Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Piłeczki Ninja 

Na poniższym filmie zobaczycie jak za pomocą balona oraz odrobiny mąki wykonać piłeczkę antystresową. 

Film :

===============================================================================================

7 Zabójczych rzeczy :

1. Banany

desktop-1431374357.jpg

Banany są doskonałym źródłem potasu. Są one również doskonałym źródłem potasu-40, izotopu promieniotwórczego. Spożywanie banana naraża na wchłonięcie się do naszego organizmu małej ilości promieniowania.

2. Orzechy brazylijskie

desktop-1431374278.jpg

Orzechy są pełne białka, ale orzechy brazylijskie mogą być również pełne radu.

3. Ty Sam

desktop-1431374574.jpg

Do naszego ciała trafiają różne izotopy promieniowania ze źródeł zewnętrznych. Wchłaniamy potas-40 z bananów i innych produktów spożywczych. 

4. Wykrywacz ognia

desktop-1431374727.jpg

Ameryk-241 to izotop odpowiedzialny za wykrywanie dymu w domu. Nie powinniśmy przejmować się jego obecnością, ponieważ może uratować nam życie.

5. Stare Naczynia

desktop-1431375044.jpg

100 lat temu nie istniały ograniczenia odnośnie tego co można wrzucić w produkt, który powstawał w fabryce. Główną przyczyną tego była po prostu ludzka nie wiedza o szkodliwości niektórych pierwiastków, dlatego wiele starych naczyń Twojej babci może zawierać szkodliwe ilości potas-40, uranu i innych dziwactw.

6. Granitowe blaty

desktop-1431374827.jpg

Blaty granitowe, które są u Ciebie w kuchni zawierają uran, tor i radon. Radon jest gazem śmiertelnie trującym, ale dzięki obecności granitu nie powoduje on żadnych problemów zdrowotnych.

7. Papierosy

desktop-1431374959.jpg

Pomijając sam fakt, że palenie papierosów jest nie zdrowe dla naszego organizmu wiemy, że papierosy składają się z tytoniu, który pochłania z ziemi wiele promieniotwórczych pierwiastków. W tytoniu znajdują się takie rzeczy jak : Ołów, Rad, Polon. 

===============================================================================================

Coca Cola vs Coca Cola Zero :

cola-675x291.jpg

Wynik tego pojedynku wydaje się oczywisty. Coca Cola powinna zawierać cukier natomiast w Coca Coli Zero tego cukru nie powinno być. Na poniższym filmie przedstawiono eksperyment czy to prawda, że Coca Cola ma w sobie cukier a Coca Cola Zero tego cukru nie ma. 

Film : 

Podobało się? Zostaw fb.png

• Lubię to! 2
Opublikowano

Fajny artykuł, podobał mi się tylko przy następnym razie staraj się wrzucić więcej ciekawostek albo i sportowych rzeczy bądź tego typu wiadomości, zawsze to lepiej wygląda. :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Fajny artykuł, podobał mi się tylko przy następnym razie staraj się wrzucić więcej ciekawostek albo i sportowych rzeczy bądź tego typu wiadomości, zawsze to lepiej wygląda. :)

Następnym razem postaram się coś dodać. Teraz moim planem to kupić balony i zrobić sobie taką piłeczkę. Nie wiem jak wy ale słyszałem, że jest też to dobre aby podłożyć sobie pod nadgarstek jak gracie w CS'a.

@@ Koczan 

To co ty za cegłą grasz, że mysz lata ci po całym biurku? :D

Opublikowano

Ladnie sformatowane, ale mam wrazenie ze za duzo o tym potasie 40 praktycznie w kazdej ciekawosci. Polecam kanal na yt ktory prowadza adbuster i scifun - TUBERIDERS

Wiele ciekawych odkrywań i moj ulubiony temat CZARNOBYL. Tomek zrob artykul o czarnobylu :P

Tomek jak ja gram w csa to po calym blacie lata myszka XD

• Lubię to! 1
  • 4 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.