Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

59niaXZ.png

image.png.0ab8fb5b11dfa3daa69432e3ddc59cec.png

btDZc9d.png

4 kwietnia tego roku, w Kambodży, odsłonięto pierwszy na świecie pomnik szczura. Nie jest to jednak zwykły szczur, bo te zwierze przez 5 lat wykorzystywane było jako wykrywacz min. Magawa, bo takie imię mu nadano, odkrył ponad 100 min przeciwpiechotnych podczas swojej "służby", tym samym uratował bardzo wiele żyć ludzkich, lub ocalił je od kalectwa i inwalidztwa. Kambodża "słynie" z tego, że jest niezwykle niebezpiecznym krajem, bo na jego terytorium nadal znajduje się między 4 a 6 milionów min. Co ciekawe, szczur był wyjątkowo udanym pomysłem, ponieważ swoją masą 1,2kg, nie byłby w stanie zdetonować klasycznego ładunku w jakikolwiek sposób.

Co myślicie o wykorzystywaniu zwierząt do tego typu zadań?

btDZc9d.png

Źródło: 1.

• Lubię to! 7
  • Uwielbiam 2
  • Mistrz Ruletki
Opublikowano

Ciekawe jak wygląda szkolenie szczura do takiego zadania. 🧐

• Lubię to! 4
Opublikowano

Wynajmę szczury obecnie w pracy mam ich w okolicach kilku tysięcy. Ktoś chętny PRIV.

• Lubię to! 1
  • Haha 2
  • Inwestor
Opublikowano
2 godziny temu, L3o napisał(a):

Wynajmę szczury obecnie w pracy mam ich w okolicach kilku tysięcy. Ktoś chętny PRIV.

xD

Tekki  

Zabrania się:

• pisania postów wyłącznie wielkimi literami,

• publikowania treści bez wartości merytorycznej (np. „fajne”, „super”, „nice”) – czyli postów stanowiących spam lub nabijających licznik wiadomości.

• Lubię to! 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.