS:GO MIRAGE #1
Opublikowano

Woda powinna być darmowa tak, a ceny na pewno się zmienią. W końcu napoje nie bez powodu są znacznie droższe od tych co sami kupujemy w sklepach.

• Lubię to! 3
Opublikowano

A bo ja wiem...
Z własnego doświadczenia wiem, że gdy szklanka wody jest podawana do posiłku klienci są z reguły mniej skłonni do kupna innych napojów dostępnych w lokalach gastronomicznych. O ile szklanka wody jest podawana tylko i wyłącznie na życzenie klienta, nie widzę tutaj znaczącej zmiany którą mógłbym nazwać rewolucyjną. Czy powinno to być prowadzone wcześniej? Zdecydowanie tak, nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Czy ta zmiana zmieni ceny w lokalach? To zależy od popularności samej inicjatywy, kto ma do czynienia z gastronomią wie doskonale z czym to się wiąże. 

• Lubię to! 1
  • Donator
Opublikowano

Pytanie czy kranówa to jest to co chcemy pić, każde  miasto czy każdy lokal ma różną jakość tej wody

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.