Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Fisha

"Dzisiaj obchodzimy..." - Pytanie na dziś; 28/01/2026

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

Ix7FPrv.png

Dzisiaj obchodzimy Międzynarodowy Dzień LEGO — czy LEGO bardziej rozwija kreatywność czy cierpliwość? Dlaczego? Macie jakiś swój ulubiony zestaw? 

• Lubię to! 3
  • Uwielbiam 5
  • Opiekun CS 2
Opublikowano

Uważam że zarówno kreatywność jak i cierpliwość a już szczególnie trzeba być cierpliwym jak się zapomni o jednym klocku i trzeba wszystko od nowa składać 

• Lubię to! 2
  • Zasłużony
Opublikowano

Głównie kreatywność, bo LEGO oferuje możliwość zbudowania każdej struktury, lub wydarzenia, jaką ktokolwiek sobie wymyśli. Chociaż cierpliwości, kiedy ma się zwierzęta, też powinno się mieć choć odrobinę. Kiedyś miałem dość spory zamek, jednak nie przetrwał kota wspinającego się na szafkę i to był mój ulubiony zestaw…:Pepocry:

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 1
Opublikowano

Zdecydowanie rozwija obie te cechy wśród ludzi oraz ich łączy. Niestety nie jestem kolekcjonerem tych klocków i nie posiadam żadnego zestawu w domu.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Moim zdaniem LEGO uczy jednego i drugiego. Cierpliwość trenujesz, gdy przez dwie godziny szukasz tego jednego, malutkiego elementu, który wpadł pod kanapę. Kreatywność odpala się za to wtedy, gdy gubisz instrukcję i musisz z tego, co masz, zbudować coś, co chociaż trochę przypomina statek kosmiczny. A co do najlepszego zestawu to zdecydowanie Lego Apollo Saturn V, który podarowałam mężowi i złożył go w jeden dzień. 😫Picsart_26-01-28_11-55-38-925.thumb.jpg.0a8b4b92a68924a30318f3b9e149add7.jpg

• Lubię to! 1
  • Wow 1
  • Uwielbiam 2
Opublikowano

Myślę, że bardziej kreatywność. Często dzieci z klocków robią coś swojego własnego, a nie tak jak im instrukcja pokazuje. Sam mam lego i co jakiś czas sobie kupuje i składam, jakieś małe zestawy :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Moim zdaniem cierpliwość, fakt, można wiele ułożyć z klocków ale jak jest jeden ogromny obiekt i klocki są pod niego "szyte", to trzeba wiele cierpliwości by się nie pogubić i złożyć takie cudo😁

Opublikowano

Myślę, że obie cechy rozwija lego a moim ulubionym zestawem jest Nissan Skyline GT-R r34

Opublikowano

U mnie takie coś i nie tylko. A Lego jak to Lego, od dzieciaka frajda i na starsze lata tak samo. 

A widzieliście kroksy Lego? xD

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Letterbox&imcolor=%23000000&letterbox=false

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.