Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

frIHX20.png

obraz_2025-12-29_233435588.png

Cytrusy, takie jak pomarańcze, mandarynki i cytryny często sprzedawane są w pomarańczowych lub żółtych siatkach. Okazuje się, że to nie jest zwykły przypadek, jeśli kupujemy mandarynki w pomarańczowej siatce wydają nam się one bardziej świeże i soczyste. Jest to pewnego rodzaju trik marketingowy, który sprawia, że owoce wydają się mieć bardziej intensywny kolor w naszych oczach. To złudzenie nazywa się efektem konfetti i polega na tym, że postrzeganie kolorów zależy od otaczającego je kontekstu. 

źródła: 1 2

11f.png.7300a4e45c0d6b6690a4fb1d05a74ba0.png.df2a849bcffcb6575257df7b3e4ae3a7.png

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 5
  • Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, Bilbo Baggins napisał(a):

Czyli tak zwana sztuczka oszusta. 

No ta, ja się nie zdziwię jak Polacy pierwsi na to wpadli tylko po to by się dorobić łatwiej 

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tekki napisał(a):

No ta, ja się nie zdziwię jak Polacy pierwsi na to wpadli tylko po to by się dorobić łatwiej 

Lubią pieniądze

• Lubię to! 2
  • Donator
Opublikowano

te w siatkach lepiej się przechowuje też niż w zwykłej foliowej, transport lepszy też :) choć też lepiej smakują jak dla mnie :) 

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.