Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DNIA(25).png.e0b92cc0d908a462558990f7b1a23ec9.png

Najciekawsze małe miasteczka we Francji - na wakacje i nie tylko

zxc.png.96a986b6196f46617498ed22317968fa.png.64303032ac4a5321d42e855d4cb8f550.png

We Francji zgodnie z Artykułem 171 francuskiego KC ( Kodeksu Cywilnego ) możliwe jest zawarcie małżeństwa z osobą zmarłą. Przepis ten został wprowadzony po katastrofie tamy Malpasset w 1959 roku. Jednak takie małżeństwa dochodzą do skutku pod warunkiem, że ślub był planowany jeszcze przed śmiercią narzeczonej lub narzeczonego oraz wymagają zgody Prezydenta jak i rodziny osoby zmarłej. Takie małżeństwo nie daje jednak praw do dziedziczenia majątku, a co najwyżej ewentualnej renty.

zxc.png.96a986b6196f46617498ed22317968fa.png.64303032ac4a5321d42e855d4cb8f550.png

1 2

• Lubię to! 2
  • KAT 1
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Uwielbiam 3
Opublikowano

Kurde fajnie tak , poderwać babcie z demencją i dużą rentą. Wmówić wszystkim ze będziecie się hajtac. Babcia umiera niespodziewanie a Ty masz rentę i możesz szukać młodszego narybku. Master mind :sponge-nerd:

• Lubię to! 1
  • Haha 2
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

W Polsce to by większość malżeństw by wyglądała jakby była taka możliwość XD 

• Lubię to! 1
  • Haha 2
Opublikowano

Straszna głupota, no ale, żeby sobie brać rentę to pewnie dla tych osób na rękę taki ślub 

• Lubię to! 2
  • Admin ONLY DD2
Opublikowano

No nieźle się hajtnąć z nieboszczykiem xd hahaha 😂😂😂

Co z trumny takiego biorą i trzymają w chłodni w okularach przeciwsłonecznych i puszczają nagranie" jaaa biere Ciebie za żone" Możesz pocałować pannę chłodną haha xd

• Lubię to! 2
Opublikowano

Pierwsze słyszę, ale jak dla mnie to bez sens. Może kiedyś to miało sens..

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

W sumie racjonalne.

Zapis okreslony w taki sposób aby nie było przekrętów.

Planujesz ślub ze swoja luba lub lubym, przerywa to wypadek tragiczny, zrządzenie losu.

Skoro zrządzenie losu daje prawo do renty, bo np ulegasz wypadkowi, to mnie taki zapis nie dziwi.

Tak działa logiczne państwo, jeszcze z XXw, a to wazne.

Edytowane przez MONTE 420
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Jak dla mnie to jest totalnie chore :sadKEKW:

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.