Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Freak

"Jak bardzo nasze..." - Pytanie na dziś; 09/04/2026

Rekomendowane odpowiedzi

• Mistrz Ruletki
Opublikowano

Zdarza się, że otoczenia ma wpływ na nasze decyzje i czasami wybieramy to, co nie do końca nam pasuje. Osobiście staram się tego nie robić, bo chcę podejmować decyzje, które będą działać na moją korzyść, bo to jest moje życie i nikt go za mnie nie przeżyje.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Nasze decyzje rzadko są w pełni niezależne, ponieważ zawsze funkcjonujemy wśród ludzi i podlegamy ich wpływowi. Wszystko zależy od tego, jak silna jest nasza potrzeba akceptacji. Jedni potrafią oddzielić własne przekonania od oczekiwań otoczenia i podążają za sobą. Inni natomiast, obawiając się odrzucenia, stopniowo podporządkowują swoje wybory temu, co jest społecznie akceptowane. W ten sposób granica między tym, co naprawdę „nasze”, a tym, co narzucone przez otoczenie, zaczyna się zacierać.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Wszystko zależy od charakteru człowieka, jeden podejmuje decyzję by przypodobać się innym a drugi ma to głęboko gdzieś. Zawsze zdarzy się osoba podążająca swoją ścieżką.

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Najlepiej zawsze podejmować decyzje samodzielnie, zeby w momencie kiedy pojda zle moc byc zlym na siebie a nie na innych, bo po co sie klocic :eeeh:

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.