Skocz do zawartości
[GIVEAWAY] Nóż survivalowy | Doppler ×
[GIVEAWAY] Bowie Knife | Gamma Doppler ×
Problem został rozwiązany przez Dudnes, Przejdź do rozwiązania
Kozonowicz :)

Serwer DD2&FFA CS: Source - Przemyślenia dot propozycji w jakiejś tam przyszłości.

Rekomendowane odpowiedzi

• Inwestor
Opublikowano

Nie bardzo wiedziałem, gdzie umieścić taki temat, więc stwierdziłem, że napiszę tutaj - jako że jest to temat bardziej dyskusyjny, luźny niż konkretna propozycja, która miałaby wpłynąć na to, czy zostanie przyjęta lub odrzucona, chodzi mi przede wszystkim z czystej ciekawości o opinię, wypowiedzi, analizy, czy w ogóle byłoby zainteresowanie takim pomysłem (mowa o serwerze w CS:Source).

Wczoraj tak grając ze znajomym, odswieżyliśmy sobie CS:Sourca i tak sobie pomyślałem, że mimo iż gra jest dziś niszowa, wciąż ma jakiś tam swój niepowtarzalny klimat i bardzo przyjemny feeling. Serwerów CS:Sourca jest praktycznie niewiele, a mam wrażenie, że w naszej społeczności, znaleźli by się gracze, którzy chętnie wróciliby do tej wersji, choćby dla odmiany od CS 1.6 czy CS2 i mogło by wypełnić pewną lukę.

Dlatego pomyślałem, żeby kiedyś, w przyszłości (bo wiadomo że są inne ważniejsze projekty i rzeczy na głowie) można by było rozważyć o postawieniu serwera CS:Sourca, zwykłego standardowego DD2 czy FFA na 16-20 slotów max. To tylko pomysł do przedyskutowania. Nie wiem, czy z technicznego punktu widzenia byłoby to opłacalne, jeśli chodzi o czas, utrudnienia podczas tworzenia takiego serwera, i czy trzeba by było dość sporo kombinować z różnego rodzaju, rangami, tabelami, skinami broni, dodatkami typu VIP itd, w zależności od tego co miało by zostać wprowadzone, oraz co ważne jakby to wpłynęło na aktywność. Nawet na początku otworzyć serwer, nie inwestując w reklamy itp.

Nie natrafiłem też na temat w poprzednich działach czy archiwach, ani też wyszukując w lupce, więc nie wiem, czy temat był już wcześniej poruszany. Jeśli coś przeoczyłem, prośba o wskazanie.

Co myślą o tym gracze, a przede wszystkim @ Dudnes  @ BlaDy*  ze strony technicznej i czy to było by opłacalne. Ja chętnie, jak i zapewne wielu osób z zamiłowania do CS:Sourca zagrało by chętnie na takim serwerze. Prośba o wypowiedzi.

• Uwielbiam 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

W czasach jeszcze topu CSS, grałem często na serwerze TeamPlay 5vs5, oddawało to klimat tego cs'a bardzo dobrze. 

A co do tematu, jeśli powstanie taki serwer, będę codziennie.

Według mnie samo DD2 by nie starczyło, ten CS ma zbyt wiele ciekawych i fajnych map które mają fajna szatę graficzną.

Edytowane przez MONTE 420
  • Lubię to! 1
  • Właściciel
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Aktualnie nie planujemy rozwoju w inne gry niż cs 1.6 czy cs2, jeżeli zmieni się coś w tej kwestii oczywiście damy znać. 

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.