Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony
Opublikowano

y3BlSeW.png

image.png.795d76aa2e920c288a52790309605230.png

D5Z8BSB.png

27 lutego, Policja została wezwana w celu interwencji wobec złodzieja... butelek. Dokładniej to jednej butelki, która znajdowała się w butelkomacie do którego włamał się przestępca. Jej wartość, gdyby oddać ją z powrotem, wyniosłaby 50 groszy. Celem napadu było oczywiście pozyskanie znacznie większej ilości butelek objętych kaucją, w celu wzbogacenia się na ich późniejszym zwrocie.

Co sądzicie o systemie kaucyjnym?

D5Z8BSB.png

Źródło: 1.

• Lubię to! 4
  • Haha 4
  • Moderator
Opublikowano
1 minutę temu, FoRinT napisał(a):

Chciałem oddać ostnio 3 puszki po redbullu w żabce pod blokiem, byłem w niej o jakiejś 15 i po wrzuceniu 2 nie było miejsca. Albo niech lepiej ogarniają worki w tym i ilość wgl tych butelkomatów albo nie wypierdzielają to. 

• Uwielbiam 3
Opublikowano
34 minuty temu, FoRinT napisał(a):

Tragedia! Rowerem nie zawiozę worków z butelkami :pikafacepalm:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Ogólnie ten cały system to jest jedna wielka tragedia. Butelkomaty do których tworzą się niebotyczne kolejki ponieważ przyjmują po jednej butelce , gdzie np. w Danii masz bęben do którego się mieszczą praktycznie 2/3 duże worki i momentalnie sam je pobiera i sortuje kaucję. Ale przecież w Polsce wszystko jest robione na szybko i bez przemyślenia.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 3
Opublikowano

Zgadzam się z osobami na nie. Całkowity sh*t. Przyjeżdżaj z 3-więcej worami i sobie powolutku wkładaj, żeby ci załapało butelki. Fajnie, że chcą "ekologii" no ale lipa totalna. W Niemczech/Holandii działa to od lat tylko pytanie. Polacy się nie nadają do tego systemu czy został wprowadzony za późno?

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Ale jajca:KEKW:

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Kaucje najlepiej w Biedronce odbierać, @ fadox95 mi polecił patent i działa.

Tzn, kobita zabierze od Ciebie butelki w worku, pieniądze wydaje i tyle, no i najważniejsze wszystko zgodnie z wartością, 50 gr to 50 gr.

Taki system to powinien już dawno u Nas być, mieszkałem trochę poza granicami Polski i np w takiej Szwecji to norma czy w Niemczech, bardziej mi to pomogło niż szkodziło.

• Uwielbiam 2
Opublikowano

Dokładnie, tak to u mnie działa, w lidlu lubią upierdzielać kaucje, butelka 50gr a automat przyjmuje jako 10gr xd

Stocks Invest GIF

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.