Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

• UB Team CS 2
Opublikowano

DNIA(22).png.2181eda00d0a43a4eeccc0d5b08fe9a6.png

image.png.30ef71dbf036b690a92b06e4e357bd30.png

66d.png.03e6d9aff63f9bc766ebbcf021ea2ad7.png.b5e6b6c0b7a2f41dc3c2c42161f1f34d.png

Lekarz z Bydgoszczy skorzystał z ChatGPT przy tworzeniu wypisu ze szpitala, co szybko wywołało burzę w internecie, gdy zdjęcie dokumentu trafiło do sieci. Wielu użytkowników zaczęło wtedy kwestionować bezpieczeństwo i profesjonalizm takiego podejścia. Szpital odniósł się do sprawy, podkreślając, że sztuczna inteligencja nie była wykorzystywana do diagnozy ani leczenia pacjenta. Lekarz przeprowadził konsultację w standardowy sposób, a ChatGPT posłużył jedynie do korekty językowej fragmentu wypisu. Mimo tych wyjaśnień sprawa wywołała szeroką dyskusję o granicach wykorzystania AI w medycynie i o tym, czy takie wsparcie w ogóle powinno być dopuszczalne.

Co o tym myślicie? Lekarze powinni używać chatgpt?

źródło: 1.

• Lubię to! 4
  • Uwielbiam 4
  • Legenda
Opublikowano

Ja generalnie jestem za tym, że jeżeli mamy narzędzia, to warto z nich korzystać, ale powierzać zdrowie sztucznej inteligencji, która dopiero kuleje...? No nie wiem...

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Lekarz powinien zostać ukarany. Dobrze wiemy jak działa AI (W połowie kłamstwo) lekarz powinien udzielać się, swoją wiedzą, A nie iść na skróty.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
  • Sponsor
Opublikowano

Na chwilę obecną AI nie jest na tyle precyzyjne i dokładne by powierzać mu zdrowie drugiej osoby

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Jak nie używa AI do leczenia to spoko, raporty sobie może pisać z pomocą chata

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Przynajmniej sie czlowiek doczyta z tego co napisal :ok:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.