Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

IdD9ZJ8.png.75c300606dcecaee62b3acb032f0205e.png

603b2c9760dbc2fe7f2a6069cc74eb1e-content.jpg

Nasze Polskie placki ziemniaczane znalazły się w światowej czołówce. W najnowszym rankingu Taste Atlas, placki znalazły się na 8 miejscu, a wybierane były najlepsze potrawy przygotowane z ziemniaków. Docenione zostały za swój prosty skład, chrupkość i łatwość w przygotowaniu.

źródło: 1 | 2

A Wy wolicie placki ziemniaczane na słodko czy na słono?

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 6
  • Zasłużony
Opublikowano

Słowackie podróby zajęły 2 miejsce…

Tylko na słodko.:jasperfajeczka:

Opublikowano (edytowane)

Bo placki to są goaty.

Dalej na slodko

Edytowane przez KUCZMI
  • Lubię to! 2
  • Premium
Opublikowano

Kiedyś bardzo często jadłem placki ziemniaczane z cukrem, na ten moment to średnio za nimi przepadam :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Uwielbiam placuszki na słono ze śmietanką, albo po prostu jako placek po węgiersku, jedno z lepszych dań🫶

• Lubię to! 1
Opublikowano

Heh, wybaczcie ale moje ego-kucharskie musi się odezwać.

Nasze placuszki nie są takie proste według mnie, do wykonania. 

Widziałem i uczyłem się np. techniki w ten sposób smażenia taką że: olej dużooo oleju, głęboka patelnia, ciasto nakładane na patelnie łyżką do cedzakową, rozciąganie ciasta po w kąpieli olejowej xD, również za pomocą tej łyżki, efekt końcowy za******y. Serio.

A taka mniej wymagająca to mieszanie ciasta tartego na rzadko z tym tartego na grubych oczkach, chrupiąco będzie, a czy na słodko czy słono, każda opcja dobra, nie jadłem chyba złego placka.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.