Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

WEebjAW.png.4bf1a42a22c7e17127c07ecfd2a640b4.png

Witajcie w kolejnej odsłonie "Pod lupą"

Czas na anonimową ocenę naszego moderatora @ Tekki  - przekonajmy się, jakie głosy pojawiają się za kulisami.

przer2.png.19600e64f8e0c302e5f8401e94fe6ae4.png.26913247341a17fcbf022d4902d93df7.png.c379ed2760325f731081890f6ad27d3b.png

1. Co możesz o nim powiedzieć?

• Użytkownik #1: Za dużo styczności ze sobą nie mamy, więc za dużo nie mogę powiedzieć, ale idealnie pasuje jako cosplay @ Irytująca

• Użytkownik #2: Pracowity człowieczek dobrze, że wrócił na moda.

• Użytkownik #3: Bartek jest na pewno osobą towarzyską i pomocną. Mimo że ma krótki lont, to jak się obchodzi z nim jak saper z miną, to można porozmawiać na ciekawe tematy i zrobić ciekawe rzeczy.

• Użytkownik #4: Tekki? Zawsze miło mi się z nim rozmawia. Pomocny zawsze, gdy jestem na czacie, a ktoś prosi o pomoc. Anioł nie człowiek.

• Użytkownik #5: Według mnie jest bardzo sympatyczną, przyjazną osobą z dobrym poczuciem humoru. Szybko nawiązuje kontakt z innymi użytkownikami, dając im poczucie bezpieczeństwa i pomocną dłoń.

• Użytkownik #6: Zauważyłem, że w tej społeczności przystało mówić, że nic nie robi. Stwierdzenie bardzo błędne, ponieważ robi tyle ile może, a w porównaniu z innymi to robi bardzo dużo. Zawsze udzieli chętnie pomocy bez chamskich komentarzy, nie trzyma głowy wysoko i nie unosi się dumą.

• Użytkownik #7: Z racji na to, że nie spędzam z nim za specjalnie dużo czasu prywatnie, mogę ocenić tylko to, co widzę na forum. Ogólnie, to wywarł na mnie bardzo negatywne wrażenie — głównie przez swój sposób "bycia" w internecie, ton, w jakim układał zdania, czy nieprzemyślane argumenty w sporach. Dzielimy kilka zainteresowań (przynajmniej z tego, co zauważyłem po niektórych tematach na forum, np. "Czego teraz słuchasz"), jednak mamy bardzo odmienne charaktery, więc może dlatego nie przypadł mi do gustu przy pierwszych naszych "interakcjach". Niestety, ale pierwsze wrażenie jest często mocno nastawiające nas w stosunku do kogoś. Prywatnie mam wrażenie, że dopiero wyrabia się w nim jego własny charakter, a obecnie jest to mieszanka z otoczenia, w którym się obraca

przer2.png.19600e64f8e0c302e5f8401e94fe6ae4.png.26913247341a17fcbf022d4902d93df7.png.c379ed2760325f731081890f6ad27d3b.png

2. Co @ Tekki potrafi robić wyjątkowo dobrze?

• Użytkownik #1: Ukrywać się przed robieniem czegoś

• Użytkownik #2: Opierdalać się tak, żeby ludzie myśleli, że ciężko pracuje.

• Użytkownik #3: Umie dobrze uargumentować swoją opinię.

• Użytkownik #4: Prowadzić konwersację.

• Użytkownik #5: Sprawić uśmiech na mojej twarzy i rozbawić aż do bólu.

• Użytkownik #6: Wyjątkowo dobrze radzi sobie z hejterami i prowokacjami w jego kierunku. 

• Użytkownik #7: Istnieje takie ładne stwierdzenie, niestety odbierane jako wulgarne i niestosowne w miejscach publicznych z powodu wykorzystania potocznego określenia na koniec pleców, dlatego ujmę to w taki sposób: zależnie od sytuacji, potrafi przypochlebić się do innych, aby zdobyć ich aprobatę i tym samym znaleźć uzasadnienie swoich działań. Bardzo często mam wrażenie, że jest to sztuczne i bardzo nietrwałe, mające na celu zyskać coś w danej chwili/sytuacji, co potem jest weryfikowane już bezpośrednio lub pośrednio. Czas pokaże.

3. Jakie trzy słowa najlepiej opisują tę osobę?

• Użytkownik #1: Młodzik, leń, studencik.

• Użytkownik #2: Emocjonalny, pracowity, lojalny.

• Użytkownik #3: Lewarek, komunista, bolszewik.

• Użytkownik #4: Bardzo fajny łobuz.

• Użytkownik #5: Przystojny, uprzejmy, zabawny

• Użytkownik #6: Opanowany, sumienny, pomocny. 

• Użytkownik #7: "Strachliwy" w kontekście podejmowania samodzielnych decyzji czy jasnego postawienia kreski w pewnych sytuacjach. "Nieporadny" w sposobie przekazania swojego zdania/toku myślenia i obrony swojego stanowiska argumentami. "Wytrwały" w tym, co robi — pomimo rzucania kłód pod nogi, stara się pokazać, że cały czas chce się rozwijać (czy to stricte na forum, czy bardziej prywatnie).

4. Jak oceniasz jego pracę, czy Twoim zdaniem sprawdza się jako moderator? Dlaczego tak/nie?

• Użytkownik #1: Moim zdaniem sprawdza się jako moderator, wykonuje swoje obowiązki więc nie mogę stwierdzić, że się nie sprawdza.

• Użytkownik #2: Porównując jego poprzednią kadencję, może się wydawać, że to całkiem inna osoba.

• Użytkownik #3: Jako moderator sprawdza się doskonale. Nigdy nie bał się podejmować decyzji, nie opi***alał się w przeciwieństwie do niektórych :irytujaca: i w odróżnieniu od większości, nigdy nie zostawał modem “na chwilę” i sumiennie sprawuje tę rolę, choć z pewną przerwą.

• Użytkownik #4: Tak. Stanowczo uważam, że nadaje się na swoje stanowisko.

• Użytkownik #5: Uważam, że swoją pracę wykonuje bez zarzutów, nie byłem świadkiem żadnej sprzeczki oraz nie widnieją skargi. Ranga stworzona idealnie dla niego.

• Użytkownik #6: Tak, zawsze stawia społeczność na pierwszym miejscu. Mimo napiętego grafiku i ograniczonego dostępu do komputera wykonuje swoje obowiązki należycie. 

• Użytkownik #7: Nie specjalnie śledzę jego karierę i jedyne, co może mi się "obić o uszy" to niektóre sytuacje mające miejsce, tak więc na ich podstawie będę oceniał. Jako moderator testowy mógłbym powiedzieć, że daje sobie radę — ot taka osoba, która próbuje i testuje różne rzeczy, uczy się prawidłowych bodźców i odruchów. Jednak jeżeli mówimy o pełnoprawnym moderatorze, od którego już wymagamy wszystkiego... no to jest raczej słabo. Ani nie czuć w nim osoby, reprezentatywnej dla sieci, ani takiej, która daje użytkownikowi poczucie profesjonalizmu — często są jakieś zgrzyty, chociażby w sprawach "kolesiostwa" z @  moordeks . Ciągle wydaje się przytłoczony, a w niektórych sytuacjach wręcz stara się to odwrócić w zaletę i wychodzi nadgorliwość w stosunku do wybranych grup użytkowników (tudzież grup innych od swojej).

5. Jaka jest jego najlepsza i najgorsza cecha?

• Użytkownik #1: Tak, jak pisałem w pytaniu pierwszym, nie mamy za dużo styczności, dlatego pomijam to pytanie, bo nie mam pojęcia.

• Użytkownik #2: Najlepsza — lojalność, w końcu to fan Ferrari. Najgorsza — głos, gdy jest zdenerwowany.

• Użytkownik #3: Najlepsza — sumienność. Najgorsza — często pod wpływem emocji nie umie przyznać się do błędu, ale jak jest spokojny, to zawsze podchodzi do tematu z głową.

• Użytkownik #4: Nie znam jego najgorszej cechy, a najlepsza? Prędkość podejmowania działań.

• Użytkownik #5: Jego najlepszą cechą może być czułość, natomiast najgorszej nie miałem okazji doświadczyć.

• Użytkownik #6: Najlepsze w nim jest to, że jest ciepły i to nie w tym znaczeniu, na które liczył niejeden wolny kawaler. Natomiast jego ciemną stroną jest to, że czasami w emocjach wybiera niewłaściwe rozwiązanie.

• Użytkownik #7: Najlepszą cechę wymieniłem wyżej — wytrwałość. Czego by o nim nie mówić, można śmiało powiedzieć, że jest to chłopak ambitny i dzielnie dążący do celu. Mam pewną dozę szacunku dla takich osób, którzy pomimo tego, że wszyscy w nich walą, potrafią się w jakimś stopniu zreflektować, potrafią się nie poddawać i nadal próbować. Jednak mamy też drugi człon pytania, czyli cechę najgorszą, którą według mnie jest "bycie dziecinnym" - jakkolwiek by to nie brzmiało. Jest to problem ogólny i nie tylko jego, to trochę znak obecnych czasów, a także ery cyfryzacji. Odnoszę wrażenie, że podchodzi do wielu rzeczy z bardzo zamkniętym umysłem, nie potrafi jeszcze kontrolować swoich emocji na tyle, aby nie strzelić w samego siebie, miejscami odstaje od tego, jakim nurtem płynie internetowe, pixelowe community, a jakim życie realne.

6. Czy chciałbyś mu coś anonimowo przekazać/zapytać?

• Użytkownik #1: Żeby wreszcie przestał robić cosplay Irytującej xD

• Użytkownik #2: Przywróćmy Rzeczpospolitą Obojga Narodów.

• Użytkownik #3: Kiedy i czy odbuduje dawną potęgę lewicy w Polsce?

• Użytkownik #4: Słuchaj tam matki :petthepeepo:

• Użytkownik #5: Żeby nigdy o mnie nie zapomniał i miał głęboko w serduszku.

• Użytkownik #6: Chciałbym Ci powiedzieć, że Ci wszyscy, którzy rzucają Ci kłody pod nogi lub nałogowo czekają na twój błąd, robią to wyłącznie po to, żeby zgasić w Tobie iskierkę, bo ta iskierka ich przeraża. Widzą w Tobie coś, czego sami w sobie nie potrafią odnaleźć, nigdy się nie poddawaj młody człowieku. 

• Użytkownik #7: Nie. Raczej łatwo poznać mój styl pisania, więc jeżeli ktoś ma jakieś pytania lub czegoś ode mnie chce, najlepiej to kierować prosto do mnie. Nie jestem osobą, która musi chować się za anonimowością, ze swoim prywatnym zdaniem. Poza tym ani ja nie muszę każdego lubić, ani każdy nie musi lubić mnie, grunt to się szanować i podchodzić do siebie w taki sposób, aby obie strony były zadowolone.

• Lubię to! 1
  • Uwielbiam 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.