Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Ashni

"Nagle na świecie znika..." - Pytanie na dziś; 27/02/2026

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

p2.png.37fc18ac03f211795f7aa8dd84ea56dd.png.d28ab39d834117e88da8153eb22bd3f2.png

Nagle na świecie znika prywatność myśli. Każdy słyszy to, co naprawdę myślą inni — bez filtrów, bez udawania, bez masek. Nie da się niczego ukryć.

Czy taki świat byłby lepszy, bardziej szczery… czy totalnie nie do zniesienia?

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 6
Opublikowano

Lipa by była jakby każdy wiedział co myślę o innych xd

• Lubię to! 2
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Może świat byłby gorszy. Ale może i w drugą stronę, Dużo ludzi by przejrzało na oczy. Co kto o kim sądzi,myśli. I na pewno by ty wpłynęło na psychikę ludzi, i inne spojrzenie na ludzi/świat. I każdy by wiedział jaka ta osoba jest.

• Lubię to! 4
Opublikowano

Raczej było by gorzej, ale szczerości nigdy za mało 😁🙌

• Lubię to! 4
  • Moderator
Opublikowano

Myślę że taki świat byłby raczej nie do zniesienia. Dobrze wiedzieć co ktoś o nas myśli ale wiązałoby to na łeb strasznie myślę, niewiedza daje nam jednak poczucie komfortu 

• Lubię to! 3
  • Premium
Opublikowano

Wystarczy, że każdy wie co o nich myślę, więc jakby słyszeli moje myśli to by tylko to potwierdziło. 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 2
  • Zasłużony
Opublikowano
5 godzin temu, Psycho99 napisał(a):

u mnie taki chaos na bani, że i tak nikt by nic nie ogarnął z tego xdddd

Same here 🤣

• Lubię to! 2
  • Haha 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano (edytowane)

Zalety :
Większa uczciwość społeczna  ludzie nie mogliby łatwo kłamać lub udawać, co mogłoby zmniejszyć manipulacje.

Szybsze rozwiązanie konfliktów  ukryte motywy wyszłyby na jaw, co mogłoby przyspieszyć wyjaśnianie sporów.

Wady :

Łatwiejsza manipulacja i prześladowanie ludzie z lepszą kontrolą myśli mogliby celowo wykorzystywać innych; brak prywatności ułatwia nadużycia.

Brak intymności i autonomii myśli  prywatność myśli to fundament osobistej wolności; jej utrata oznacza ciągłe wystawienie siebie.

Run Explosion GIF by Inspiroiva Creative

Edytowane przez Qwatro_Vip
  • Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.