Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

glOSHyV.png

image.thumb.png.86d3503820b13836934af727d95d5a52.png

tyjtyjtyj.png

Wielka Brytania walczy z uzależnieniem od tytoniu. Parlament tego kraju przegłosował ustawę, która dożywotnio zakazuje sprzedaży papierosów osobom urodzonym po 2009 roku. Ma to chronić młodych przed wydawaniem pieniędzy na dym, który w dodatku szkodzi. Zwolennicy ustawy mają nadzieje, że nowe prawo nie skończy tak jak dokładnie ten sam pomysł w Nowej Zelandii, w której zakaz został cofnięty, aby w budżecie nie zabrakło pieniędzy.

Co o tym sądzicie? Jak Waszym zdaniem to powinno wyglądać w Polsce?

tyjtyjtyj.png

Źródło: 1.

• Lubię to! 4
  • Uwielbiam 2
  • Mistrz Ruletki
Opublikowano

Za stara rura jestem i mnie to nie dotyczy, a młodzi niech nie palą, to będzie więcej dla mnie 😁

• Uwielbiam 2
  • Donator
Opublikowano

Tam gdzie zakazy, tam i rosnie czarny rynek. Bez sensu, ogranicza to wolność życia. Niech każdy żyje jak chce, a nie tak jak ktoś mu mówi

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Skończą palić ceny spadną żeby zwiększyć popyt i będzie baja

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano (edytowane)

Jak młodzi będą chcieli palić to i  tak  zapalą, w polsce mogą wprowadzać i  tak mnie  nie  dotyczy 

Edytowane przez blaZiczu
  • Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Zawsze znajdzie się sposób by to jakoś ominąć przy takich zakazach świetnie rozwija się tzw czarny rynek

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Zwalczanie całkowitym zakazem jest bez sensu. Kto ma palić ten palić będzie. W Polsce by to nie przeszło, bo pieniędzy by brakło 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.