Skocz do zawartości
BIG GIVEAWAY - Nóż z hakiem oraz inne skiny ×
Fisha

"Czy Twoim zdaniem..." — Pytanie na dziś; 18/11/2025

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktor Naczelny
Opublikowano

PNBqXl3.png.cc682c55314d99a47c0640ca7c1b825a.png

Czy Twoim zdaniem popularność Drwala to kwestia jakości, czy bardziej zbiorowej ekscytacji i emocji społecznych? A ty czekasz na drwala, który jest Twoim ulubionym?

• Lubię to! 4
  • Wow 1
  • Uwielbiam 2
  • Inwestor
Opublikowano

Zbiorowa ekscytacja i te wszystkie emocje społeczne wokół tego produktu są dla mnie niepojęte. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć, że jajka z kiełbaską na Wielkanoc czy barszcz z uszkami, pierogi i krokiety na Boże Narodzenie to tradycja - jasna sprawa, ale przynajmniej pożywne jedzenie, jednak tego fenomenu totalnie nie jestem w stanie zrozumieć. "Drwal" to burger, który nawet obok prawdziwego burgera nigdy nie stał. Mamy w pobliżu tyle naprawdę dobrych, jakościowo miejsc, a tymczasem Drwal kosztuje tyle, że jego jakość kompletnie nie przystaje do ceny i bolało by to po kieszeni jeśli za te pieniądze za niewiele więcej nie dołożyłbym do solidnego burgera. Owszem, dla kompromisu jeśli już poszedłbym ze znajomymi do McD (bo chcieliby spróbować), to i tak mimo wszystko wolałbym już chyba wziąć przykładowo Chickenboxa czy Wrapa.

• Lubię to! 4
  • Zasłużony
Opublikowano

Jak dla mnie drwal mógłby nawet nigdy nie zaistnieć, bo jest mi obojętny. Zazwyczaj zjem go raz w roku i do następnego się go nie tykam, bo wolę kebaba za tę cenę, ale jem, bo jestem podatny na propagandę. Moim ulubionym jest ten z kurczakiem (kiedyś, kiedy dało się jeszcze mieszać, to ostry kurczak był moim ulubionym).

• Lubię to! 2
  • Moderator
Opublikowano

Nie no oczywiste, że to kwestia ekscytacji, a nie walorów smakowych. Pierwszego zjadłem w tamtym roku i nie określił bym go jako tłustego zapychacza. Przez 10 minut czułem się najedzony a wychodząc z Mc znowu chciało mi się jeść, aczkolwiek 

27 minut temu, FoRinT napisał(a):

jem, bo jestem podatny na propagandę.

:jasperlike:

Jadłem chyba tylko zwykłego i z chrzanem i to ten drugi jest mym ulubionym 

• Lubię to! 3
  • Moderator
Opublikowano
3 godziny temu, Fisha napisał(a):

czy bardziej zbiorowej ekscytacji i emocji społecznych?

Zbiorowego upośledzenia.

Najbardziej przehypowana kanapka ever - ciężko to nazwać burgerem, skoro wszystkie walory smakowe opierają się na przetworzonym mięsie, sosie i suchej bule.

Nie rozumiem i nigdy nie pojmę, jak można zrobić tak prosty produkt, tak niedostępnym, tylko po to, aby dzieciaki się chwaliły tym w social mediach, że udało im się kupić kanapeczkę za 25zł :beka:

• Lubię to! 5
  • Haha 1
  • Premium
Opublikowano

Kanapka „drwala” to stała się popularna tylko ze względu, że jest na okres zimowy i ludzie czekają, cały rok, aż w końcu wróci.

Czy czekam na nią z niecierpliwością? 
Nie. Wiadomo, że zjem z 2-3 razy ale są lepsze rzeczy w maku niż drwal. 

• Lubię to! 3
Opublikowano

Nie jadłem i nie zamierzam, ponieważ nie mam czasu na podróżowanie 30 km dla trendu.

• Lubię to! 2
  • Sponsor
Opublikowano

Drwal pojawia się tylko zimą i wtedy ludzie naprawdę na niego lecą, jest totalny szał wydaje mi się, że po prostu smakuje inaczej niż wszystkie inne, dlatego... jakoś tak to działa. :pepefat:

• Lubię to! 2
Opublikowano

Nie rozumiem zachwytu tą kanapką. Może i Drwal jest dostępny tylko zimą, ale czy naprawdę jest najlepszym wyborem? Nie powiedziałbym. Zazwyczaj wybieram inne kanapki z menu, a Drwala jem tylko raz. :mmeowdy_hi:

• Lubię to! 2
Opublikowano

sam na niego polece ponoc wychodzi 19 listopada i   bede zajadal sobie go ze  smakiem wam tez tego zycze :P

• Lubię to! 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.