Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Dziki Knur.

Propozycja - Rzeczy do poprawy na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Piszę post w którym można wrzucać co trzeba naprawić, jakie postacie co dodać itp: 

1. Wyłączenie botom mozliwości strzelania w klasy niewidzialne jak są na itemach itp. 

2. Kupując za złoto umiejętność na jedną mape po zmianie klasy znika może zrobić tak, że jak weźmiemy znów klasę będzie widoczna jednak. 

3. Możliwość kupowania złoto / many  itp za $ 1szt - 4tyś 

4. Runa (zmniejszenie kosztów przedłużenia runy żeby był prawie darmowy, a zwiększenie ulepszenia runy czyli jak daje np 40hp i ulepszamy o 10 to żeby ostatnia wartość była za dużo więcej. 

5. Dodanie do VIPA 2x skok ( z ulepszeniem będzie 3x itp) 

6. Widzenie niewidzialnych ze swojego teamu 

7.. Qest znajdz rune nie zalicza mi pomimo że mam ta rune (tutaj lepiej dodać losowa np. jak ktoś ulepszy runy + x poziomow i ma wyrzucac?) 

8. Podwajanie hp item nie działa 

Edytowane przez Dziki Knur.
  • Lubię to! 3
Opublikowano

zauważyłem że jak mam trzęsienie ekranu to wtedy mam brak rozrzutu, jak mam ten perk ze mam 5hp w zamian za niewidzialnosc to nekromanta moge sobie zregenerowac hp, jak jest perk z falszywa paka i zaczne kogos wskrzeszac to dropi mi ta pake, wskrzeszanie i perki mam na E tylko nie wiem czy przy defowaniu bomby tez to jest bo nie mialem okazji sprawdzic 

• Lubię to! 1
Opublikowano
3 godziny temu, Dziki Knur. napisał(a):

Piszę post w którym można wrzucać co trzeba naprawić, jakie postacie co dodać itp: 

1. Wyłączenie botom mozliwości strzelania w klasy niewidzialne jak są na itemach itp. 

2. Kupując za złoto umiejętność na jedną mape po zmianie klasy znika może zrobić tak, że jak weźmiemy znów klasę będzie widoczna jednak. 

4. Runa (zmniejszenie kosztów przedłużenia runy żeby był prawie darmowy, a zwiększenie ulepszenia runy czyli jak daje np 40hp i ulepszamy o 10 to żeby ostatnia wartość była za dużo więcej. 

7.. Qest znajdz rune nie zalicza mi pomimo że mam ta rune (tutaj lepiej dodać losowa np. jak ktoś ulepszy runy + x poziomow i ma wyrzucac?) 

9. Zdecydowanie za mało dropi many / kamieni alb dropią kamienie i mozliwosc wymienienia za mane bo 800 fragow niecale 65 many (troche za mało w tym 30% runa mi się zepsuła) 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Na początku rundy jak chce człowiek sobie rozdać staty to wyskakuje okienko z wyborem broni, może to można jakoś ogarnąć?

• UB Team CS 1.6
Opublikowano

5. Dodanie do VIPA 2x skok ( z ulepszeniem będzie 3x itp) - mysle ze tutaj bylo by zbyt OP.

6. Widzenie niewidzialnych ze swojego teamu - Widzisz na radarze swoich, mysle ze to jest akurat niepotrzebne.

Co do pkt 9, grajac chwile na serwerze wydropilo mi wiecej kamieni niz many. Potwierdzam.

Apropo Diablo. Dodajce demka/bany oraz Sklep do stronki :D 

Opublikowano
22 godziny temu, Prazmatic napisał(a):

Na początku rundy jak chce człowiek sobie rozdać staty to wyskakuje okienko z wyborem broni, może to można jakoś ogarnąć?

Dodanie opcji : Zapamiętaj mój wybór i wtedy tylko raz to okienko niech wyskoczy, ewentualnie pod komendą /gun można zmienić - coś takiego byłoby chyba git

I usunięcie botom opcji zauważania ninjy od razu :D

BlaDy*  

Wywaliłem menu broni, proszę sprawdzić changelog :P

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Zredukowanie szansy zniewolonego na trzęsienie ekranu, 30% to sporo za dużo
Dodanie możliwości transferu expa podczas trwania bety za darmo

Również usunięcie opcji kupowania umiejętności na mapę za złoto, moim zdaniem zabija to rozgrywkę

Edytowane przez Blavik
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Pograłem, potestowałem, no i tak:

1. Inteligencja nie przyspiesza ładowania na kosie, a w tej wersji powinna (jak dobrze pamiętam 64 int = 50% szybciej). Sprawdzane na Pala i Barba
2. Pala może załadować 4 magiczne pociski, ale przy 1 strzale spala wszystkie 4, a powinien 1. Tarcze barba działały poprawnie.
3. Barba miał 7 pancerzy max, nie 5.

Więcej narazie nie znalazłem. Jak będę miał czas, to poszukam.|

Fajnie że ktoś wskrzesza tą starą wersję.

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 25.12.2025 o 11:39, nessiah napisał(a):

Dokładnie, ja jestem mega fanem tej wersji diablo, szkoda tylko, że tak mało graczy się przewija przez serwer :/

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Zbieramy dalej propozycje odnośnie serwera, za 2 tyg. około planowany jest oficjalny start. 

• Lubię to! 1
  • Head Admin
Opublikowano
W dniu 19.12.2025 o 20:28, Dziki Knur. napisał(a):

9. Zdecydowanie za mało dropi many / kamieni alb dropią kamienie i mozliwosc wymienienia za mane bo 800 fragow niecale 65 many (troche za mało w tym 30% runa mi się zepsuła) 

1. Zrobione.
2. Nie zrobione, do dyskusji.
3. Nie zrobione, do dyskusji.
4. Nie zrobione, do dyskusji.
5. Nie zrobione, do dyskusji.
6. Zrobione.
7. Naprawione.
8. Naprawione.
9. Nie zrobione, do dyskusji.

W dniu 19.12.2025 o 19:57, kochamcie napisał(a):

zauważyłem że jak mam trzęsienie ekranu to wtedy mam brak rozrzutu, jak mam ten perk ze mam 5hp w zamian za niewidzialnosc to nekromanta moge sobie zregenerowac hp, jak jest perk z falszywa paka i zaczne kogos wskrzeszac to dropi mi ta pake, wskrzeszanie i perki mam na E tylko nie wiem czy przy defowaniu bomby tez to jest bo nie mialem okazji sprawdzic 

1. Trzęsienie ekranu, brak rozrzutu - do sprawdzenia.
2. Posiadając perk, który daje 5 HP w zamiast za niewidzialność to nekromantą można sobie zregenerować HP - do sprawdzenia.
3. Naprawione, nie będzie już się kolidować.

W dniu 21.12.2025 o 10:23, Prazmatic napisał(a):

Wywalono menu wyboru broni.

W dniu 24.12.2025 o 12:44, Blavik napisał(a):

Zredukowanie szansy zniewolonego na trzęsienie ekranu, 30% to sporo za dużo

Również usunięcie opcji kupowania umiejętności na mapę za złoto, moim zdaniem zabija to rozgrywkę

Zredukowanie szansy zniewolonego na trzesienie ekranu zmniejszyłem do 20% (z max ulepszeniami 25%). Myślę, że będzie ok.
Jeśli chodzi o transfer EXP, zostawiam to @ Dudnes
Opcja kupowania umiejętności na mapę za złoto - nie zrobione, zostawiam ten temat do dyskusji.

W dniu 25.12.2025 o 11:39, nessiah napisał(a):

Pograłem, potestowałem, no i tak:

1. Inteligencja nie przyspiesza ładowania na kosie, a w tej wersji powinna (jak dobrze pamiętam 64 int = 50% szybciej). Sprawdzane na Pala i Barba
2. Pala może załadować 4 magiczne pociski, ale przy 1 strzale spala wszystkie 4, a powinien 1. Tarcze barba działały poprawnie.
3. Barba miał 7 pancerzy max, nie 5.

Więcej narazie nie znalazłem. Jak będę miał czas, to poszukam.|

1. Zrobione.
2. Naprawione.
3. Bazowo posiada 5 a gdy ulepszymy mamy 7 max.

Zapraszam do zapoznania się z Changelog'iem - link: 

• Lubię to! 2
Opublikowano

Cześć, od siebie dorzucę dwie propozycję:
1. dodanie możliwości przejęcia kontroli nad botem po swoim dedzie. Nie raz, gdy wszyscy gracze zakończą swój żywot w danej rundzie i zostaną tylko boty, niemiłosiernie się przedłuża, bo albo zablokują się na drzwiach, albo siedzą w kącie i nie mogą się znaleźć
2. tutaj już luźna propozycja, aby wprowadzić komendę "/whois" dającą możliwość sprawdzenia, kto obecnie znajduje się na serwie wśród botów
Poza tym chciałem napisać o tym, że boty już z daleka strzelają do klas niewidzialnych, ale widziałem, że powyżej już był poruszony ten temat, także kawał dobrej roboty! Świetnie, że podjęliście się odtworzenie tak klasycznego moda, trzymam kciuki!

• Właściciel
Opublikowano

Większość została już naprawiona/zmieniona, takie większe zmiany które warto poruszyć to skracanie czasu odnowienia które zostało dodane do /pd jako nowa umiejętność z wymaganym 40 lvl.

2 godziny temu, CristianoNieRonaldo napisał(a):

2. tutaj już luźna propozycja, aby wprowadzić komendę "/whois" dającą możliwość sprawdzenia, kto obecnie znajduje się na serwie wśród botów
Poza tym chciałem napisać o tym, że boty już z daleka strzelają do klas niewidzialnych, ale widziałem, że powyżej już był poruszony ten temat, także kawał dobrej roboty! Świetnie, że podjęliście się odtworzenie tak klasycznego moda, trzymam kciuki!

Raczej nie widzę sensu, można sprawdzić czy to fizyczny gracz w konsoli 'status'

. dodanie możliwości przejęcia kontroli nad botem po swoim dedzie. Nie raz, gdy wszyscy gracze zakończą swój żywot w danej rundzie i zostaną tylko boty, niemiłosiernie się przedłuża, bo albo zablokują się na drzwiach, albo siedzą w kącie i nie mogą się znaleźć

Nie chcemy wdrażać przejęcia bota, dodałem warunek że jak zginie ostatni prawdziwy gracz, boty dostają autodestrukcję do 10 sekund.

W dniu 19.12.2025 o 17:09, Dziki Knur. napisał(a):

2. zrobione

3. aktualnie nie wprowadzamy tego, chcemy aby złoto i mana była cenną walutą

4. zostało zmniejszone już dawno do 10 złota z 60

5. Podwójny skok można ulepszyć w /pd więc raczej nie widzę sensu dodawania tego do vip'a

W dniu 19.12.2025 o 20:28, Dziki Knur. napisał(a):

Kamienie dropiom najczęściej, z racji tego że są używane głównie do gildii i może je wpłacać każdy członke, tutaj pozostaje wszystko bez zmian.

Kamienie można wymieniać na losowe złoto bądź mane /kamienie

Drop samej many jest celowy, dlatego że mana używana jest tylko i wyłącznie do upgrade skillu klasy, zdobywamy ją głównie z questów, jej rzadkość jest celowa aby nie wymaksować klasy po tygodniu

W dniu 24.12.2025 o 12:44, Blavik napisał(a):

Jeżeli ktoś chce transfery niech odezwie się do mnie na priv, dodam za darmo. Aktualnie nie chcemy już dodać funkcji na to, z racji tego że zbliżamy się do startu. 

Zostało naprawione, jeżeli klasa posiada poniżej 50% widoczności boty pomijają ją jako cel. 

• Lubię to! 2
  • Uwielbiam 1
  • Admin ONLY DD2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.01.2026 o 18:35, Dudnes napisał(a):

Zbieramy dalej propozycje odnośnie serwera, za 2 tyg. około planowany jest oficjalny start. 

Kiedy dokładnie? Jakaś konkretną data?

Edytowane przez Karabinier
Literówka
  • Właściciel
Opublikowano

Planowany na 16 stycznia, zobaczymy ile zdążymy zrobić do tego czasu, chcemy poprawić jak najwięcej się da, żeby sezon wystartował jak należy. 

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Wiele osób dopytuje o diablo, a więc w skrócie, przebudujemy cały silnik, zmian jest naprawdę wiele. Zaplanowano start na 30 stycznia, a już pod koniec przyszłego tygodnia zostaną wrzucone wszystkie zmiany na serwer, abyście mogli oswoić się z nowościami. Temat zamykam z racji, że na obecnym silniku nie podejmujemy już żadnych prac. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.