Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Donator
Opublikowano

Wydaje mi się, że moment gdy ciężko nam odpuścić jest wtedy gdy nam na czymś bardzo zależy. Oczywiście nie zawsze bo są ludzie którzy nie odpuszczają bo nie.

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 3
Opublikowano

Czasem ciężko odpuścić, ponieważ odpuszczenie wiąże się z utratą czegoś ważnego, czegoś na czym nam szczególnie zależy.

Dlatego ta decyzja jest trudna i ciężka do podjęcia.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 3
  • Sponsor
Opublikowano

Bo za bardzo nam na czymś zależy i nie widzimy tego, że już jest za późno na cokolwiek i trzeba odpuścić

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 3
Opublikowano

Moim zdaniem odpuścić coś lub kogoś często nie oznacza po prostu puścić i zapomnieć, lecz zmierzyć się z tym, co zostanie po puszczeniu. Odpuszczenie łatwo pomylić z porażką lub rezygnacją, po których często trudno jest się pozbierać. 

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Gdyż niektórzy ludzie na to nie zasługują i trzeba jechać z nimi do spodu

• Lubię to! 3
Opublikowano

A bo ja wiem? Powodów może być kilka, niektórzy mają po prostu taki charakter. Troska o drugiego na którym nam zależy, ciągły pościg za udowodnieniem niedowiarkom jaka jest prawda. Są w życiu sprawy dużo ważniejsze niż spokój, dlatego ciężko jest czasami dopuścić :/ 

• Lubię to! 3
Opublikowano

Ponieważ odpuszczenie często skutkuje stratą osoby lub czegoś innego. 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Trudno odpuścić, ponieważ niektore np osoby nie tyle co były częścią naszego życia a częścią naszej przemiany 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Zależy od sytuacji. Czasem łatwiej jest odpuścić np. pójście na siłke niżeli utracić bliską osobę, której zaufaliśmy.

• Lubię to! 2
Opublikowano

Ja jako człowiek nie potrafię poprostu odpuścić, tak już mam, czy to się tyczy ludzi czy też zwykłych przyziemnych spraw. Zawsze muszę doprowadzić coś do końca, czy to powód zerwania znajomości, czy tam inna błahostka. 

"Do końca.... Do końca nas umiłował" :jasperbeka:

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.