Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor
Opublikowano

c1.png

ros.png.8d7c9cf64ba295450503c8cf36ad21e6.png

Projektbeznazwy(20).png.3a3d79ec0fd155afc462dee9424047a7.png

W Polsce Rosół od wielu lat kojarzy się z tradycyjnym niedzielnym obiadem. W wielu rodzinach jest to niemal niepisana zasad, że w niedzielę na stole pojawia się rosół z makaronem, marchewką i natką pietruszki. Ta tradycja była szczególnie silna w czasach PRL-u, gdy niedzielny obiad był jednym z niewielu momentów w tygodniu, kiedy cała rodzina mogła spokojnie usiąść razem przy stole. Rosół był idealnym daniem na taką okazję, bo gotuję się go w miarę długo, a z mięsa z wywaru przygotowywało się później drugie danie, np. z ziemniakami lub w sosie. Dzięki temu jeden garnek zupy stawał się podstawą całego rodzinnego obiadu.

Czy u Was w domu też rosół jest tradycyjną zupą na niedzielny obiad, czy macie inne danie, które najczęściej pojawia się w ten dzień?

Projektbeznazwy(20).png.3a3d79ec0fd155afc462dee9424047a7.png

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 5
  • Inwestor
Opublikowano

Rzadko mam ochotę robić rosół, ale jak już go przygotowuje to nie z makaronem tylko z ziemniakami. 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Nie jadłem już x czasu i nie zależy mi, w zupełności najadam się plackami mącznymi i kaszą manną :jasperbeka::200IQByczq:

• Przykro mi 2
Opublikowano

Rosołek na kacusia :uwu:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Na kaca najlepszy, w sobotę i niedzielę żeby starczyło 

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
  • Mistrz Ruletki
Opublikowano

Rosół jedną z moich ulubionych zup, co niedzielę serwowana na stół.

• Uwielbiam 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.