Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

20.png.87c58b744c214f8e727cdac1f9f52a6c.png

image.png.ef945205592a929dffc96694c3e726ae.png

Sąd w Paryżu ma czas do 19 grudnia, by zdecydować, czy Kick zostanie zbanowany na terenie całego kraju. Sprawa jest konsekwencją wydarzeń z sierpnia, kiedy patostreaming osiągnął tam poziom, jakiego w Polsce jeszcze nie widzieliśmy. Śmierć 46-letniego streamera Jeana Pormanove wywołała wiele dyskusji na temat tego, gdzie interentowa "rozrywka" powinna mieć granice. Do śmierci mężczyzny doszło podczas wielodniowej transmisji, na której był: upokarzany, bity, oblewany różnymi substancjami, pozbawiany snu na 10 dni, ostrzeliwany z paintballa bez ochraniaczy. Sprawdzano również, jak długo  mężczyzna potrafi się dławić. Całość napędzana była przez widzów, którzy licznie wpłacali dotacje, zachęcając oprawców do dalszej zabawy. Nie jest wiadome na ile z tych działań ten mężczyzna wyraził zgodę, a ile to gra aktorska. Sprawa jest bezprecedensowa i może mieć skutki nawet w Polsce czy innych europejskich krajach.

źródła: 1 | 2

• Wow 2
  • Uwielbiam 5
  • Sponsor
Opublikowano

Słyszałem o tym gościu i o tej całej sytuacji jak był traktowany na stream i powiem szczerze nie zdziwiłbym się, jakby został kick zablokowany przez tą tragedię która się wydarzyła.:jasperaok:

Co tam się odwaliło, to był jakiś totalny przesyt. Najpierw wyglądało to tak, jakby wszystko było ustawione, taki spoko plan, a potem nagle wszystko zrobiło się przeciwko niemu. I serio, miałem wrażenie, jakby go tam na amen męczyli. No jakby taka nieludzka tortura, normalnie trudno to opisać wyrazy współczucia dla bliskich, bo streamerem nie był złym na początku osiągnął niesamowite zasięgi.:feelssadmann:

• Lubię to! 2
  • Premium
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to chyba ani razu nie obejrzałem strima na KICKU totalna podróba TWITCHA. Różnią się tym że na kicku jest większa władza i więcej można robić. 

Po za tym za jakie grzechy strim z udziałem tego człowieka tyle trwał, powinien być zgłoszony oraz zdjęty przez administrację kicka. 

Edytowane przez Bilbo Baggins
  • Lubię to! 2
Opublikowano

jakby to jest w francji więc mam to trochę gdzieś a kicka i tak nie używam 

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.