Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Kozonowicz :)

Ogólne przemyślenia dotyczące tego serwera + może zmiana na Dust2 + Mirage

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Nie chcę się zbytnio tak wtrącać czy narzucać swojego zdania, ale tak na moje taki serwer może mieć lekki problem z osiągnięciem jakiejś przyzwoitej aktywności. Obecnie jak spojrzymy na 2026 rok typowy tryb FFA w CS2 stał się niestety bardzo niszowy, niezbyt grywany, zainteresowanie nimi nie jest już tak duże jak kiedyś. Ja może jeszcze nie grałem na tym serwerze, ale tak wchodzę sobie na listę serwerów i zerkam że praktycznie ten serwer jest pusty.

Dodatkowo mapy takie jak Cache czy Anubis moim zdaniem nie sprawdzają się najlepiej na serwerach społecznościowych przynajmniej mowa o 2026 roku. Na moje w 2026 roku wielu graczy oczekuje bardziej prostych i bardziej rozpoznawalnych map. Bo o ile w CS 1.6 gracze mieli na nich przegrane setki godzin i tak naprawdę jakby odkopali już te mapy, to jednak jeśli chodzi o CS2 mapy pokroju Cache czy Anubis kojarzą się głównie z match 5v5 i są pod nią bardziej balansowane. Widać to również na premierach, min (około 80-85%) mapy jakie są wybierane to Dust2 i Mirage. Oczywiście pojawia się też dosyć często Anubis, Inferno itp, ale statystyki raczej jasno ukazują dane preferencje graczy.

Dlatego chciałbym zaproponować rozważenie zmiany przykładowo na Dust2 + Mirage. To dwie mapy, które od lat dominowały na serwerach społecznościowych i były chyba najbardziej zbalansowane pod te 20-30 osób. Dust2 od zawsze był rozpoznawalny od czasów CS 1.6 i CS:GO a w CS2 nadal dobrze się sprawdza przy większej liczbie graczy (20–30 osób). Mirage natomiast stał się jedną z najpopularniejszych map, na której powstawało wiele aktywnych serwerów.

Szczerze mówiąc, tutaj na przykład brakuje mi Dusta2 w CS2 u nas, tak wiem, że jest dostępny na losowych mocach, ale ten tryb nie każdemu odpowiada. Może warto byłoby przetestować, sprawdzić takie rozwiązanie i zobaczyć, czy wpłynie to na jakąś aktywność?

• Lubię to! 1
  • Moderator
Opublikowano

Nie zgodzę się z tobą, sporadycznie ostatnimi czasy wbijam na serwery ale jak wbijam to właśnie tu i wieczorami bardzo często jest kilka-kilkanascie osób a sam Cache bardziej przyciaga niż odpycha graczy. Każdy map pool inny niż om bedzie mniej popularny, taka już specyfika serwerów społecznościowych. Ja osobiście nie przepadam za DD2 i nie czuję potrzeby go wprowadzania a aktualne mapy na serwerze przynajmniej mi bardzo odpowiadają 

• Lubię to! 1
  • Inwestor
Opublikowano

Dobrze wiedzieć, to może po prostu ja mam takiego pecha i akurat trafiam na momenty kiedy nikogo nie ma, przynajmniej jak widzę na forum i na liście steama CS2. Z tego co pamiętam, to był już wcześniej taki serwer z trzema mapami i też się to do końca nie przyjęło. W sumie można jeszcze dać mu czas, może się rozkręci. Napisałem tylko takie swoje przemyślenia, aczkolwiek Dust2 by się tutaj też przydał.

• Lubię to! 1
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Narazie prześledzimy jeszcze aktywność na obecnych mapach jeśli sytuacja nie będzie za dobra to wtedy pomyślimy nad zmianą map dlatego na obecny moment propozycję zostawiam bez rozwiązania.

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Junior Admin
Opublikowano
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.